Lise 1'de 2 Günde 2 Saat Çalışarak Takdir Alınır Mı?

Ben lisede tekrar falan yapmadığım halde çift teşekkür getiriyorum, çalışmıyorum çünkü çalışsam da taktir getiremiyorum.
Meslek derslerinin bir sınavından çakarsan direkt olarak unutuyorsun zaten taktiri.

Ben 8. sınıftayken hiç ders çalışmayarak 98 gibi bir ortalama yapmıştım, 2. olmuştum okulda. Fakat lisede çalışmadım, dersleri de dinlemedim pek açıkçası sadece teşekkür alabildim. Dersleri dinlersen ve dersi derste anlarsan sınavdan bir gün önce çalışsan bile taktir alabilirsin. Biraz da kişiden kişiye değişen bir şey, ama hem dersi dinleyip hem de günde 1 saat tekrar yaparsan garanti alırsın bence.

Bende bazı günler hiç çalışmadım . Okulun kurslarına gittim .Aldığım test kitapları arasında bi ingilizce bide matematik vardı.Matematiği nerdeyse hiç çözmedim ama ingilizce testlerini sınıfta yapıyorduk . Bu halimle sınıfta 1. oldum (nasıl bir sınıfsa artık) ve teog için tüm derslerden konu anlatımı alanları dersin 2. dönem özel okula yazılanmı dersin hepsi benim altımda kaldı.Bütün hocalar beni kenarı çekip fen lisesine hedefleniyor diye uyardı ama benim içimde yoktu.Bende aynı senin gibi dersleri pek sallamazdım .Evde ödevleri bile bilgisayar başında yapardım.

Şimdi ne mi? Oldu ben 432 puan aldım (kodlamalar yanlış değilse) ve ilçedeki en iyi okulu tutturdum. Unutma bu işlerin yanında çok çalışmak önemli değil asıl önemli plan verimli çalışıp kapasitenin olması.

İstisnasız her gün 1 saat verimli çalış. Bir şeylerin mantığını kavrayacak şekilde yani, olayı anla. Bırak takdiri,teşekkürü çok farklı yerlere gider iş.

ben 11. sınıftayım sınavdan sınava çalışıyorum ve 2 dönemde teşekkür aldım bu dönemde garanti yani ama ben meslek lisesinde okuyorum seni bilemem :D

9.sınıf basit sadece ortam farklı olduğu için zorlanabilirsin . Fizik 9.sınıfta terazi falan görürken 10.sınıfta dinamik , 9.sınıfta üslü sayılar falan görürken 10.sınıfta trigonometri görüyorsun. Tabii müfredatınız değiştiği için farklı şeyler görüyorsunuzdur. Çalışmadan bu puanı yaptım diye yüreklenme lisede sökmez o. Bende 464 yapmıştım SBS'de (3 senenin ortalaması,o dönemde 3 sınav) . Zamanında kazanamadığım çalışma alışkanlığı yüzünden çok zorlandım özellikle bunu 12.sınıfta yaşıyorsun. Üni. sınavına düzenli çalışmak gerekiyor. Özellikle önceki seneleri çalışarak geçirenler için çok iyi oluyor. O yüzden sen boşver takdir teşekkürü öğrenmeye bak. Özellikle okul sıkıyorsa diğer okuldaki arkadaşlarına göre düşük notlar da alacaksın. Biz kimleri gördük şişirme notlarla takdir teşekkür alan, hocamızın bize ilk derste anlattığı örneklerin onlarda sınav soruları olduğu.
Ne dertliymişim şu lise yüzünden :)

Herkese teşekkürler arkadaşlar. Öncelikle anadolu lisesi öğrencisiyim. Birinci dönem hiç çalışmadım (Matematik hariç :p) ortalamam 82'di üstelik matematikten ek ders falan almamıştım. Fakat 82 ile düz geçtim çünkü matematik 41 düştü :LOL::LOL:. 2. dönem kursa yazıldım. matematik 65 oldu fiziği düşürdüm kimyacı dersleri anlatamadı. Bizim kimyacının girdiği sınıfların kimya ortalaması 30-40 tı (ben 47 alarak ortalama üstüydüm 2. dönem 1. sınavda :LOL:). Ortalama 2. dönem 81 düştü teşekkür aldım. 9. sınıfta ders saatine ve öğretmenlere alışmak insanı biraz etkiliyor. Ben pişmanım keşke 1. dönem de kursa yazılsaydım diye. Neyse geçmiş gün. Herkese teşekkürler.
Saygılar.

Lise 1 de pek bir şey yoktur yatış senesidir gayet rahat alınır günde 2 saat çalışmayla 8 sene önce bende lise 1 deyken hiç çalışmamıştım yatmıştım hep ama teşekkürü almıştım gene de. Son haftalar falan çalışırdım işte ama lisenin de bir önemi kalmadı artık iş hayatında herşey lisans ve üstü eğitime bakıyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı