Lise Nasıl Bir Ortamdır ?

• Konuyu başlatan Simo Hayha
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 104
  • Görüntüleme 20.523
Gideceğin yer kesinleşti mi? O kadar çok sistem değişti ki sorduğum soru saçma gelebilir :D Belalı bir liseye gidersen ortamın en kötü halini görürsün, çünkü gidenler bellidir. Kavga eksik olmaz. Sen katılmasan bile belki etkilenirsin. Okulun ağaları olur. 1-2 ayda direk anlarsın. Onun dışında iyi arkadaşlıklar edinirsin. Lisenin kıymetini bil. Güzel dostluklar kur.

İyi, kaliteli bir liseye gidersen de az çok ortamı tahmin edebilirsin. Öğretmenleri anlatmama gerek yok. Kötü öğretmen çıkma oranı çok düşük. Yani kısaca ortamın (kastettiğini doğru anladıysam) okuluna göre değişir.

Lise becerinin ve bilgini gelişiminde bir başlangıç seviyesidir. Lisede becerilerini ve bilgilerini asla kaybetmemelisin. Hocalar biraz kötü olabiliyor. Fakat her hoca kötü değildir. Eğer hocanın kötü olduğunu düşünüyorsan belki de davranışlarından memnun olmadığı için kötümser olmuştur. İlköğretimin bir yüksek seviyesidir lise. Daha ciddi, kararlı, çalışmalı ve dürüst birisi olmalısın. Yeni yeni arkadaşlarla tanışacaksın. Fakat bu senin derslerini ve notlarını kötü derecede etkilememeli. Sonuca bakarsak sen yine sen olmalısın. Çünkü bugün ne yaparsan geleceğine pay bırakmış olacaksın.

12. sınıfım ve başta "bi bitsin şu okul" derken, şu an "keşke bitmese" diyorum. Hocaların iyi olup olmaması tamamen şans. Ortam ilkokuldan daha rahat bence. Hocalarla daha samimiyiz falan. Ama dersler çok daha zor. Biz haftanın 2 günü 8 saat ders görüyorduk 9. sınıfta iken, o bile işkence gibiydi resmen. Siz her gün 8 saat göreceksiniz, kolay gelsin size. Ayrıca şu bütün liselerin anadolu olması çok saçma oldu. Anadolu oldu da ne oldu? Hiç.

Bize her gün 8 saat ve pek işkence çekmiyorduk nedense :)
Lise dediğin şey aşık aşık dolandığı yıllardır. Şahsen bitmesini hiç istemem.

Anadolu lisesi yoktur düz liseyi başına Anadolu gelince bir şey sananlar vardır. :D Mesela burada Çanakkale'den örnek verirsek Toki Anadolu Lisesini çok matah sanıyorlar. Ben Anadolu Teknik Lisesi 3. sınıftayım bak yemin ediyorum Milli Piyango Lisesi bizim sayısal dersleri zor çözer. 45 saat dersin 18 saat meslek olmak üzere toplam 28 saat sayısal var. Hele 7 saatlik Elektrik Makineleri Kontrol Sistemi dersi var ruhunu teslim ediyorsun o derste 40 dk paydos var sadece. Ama %100 tavsiye ederim ATL'yi. Ben güzel sanatlar sınavına hazırlanıp asil 2'den girdiğim için ATL'ye geçtim. Elektrik-elektronik seviyorsa birisi tek gideceği yer, zor ama insanı hayata hazırlayan eğer okuyamaz isen nasıl başkasının yanında çalışacağını tam tersi mühendislik kazanırsan da nasıl oturduğun yerden para kazanacağını gösteren bir okul. Seviyorum keratayı be. ;)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı