Lise notlarımı nasıl toparlarım?

Miraaknoh

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, iyi akşamlar, sevgili arkadaşlar. 5. sınıftan 8'e kadar tabir-i caizse hep inek öğrenci oldum ve ortalamam hep 80'in üstündeydi fakat liseye başladığımdan beri ağır bir çöküş yaşıyorum. 9. ve 10. sınıfları iyi kötü geçtim fakat şu an 11. sınıfım ve 11 senelik eğitim hayatım boyunca en düşük notları alıyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Bir yandan TYT bir yandan AYT'yi halletmeye çalışıyorum aynı zamanda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle büyük bir endişe duymana gerek yok. Gerek ortaokul ve lise arasındaki zorluk seviyesi gerek de uzaktan eğitimden alınan verim yüzünden öğrencilerin büyük bir kısmı senin ile aynı durumda.

TYT ve AYT konusunda ise 11. sınıfta AYT'ye yoğunlaşmanı öneririm. Öğrenciler TYT ile AYT'yi aynı anda yürüteceğim derken 11. sınıf konularından taviz verebiliyor. Bu seneki derslerine ağırlık ver. TYT AYT dağılımın mümkünse %30 TYT, %70 AYT olsun. Böylece 11. sınıf konularında sağlam bir birikim elde eder 12. sınıfta büyük bir yükten kurtulursun. TYT ikinci planda olmalı şimdilik, seneye ağırlık dengesini 11. sınıftaki kazanımlarına göre belirlersin.

İyi çalışmalar dilerim 🙂

Hocalarınla aranı iyi tut ve atılgan olmaya çalış, durumu toparlarsın. Hocaların sana zamanla yol gösterecektir

Hocanın not ettirdiği yerleri çalışabilirsin, oralardan sorar yani. Başka nereden sınav sorusu sorabilir ki?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı