Fen lisesindekiler sana karşı çok avantajlı değil, önemli olan senden ve senin çalışmalarından geçiyor. 11. sınıf gibi düzenli çalışma oturtturursan istediğin bölümleri rahatça kazanırsın.
Şunu belirtmek istiyorum. Liseye göre elbet değişir tabii fakat gideceğiniz ortam ortaokuldan çok farksız değil, eğer yaşıtlarınıza göre olgun birisiyseniz başlarda biraz yoracaktır "ben nereye düştüm kardeşim ya bu maymunlar kim." demeçleri kafanızdan geçebilir.
Ders çalışma disiplinini sakın öyle eğleneceğim ortam yapacağım diye kaybetme sonra çok pişmanlığını çekersin. Dersler aşırı zor değil, sayısal bölümünü seçince AYT kısmı temelin yoksa biraz zor gelebilir o yüzden 9 10'da çok da her şeyi salma konulara adapte ol. Günlük tekrarla ve düzenli çalışmayla üstesinden gelemeyeceğin bir şey yok.
Tavsiyelerim:
Arkadaşlarınızı düzgün seçin sonradan kafanızı ağrıtmasınlar. İlla arkadaşınız olsun diye herkesle çok yakın olmayın fakat genel olarak samimiyetiniz olsun sınıf ortamınızla okuldaki kişilerle.
Kız avcısı veya kız tapar diye tabir ettiğimiz garip erkek tipleriyle karşılaşacaksın uzak dur onlardan. Yakın arkadaş olma. Bir tane kızı etkilemek için şekilden şekle girer gerekirse seni kullanır. Zaten böyle tipler kendilerini belli ederler.
Genel olarak kimseyi sürekli alttan alma sonra tepene çıkıyorlar.
Kimsenin ilişkisine, arkadaşlığına ufak tefek yardımlar dışında karışmamaya çalış sonra onlar iyi sen kötü olursun.
Kör ile yatan şaşı kalkar demişler. Eğer sigara tarzı alışkanlıkların yoksa kimsenin gazıyla başlama lütfen. Sigara içilen ortamlar elbet olacak arkadaşlarından da içenler elbet olur. "gel bir tanede sen dene" tarzı muhabbetlerden kaçınmaya çalış.
Kimse için kimseyle aranı bozma sonra pişmanlığını yaşayabilirsin. (tabii istisnaları vardır bu sadece genel bir yargıydı)
İlk senelerde aşırı ders çalışmaya odaklanmayacağını düşünüyorum kızlı erkekli samimiyet kurmaya çalış. (kız gruplarından kaçmak yerine biraz yakın takılırsan kızların gözdesi olabilirsin

)

(Ağırlıklı/düzenli ders çalışmasan bile sınavlarında yüksek puanlar almaya çalış ileride üniversite sınavında işine yaracaktır. Ek olarak TYT'yi de amann ilk senem diye direkt salma eve geldiğinde 20 dk bile olsa bugün ne işlemişiz diye aç bir oku tekrar et. Bir de dersi derste anlamaya çalışırsan ne mutlu sana. Çok da derse kaptırma kendini 11e kadar biraz gençliğinin tadını çıkart.