Lise Yıllarında Ateist Olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ortada kanıtlanabilir bir durum söz konusu değil. Her iki görüşü de en derinine kadar araştır. Ayrıca düşüncelerini kimse ile paylaşma. Topluma ateizm çok yanlış bir şekilde anlatıldı diye düşünüyorum. Yavaş yavaş bir bilinçlenme olduğunu düşünsem de toplumun büyük bir çoğunluğu henüz hazır değil.

Tamam senin fikrin istediğini yap saygı duyarım. Ama senden sadece bir şey istiyorum. Yarın 1 kere cumaya git sonra ol ateist oluyosan. Dediğim gibi ateistlere de saygım var. Tabi bizim dinimize hakaret etmedikleri sürece.

Gidin bir camiye vaaz dinleyin. Otur bir düşün, araştır. Bu dünya diyelim big bang teorisine göre oluştu... Peki bu insanlar nasıl oluştu?

Yağmur damlaları, sürtünme kuvveti olmasaydı bize değdiğinde ne olurdu? Nasıl bu kadar ince bir ayrıntı bile düşünülmüş? Sen bir gezegeni bu şekilde düşünebilir misin? Bunu düşünen en zeki, insanları en düşünen varlık olmalıdır, Allah...

Eğer memnunsan bu senin kararın ve dibine kadar özgürsün. Sadece benim amacım ahiretinin iyi olması.

Konu kapansın bence Din tartışmasına dönüşecek sonra saygısızın biri gelip dine hakaret etmeye başlayacak. Bir insanın inancı olmazsa o insan boşluktadır dünyada milyarlarca inanan insan var hepsi bir yalan uğruna mı inanıyor. Çok şükür Müslümanım bende kafamın içinde bazı şeyleri sorguladım ama ne zaman camiye gidip bir şeyler dinlesem öğrensem her seferinde kafamdaki sorulara cevap buldum. Sana bir ağabey tavsiyesi Allah'a olan inancını kaybetme kimse dört dörtlük Müslüman değildir hele ki bu devirde, Her Allah diyenin sözüne kanma sana ilk elden bir kitap verilmiş oku araştır Allah neyi neden yapmış. Günümüzde bir çok bilim adamı Allah'ın varlığını kabul etmiştir ve hiç bir şeyin kendiliğinden olduğunu kabul etmemişlerdir. Elinin altında İnternet oku araştır. Sence yıllardır olan inançlar boşuna mı bir uydurmamı bir yalan mı bir kişi çıkıp Allah var demiş ve insanları inandırmaya mı çalışmış. Bir çok kitapta Allah'ın onu kabul etmeyen ve iğrenç yaşantılarını sürdürmeye devam eden kavimlere verdiği cezalar vardır sence bunlar da yalan mı? Söyleyeceklerim uzar da gider.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı