Lisede okulu bırakmak mantıklı mı?

Benim de deneyimim var ki. Babam direkt orada çalışıyor ve fiyatların buradan aşağı kalır yanı olmadığını gördüm. Hatta oradan buraya gelen kazak tanıdıkların bazı ürünlerin burada daha ucuz olduğundan da bahsediyorlardı. Ne olursa olsun 200.000 tenge için lisenin bırakılmasının saçma olduğunu düşünüyorum. Ha dediğim gibi misal buradaki sanayi işleri gibi deneyim kazandıkça manyak paralar kazanmaya başlarsınız o zaman değerlendirilir.

Aşağıda kalıyorsa neden orada çalışıyor?
Sen çevrenden duyduğunu söylüyorsun dostum ama okul konusu mantıklı geldi.

Merhaba, okulu bırakmaya düşünüyorum yurt dışında çok güzel iş buldum 7700₺ aylık gibi düşünün deneyimim artarsa maaşım aynı şekilde artacak günlük 8 saat çalışacağım okul zaman kaybı gibi geliyor siz ne dersiniz?
Yaş 17.

Okul bırakmak uzun vadede sizlere çok ama çok zararı olur, açığa geç.

Aşağıda kalıyorsa neden orada çalışıyor?
Sen çevrenden duyduğunu söylüyorsun dostum ama okul konusu mantıklı geldi.

Çünkü burada kazanabileceğin paranın katlarca fazlasını kazanıyor o yüzden orada. Son olarak dediğim gibi iş mantıklıysa ve uzun vadede iyi paralar kazandıracaksa bırakabilirsiniz ama bu lise mevzusu belli başlı konularda sıkıntı çıkartabilir. Kazakistan'daki lise isteyen durumları göz önüne alarak değerlendirin derim.

Arkadaşlar herkes okumak zorunda değil, fırsat buldumu değerlendirmek lazım, ülkede herkes mühendis olursa kim işçi olacak?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı