Logitech G610 vs G213

Swind

Kilopat
Katılım
21 Ocak 2016
Mesajlar
540
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu ikisi arasında kaldım. Hangisi daha mantıklı ? Bir de Orion Black ile Orion Red arasındaki fark nedir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
G610'un iki versiyonu var. Türkiye'de Orion Brown'u gördüm ama Orion Red satılıyor mu bilmiyorum? Brown ve Red terimleri Cherry MX mekanik anahtar switch'lerinin türleridir. Brown switch'li olanlar daha sessizdir. Benim hoşuma giden de Brown switch'ler zaten. Gerçi kendim G810 kullanıyorum. G810'da Logitech'in özel Romer-G switch'leri var. O da gayet sessiz çoğu mekanik klavyeye göre. G610'un bence G213'e göre tek dezavantajı RGB aydınlatması olmaması. G213'ün de G610'a göre tek avantajı bilek desteğinin olması. Bir de RGB aydınlatma. Senin ne kadar işini görür o bilek desteği bilmiyorum. G810'da da bilek desteği yok. Arıyor muyum? Pek değil. Olmasa da olur bir özellik bence. Ama ben çok daha uzun ömürlü olsun, RGB ve bilek desteği o kadar önemli değil. Klavye de yazarken daha iyi hissetmek istiyorum tuşları diyorsan G610'u öneririm. Cherry MX switch'lerin 50 milyondan fazla tuş basış ömrü var. G213'de belirtilmemiş tuş ömrü.
 
Aydınlatma ile bilek desteği çok önemli değil benim için. Şuan kullandığım klavye eski olduğundan hiç bir özelliği yok, onun için arayacağımı pek sanmıyorum. Karar vermemde yardımcı olduğunuz için ikinize de çok teşekkür ederim.

Son olarak aklıma bir şey takıldı. G213'de Windows anahtarı var mı yok mu ? Fotoğraflarda var ama Logitech sitesinde yok yazıyor. Birde G213'e aynı anda en fazla kaç tuşa basabiliyoruz ?
 
Windows anahtarı dediğin Windows tuşlarını oyunda kilitlemek için bir tuş mu? Eğer oysa var. Yani resimlerden öyle gözüküyor. Kaç tuşa basıldığını ise incelemelerden ya da o klavyeyi kullananlardan öğrenebilirsin. Youtube'dan bulursun inceleme videoları.
 
İnceleme videolarını izledim amam hiç biri kaç tuşa aynı anda basılabildiğini söylemiyor. Logitech'in sitesinde maksimum sayıda eşzamanlı tuş kullanımı 5, maksimum gölgeleme önleme optimized yazıyor. Yani aynı anda en fazla 5 tuşa mı basabiliyoruz ?
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı