Logitech G710+ İnceleme

Herkeze merhaba bugün GameEkstra'dan 329 TL'ye aldığım Logitech G710+'ı inceleyeceğim fakat bundan önce rakiplerinden bahsetmek istiyorum:
SteelSeries 6GV2 ışıklandırması yok.
Razer Blackwidow T.E numpad ve ışıklandırması yok.
Ozone Strike Battle T.E numpad,multimedya tuşları ve en önemlisi bilek desteği hiç yok.
Logitech G610 bilek desteği yok diğer çoğu şey aynı neden piyasaya sürüldü anlamıyorum.
CM Storm Quickfire bilek desteği yok ışıklandırma ve macro tuşları yok.
Ozone Strike Pro macro tuşları yok.
TT eSport Meka G daha fazla makro tuşu ve çok daha iyi kutu içeriğine sahip ama ışıklandırması yok.
Logitech G410 RGB ışıklandırma Romer-G anahtarlar ile öne çıksada numpad ve macro tuşları yok.

Rakiplerinden bahsederken bazıları ile ilgili çok derin bilgiye sahip değilim fakat çoğu Tournament Edition denilen kolay taşınabilir numpadsiz klavyeler yani kullanıma göre değişir tercihler.

+ Olarak Gördüğüm Özellikleri:
-Öncelikle klavye TR tuş dizilimine sahip ve bu fiyata TR klavye alternatifi pek yok diyebilirim.
-Klavyede ''Cherry MX Brown Switch''kullanılıyor. Bunu + olarak yazmamın sebebi ise Razer 2014 yılından
sonra Kailh denen switchlere geçmesi ve kullanıcı yorumlarına göre switch kalitesinin daha düşük olduğunu duymamdır. Switchlerde Logitech sessizlik vaat ediyor ve plastik halkalar var tuşların içerisinde. İşe yarıyor halkaları çıkartıp denediğimde ses bariz şekilde artıyor. Bu arada her tuşun 50 milyon basış ömrü olduğu söyleniyor.
-Klavye 26 tuşa aynı anda basabileceğimizi belirtiyor ama insanda 10 adet parmak olduğu için abartı birşey olmasına karşın 2 elimin avucuyla abanıp denedim ve çalışıyor (y)
-Klavyede diğer rakiplerinde olmayan bir özelliği ise multi medya tuşlarıdır. Buna ilaveten klavye üzerinden sesi açıp kısabileceğimiz butonda var. Güzel bir özellik kullanışlı, Logitech diğer ürünlerindede bunu kullanıyor.Multi Medya tuşları mekanik değil.
-Klavye tuşlarının ışığı 5 kademeli olarak 2 taraflı değiştirilebiliyor. Örneğin WASD için 5 kademe olarak ayarladıktan sonra geri kalan tuşlar içinde 5 kademe ayarlayabiliyoruz.
-6 Adet macro tuşu ve 3 adet profil var buna ilaveten makro kayıt butonu var. Toplamda aynı anda 6.3=18 macro kaydedebiliyoruz. Bunun dışında çoğu oyuncu klavyesi adı altında geçen klavyelerde olduğu gibi Windows butonunu etkisiz bırakan tuş mevcut.
-Kocaman bilek desteği var almamda en büyük etken buydu diyebilirim.
-Klavyede serçe parmağım kadar kalın kablo var :dur: kablonun kalın olmasındaki etken ise klavyede fazladan USB girişi bulunuyor.
-Destek ayakları var ne olur ne olmaz yazayım dedim.
-Yazılım Türkçe kullanımı basit.

- Olarak Gördüğüm Özellikleri:

-Klavyede son zamanlarda moda olan RGB aydınlatma mevcut değil bence bu en büyük eksi fakat klavyenin 2012 yılında çıktığını ve o zamanlar böyle şeyler alternatiflerindede mevcut değildi.
-Klavyede USB girişi mevcut olsada Jack girişleri mevcut değil fakat benim için bir - değil ben USB kulaklık kullanıyorum.
-Klavye ışıklandırmasında örneğin 4 tuşunun altında + işareti olur bunlar aydınlatmaya sahip değil.(Sahip olmasalar bile gözüküyor karanlıkta.)
-Çok - yön yazmamışım acaba adil düşünemiyor muyum ? o_O

IMG_2557.JPG

Aklınıza takılan herhangi bir soru olursa cevaplayabilirim.Ses videosu da gelebilir. İlk incelemem devamı gelecek.

Diğer incelemelerime buradan ulaşabilirsiniz:
Logitech G502 Proteus Spectrum İnceleme

Logitech G633 Artemis Spectrum İnceleme

Logitech G710+ İnceleme
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Eski de olsa giriş seviyesi için tercih edilebilir. Açıkçası ben Razer'i nedense daha çok seviyorum, o ses, o hissiyat bambaşka..
 
Eski de olsa giriş seviyesi için tercih edilebilir. Açıkçası ben Razer'i nedense daha çok seviyorum, o ses, o hissiyat bambaşka..
Aslında Razer set dizecektim kulaklıkta Razer tercih edilmiyordu birde klavye fiyatı G710+'nın 2 katı olduğu için tercih ettim. Bana kalırsa karşılaştırılabilecek klavyeler değiller.
 
Güzel bir inceleme olmuş. Eline sağlık ve klavye için de hayırlı olsun demek lazım öncelikle. Yanlış bilmiyorsam Razer geçen sene Kailh switchlerden aldığı kötü geri dönüşler sonrasında yeni switchlerle çıkardı bu sene klavyelerini. Razer Mechanical Switch olarak adlandırıyorlar. 80 M basma ömrü, daha seri tepki süresi vs gibi diğer switchlerden daha iyi olduğu konusunda da iddaalılar.
 
Razer ışık koyarak kendini "Gamer" zanneden tipleri kandırmaya devam ederken insanların kaliteli ürünler tercih etmesi iyi oluyor, hayırlı olsun.
 
Biraz eski bir konu ama bu klavye ile Ozone Strike Pro/Steelseries Apex M500 arasında kaldım. Ozone Strike Pro'nun eksisi olarak makro tuşu olmamasını yazmışsınız ama makro tuşları var. Olmasa bile benim için sorun değil. Klavyeden memnun musunuz hâlâ? Yaşadığınız herhangi bir sorun oldu mu?
 
Kusra bakmayın konuyla ilgilenemedim hala sorusu olan varsa cevaplayabilirim.
Acaba boyularını söyleyebilme imkanınız var mıdır? Klavye hala elinizdeyse.
Yaklaşık 50cm uzunluk ve bileklik dahil yaklaşık 23cm eni mevcut.

Razerdan iyi diyenler 2014 B.W için konuştukları doğru ama aksi halde şuan Blackwidow 2016 Clicky Edition'a geçtim ve şunu söylemeliyim ışık parlaklığı şıklıklık ve kesinlikle tuş hissiyatı çok daha iyi onun dışında bu modelde benim şahsen kullanmadığım macro tuşları yok birde G710+ dan en büyük eksiği ses kaydırma topunun olmaması fakat ben G633'de kullandığım için aynı şey kulaklığın üzerinde bulunuyor klavyedede FN+tuş kombinasyonu ile kısabiliyorum ha birde unutmadan sesi G710+ ya göre çok daha fazla ve güzel buldum zamanla buraya eklerim gördüğüm farklılıkları Razer'da bulunan en güzel özelliklerden biri ise ışık animasyonları bu animasyonların a'sı Logitech'de yoktu.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı