İnceleme Logitech K835

Merhaba arkadaşlar uzun süredir beklediğim incelemeyi klavye geldiği için bugün yapıyorum. Klavyenin yanında aldığım keycaps'lerin de incelemesini yapacağım.

KARGO SÜRECİ
Klavyeyi 27 Mart keycapsleri de 30 mart günü satın aldım ve yaklaşık 2 haftada bugün(10.04.2023) elime ulaştı. Kargo sürecinden gerçekten memnun kaldım daha uzun sürmesini bekliyordum ama Çin'den geldiğini düşünürsek üzmeyecek bir sürede geldi.

İLK İZLENİM
Ürün kapalı kutusunda geldi ve kutusu biraz dandik bir kutu kartondan ve üstünde Logitech K835 yazıyor. Klavyenin ağırlığı çok ağır değil ama hafif de değil. Elimde Asus ROG Claymore II olduğu için onunla karşılaştırma fırsatım oldu boyut olarak neredeyse aynılar zaten fotoğrafları bırakacağım.

DÜŞÜNCELERİM
Klavyeyi beyaz ve mavi switch olarak aldım çünkü her zaman kullanmayı düşündüğüm bir klavye değil hazi hazırda başka bir klavyem var zaten daha önce hiç mavi switch kullanmadığım için böyle bir tercih yaptım. Başka hiç mavi switch kullanmadığım için bire bir karşılaştırma yapamıyorum ama elimdeki diğer klavye olan red switch Claymore II ile karşılaştırınca K835'in mavi switch olduğu için aktivasyon noktası daha aşağıda ve daha fazla güç uygulamanız gerekiyor bu da normal zaten. Daha önce hiç mavi switch kullanmasam da 1-2 dakikalığına deneyim etme fırsatım olmuştu aklımda kalanlardan daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Bu incelemeyi şu anda K835 ile yapıyorum ve yazarken verdiği his gerçekten tatmin edici. Klavyenin tuşlarının üstündeki harfler sonradan basılmış gibi ve uzun kullanımda bir sorun çıkaracağını düşünüyorum zaten fotoğrafını da koydum, tuşların üstünde elinizi yavaşça oynattığınız zaman harflerin sonradan basıldığını hissedebiliyorsunuz. Kasası gümüş renginde ve alüminyum burada yine Claymore II ile karşılaştırmak gerekirse Claymore II ile aynı boyutta olmasına göre daha hafif bu da malzeme kalitesinden diye düşünüyorum ama sonuç olarak Claymore II şu anda 4000 TL civarında satılıyor K835 sadece 600 lira. Genel olarak toplamak gerekirse ürün bana vergisiyle toplam 626 liraya geldi ve bu fiyata gerçekten kaçmayacak bir ürün, bu fiyata daha iyi bir klavye bulunabileceğini hiç sanmıyorum. Sorularınızı sorabilirsiniz ilk incelemem olduğu için eksiklerim olabilir. Klavyeyi bir süre bu şekilde kullandıktan sonra aldığım keycapsleri takacağım ve klavyeyi modlayacağım bu işlemleri yaptıktan sonra konuyu güncellerim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-04-10 at 13.23.49 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-10 at 13.23.49 (2).jpeg
    76,3 KB · Görüntüleme: 585
  • WhatsApp Image 2023-04-10 at 13.23.49 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-10 at 13.23.49 (1).jpeg
    93,3 KB · Görüntüleme: 589
  • WhatsApp Image 2023-04-10 at 13.23.49.jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-10 at 13.23.49.jpeg
    77,1 KB · Görüntüleme: 560
  • WhatsApp Image 2023-04-10 at 13.23.48 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-10 at 13.23.48 (1).jpeg
    57,5 KB · Görüntüleme: 546
  • WhatsApp Image 2023-04-10 at 13.23.48.jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-10 at 13.23.48.jpeg
    54,8 KB · Görüntüleme: 546
  • WhatsApp Image 2023-04-10 at 13.23.47.jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-10 at 13.23.47.jpeg
    105,4 KB · Görüntüleme: 539
  • WhatsApp Image 2023-04-10 at 13.31.13.jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-10 at 13.31.13.jpeg
    97,7 KB · Görüntüleme: 553
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba Logitech uygulamasında klavye tuş ayaları yapılıyor mu fotoğrafta attığım gibi.

Dosya Ekleri

• image.png
    image.png
    231,2 KB · Görüntüleme: 81
Hayır klavyenin uygulama desteği yok maalesef.

Cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim.

Bu iki ürün arasında kaldım. Aslında sizden kullanıcı yorum alırsam memnun kalırım aralarında çok fiyat farkı var o yüzden kafam karıştı.

Bu iki ürün arasında kaldım. Aslında sizden kullanıcı yorum alırsam memnun kalırım aralarında çok fiyat farkı var o yüzden kafam karıştı.
Hocam G413 zaten bu paralara alınmaz benim size tavsiyem ikisi arasında K835 olur.

Hocam sesi atma şansınız var mı ve hangi Switch sizin ki? Bende red Switch K835 var. Herhangi bir işlem yapmadım dün geldi, yapsam çok fark eder mi veya yapma işlemi basit mi? Sesi bana güzel geldi aslında beklediğimden çok daha iyi ve tok bir sese sahip.

Kırmızı anahtar tercih ettim. Bana tuş sesi biraz ince geldi o yüzden saydığım işlemlerin bazılarını uyguladım. Öncesi sesini kaydetmedim ancak mevcut halini vakit bulduğumda paylaşırım.

Teşekkürler hocam. Ben de başta eva kağıdı kullandım fakat biraz kalın geldiği için klavyeyi kapatamadım sonrasında pamuğa geçtim. Keşke hot swappable olsaydı gerçekten çok daha iyi olurdu. Ben de yağlamayı istiyorum acaba hangi ürünle yağladınız tam adı nedir ya da linkini alabilir miyim Türkiye'de bulamadım bulduklarım da aşırı pahalı. O konuda yardımcı olursanız sevinirim bir de Switch'ler çıkmadığı için yağlama işlemini nasıl yaptınız zor olmadı mı?

Yağlamak için "Bu" ürünün bir benzerini kullandım. Fakat kafasına ince çubuk eklemem gerekti.

Kırmızı anahtar tercih ettim. Bana tuş sesi biraz ince geldi o yüzden saydığım işlemlerin bazılarını uyguladım. Öncesi sesini kaydetmedim ancak mevcut halini vakit bulduğumda paylaşırım.
Tamam hocam zaten red switch benim klavyemde. Sesi şuan nasıl sizce? Yapmaya değer mi? Hayatımda hiç yapmadım zarar veririm diye de korkuyorum :D Aslında klavyenin sesi bence güzel.

Hocam o klavyeyi hiç düşünmeyin bence. O fiyata GAMAKAY MK61 düşünebilir.

Son düzenleme:
Tamam hocam zaten red Switch benim klavyemde. Sesi şu an nasıl sizce? Yapmaya değer mi? Hayatımda hiç yapmadım zarar veririm diye de korkuyorum :D Aslında klavyenin sesi bence güzel.

Hocam o klavyeyi hiç düşünmeyin bence. O fiyata GamaKay MK61 düşünebilir.

Ses kaydı çok sessiz bir ortamda değil fakat fikir vermek açısından video paylaşıyorum. Telefon ile çektim klavyeye uzaklığı yaklaşık 20cm kadar. İzlemek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz. Google Fotoğraflar hesabımdan direk paylaştım.
K835 Tuş sesi videosu

Ses kaydı çok sessiz bir ortamda değil fakat fikir vermek açısından video paylaşıyorum. Telefon ile çektim klavyeye uzaklığı yaklaşık 20cm kadar. İzlemek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz. Google Fotoğraflar hesabımdan direk paylaştım.
K835 Tuş sesi videosu
Çok tatlı olmuş sesi hocam elinize sağlık.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı