Logitech'in Romer-G Switchlerinden uzak durun

Düşmanım artık dostlar, bu kadar dandik bir ürün yapıp bir sürü sorunu olmasına rağmen fahiş fiyatlara satan Logitech'e düşmanım.
Bir arkadaş bana G410 Atlas Spectrum hediye etti, ben de CK104'ümü verdim onun için, vermez olaydım. Klavyede başlarda sorun yokken sadece birkaç ay kullanımdan sonra bir iki tuşta çift basma sorunu başladı, akabinde basmayan tuşlar, çift basan üç hatta dört kez art arda basan tuşlar. Her gün yeni bir sorun. Araştırma yapınca bu klavyede bu sorunu bir tek benim yaşamadığımı, birçok kişinin daha başına geldiğini öğrendim. Yabancı bir YouTuber izopropil alkol öneriyordu ben de o yöntemi denedim kısa bir süreliğine olsa da işe yaradı ama sonra yine eski haline döndü. Yol yakınken G410 ve diğer Romer-G klavyelerden uzak durun. 1/3ü fiyata aldığım dandik Çin Mali diye iteleyip kakaladığım Motospeed 3 kat daha uzun ömürle sapasağlam bir biçimde çalışmasını sürdürüyor. Birkaç şikayet daha...

Screenshot_2.png


Screenshot_1.png


Screenshot_3.png


Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İnternette aratırsanız daha birçok şikayete denk gelebilirsiniz. Bazıları mekanik klavyelerin genel sorunu diyor ama ben bu kadar sorunlusunu da görmemiştim. Ayrıca yukarıda gördüğünüz bir paragraflık yazıyı yazarken de canım çıktı çift basan tuşları silmekten ya da basmayan tuşlara bir daha basmaktan.
 
Eski klavyelerde boyle sorunlarin gorulmesi asiri normal. Steelseries 6Gv2 klavyesinde de boyle sorunlar vardi, oysa ki klavye Cherry MX anahtarlari kullaniyor. Logitech ve Razer kendi anahtarlarini yapmaya calistigindan beri alinmaz duruma geldi bence. Razer optik anahtarlarla yine az cok gunu kurtariyor fakat Logitech 1000-2000TL'ye Romer-G anahtarlarini satmaya calisinca is komik bir duruma dogru gidiyor.
 
Düşünmüyor değilim fakat pandemi sürecinde hızlı dönüş olacağını sanmıyorum. Ayrıca 1 veya 1.5 hafta ürün gelmesini de bekleyeceğim. Gittiği yere kadar düşüncesindeyim şu an.

Çok yanlış bir düşünce bence. Ya bir ürün aldığınızda sorun yaşamanız gayet normal ama daha ürünün üreticisiyle irtibata geçmeden böyle genellemeler yapmak doğru değil.

Logitech, SteelSeries ve Corsair markalarının üçüyle de RMA deneyimim oldu. Hepsi kullanıcı dostu ve çözüm üretmeyi amaçlayan firmalar. Gerekli fotoğraf, belge ve bilgileri hazır edip, hepsini birden RMA başvurusuyla gönderince, birkaç içinde sonuçlanabiliyor. Tüm süreç ise bir ila iki haftayı bulabiliyor.

Mesela 2.5 sene önce, arkadaşım da G310 klavyesinde sorun yaşamıştı. Temizlerken keycap'ı çıkartmış ama çıkartırken kırmıştı. Romer G'nin keycap sistemi çok hassas mesela, kırılabiliyor. Ona da böyle olmuştu. Logitech ile iletişime geçti. Klavyesini TR aldığı yere gönderdi, bir hafta sonra yeni bir klavye yolladılar.

Romer G kusurlarla doğmuş bir anahtar. Aslında hissiyatı güzel, ama anahtar yapısal olarak çok hassas, hemen birbirinden ayrılabiliyor ya da kırılabiliyor. Zaten yavaş yavaş Romer G'yi, ilk çıkan anahtar tipini bırakmaya başladılar.
 
Genelleme değil bu ben senelerdir Logitech ürünlerini kullanan birisiyim fakat üzülerek söylüyorum hala yeni nesil ürünlerinin kalitesi çok kötü. Size yaşadığım bir problemi anlatayım da neden böyle söylediğim tam anlamıyla belli olsun. Benim eski kullanmış olduğum Logitech G903 mouse da çift tıklama problemi oluştu ve Penta firmasına gönderdim garanti firması o olduğu için ve aynı zamanda Logitech firmasına ticket de açtım. Penta ürünün elinde aynısı olmadığını söyledi ve değişim talebimi reddetti bende Logitech firmasına durumu bu şekilde anlattım. Bana ürün gönderebileceklerini fakat Penta da olan ürünümü kırmam gerektiğini söylediler bende kendilerine böyle bir şeyin mümkün olmadığını Penta firmasının ürünü iade olarak aldığını 2 hafta boyunca açıkladıktan sonra bana ürün göndermediler ve bir sürü de belge istediler göndereceğiz dediklerinde.

Logitech G903' ü o zamanlar 650 TL gibi bir fiyata almıştım fakat haziran ayında ki fiyatı 1.350 TL idi ve alamadım yeni ürün gidip bunu almak zorunda kaldım ve olan gene bana oldu. Şu an kullanmış olduğum mouse da belki bir tek problem yaşıyorum bilemem ama benim gözümde eski Logitech yok yani.
 
Logitech, SteelSeries ve Corsair markalarının üçüyle de RMA deneyimim oldu.
Bu takdir ettiğim özelliklerinden biri. Her ne kadar ürünleri sıkıntı çıkartsa da gereken desteği veriyorlar; fakat durum her ne kadar böyle olsa da yeni ekipman alacağım zaman bu markaları tercih edeceğimi sanmıyorum.
Zaten yavaş yavaş Romer G'yi, ilk çıkan anahtar tipini bırakmaya başladılar.
Benim deneyimim düz Romer-G kullanan G410 ile olmuştu. Pek beğenmemiştim fakat şimdi Romer-G Linear ve Romer-G Tactical isimlerinde yeni modeller çıkartmışlar, onlar hakkında deneyimim yok.
 
Üzerine çay döktüğüm G513 klavyeme Penta tamir edilemez yenisini alın demesine rağmen Logitech'in kendisi bugün bana ürünün ücretsiz şekilde yenisinin verileceğini söyledi. Ben de hemen klavyemi aldığım İtopya'ya e-maili ilettim ve durumu açıkladım. Bakalım ne cevap verecekler.

Kardeşimde ve bendeki ekipmanlar;
G513 ve G213 klavye, G203 ve G300S fare, ikimizde de G633 kulaklık ve son olarak kardeşimde mouse padi de var ama çabuk beyazladı. 1 yılı aşkındır bu ürünleri kullanıyoruz herhangi bir kırılma, gacırdama veya başka bir sorun yaşamadık.

Ancak benim sıkıntı yaşamamam başkasının da yaşamayacağı manasına gelmez. Kısacası teknolojik aletlerin tamamı şans işi. Şahsen Logitech markasının güncel ürünlerine gözüm kapalı güveniyorum.

Logitech marka ürünlerle ilgili sorun yaşarsanız Penta'dan olumsuz yanıt aldığınızda mutlaka Logitech'in sitesinden direkt olarak ingilizce canlı desteğe yazın. Yılbaşından bir önceki günde açtığım tickete bugün cevap verdiler. Siz de şansınızı deneyin.
 
Logitech G PRO klavyenin Romer G switch olanını kullandım tuşlar 2 yıl olmadan kırılmaya ve çift basmaya başladılar. Kesinlikle uzak durun.
 
Aynı sorun şuan kullandığım G910 klavyemde var tuşlarda 2-3 kere basma yada basmama sorunu gibi ve bu sorunlar nedendir bilinmez garantinin bittiği zamanlara denk geldi eski klavyemi G510 keşke kuzenime vermemiş olsaydım diyorum bazen
 
G810 yaşadım aynı sorunu tuşlar çift tıklıyor çoğu zaman mekanik hissi de yok tavsiye etmem dedikleri kadar kötüymüş deneyince anladım G710+ ile mutluyum. Romer G Switch gördüğün yerde kaçmak lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı