LoL üst koridor şampiyon önerisi

@Archimondee Sett'in erken oyun aşaması bayağı kuvvetli. Nasus erken oyun aşamasında birçok şampiyona karşı güçsüz. Teemo oynarken Ezreal'a karşı ezildiyseniz oyun bilginizde eksiklik olduğunu düşünüyorum. Bolca pratik yapmalı, YouTube'dan E-Spor oyuncularını izleyebilirsiniz.
Oyun bilgim çok kötü değil. Youtube E-Spor oyuncuları izlemekle olmuyor. Adamlardaki bilgiden çok reflex. Bunu izleyerek kazanamıyorsun. Hani derler ya Yasuo videosu izledim feedledim gibi. Benim asıl problemim keskin bilgilerim yok. Yani örneğini verdim. Kayle'ye karşı Jax alıp bitiriyor, Teemo'ya karşı Malp alıp bitiriyor. Başka örneklerde vereyim kendi tecrübemden. Sup iseniz karşıda Soraka varsa Zyra gibi. Böyle yukarıda bahsettiğim şampiyonlara karşı temel bilgi sahibi olmak istiyorum.
Oynayabileceginiz duruma gore bir suru karakter var, ben her turlu Vladimir oynuyorum, erken oyunda farmimi yapiyorum ilk itemdan sonra karakter hafif hafif aciliyor zaten. Late gamede sizi kesebilecek karakter yok neredeyse. Iyi bir Vladimir cogu oyuna 1v9 atabilir.
Maalesef katılmıyorum. 10 Vlad oyunu yaşadıysam 1i dediğinizi yapmıştır. Genelde iş görmüyorlar.
Neredeyse her şeye karşı Camille oynayabilirsin; Fiora ve Poppy haricinde her şeye karşı Camille ile kolaylıkla üstünlük kurabilirsiniz, tek yapmanız gereken skill zamanlamalarına dikkat etmek. Camille'ye karşı Poppy ve Fiora alınabilir ama ne yaptığını bilen bir Camille varsa Fiora ve Poppy de işe yaramayacaktır. Ek olarak Shen için Ryze iyidir.
Çok teşekkür ederim işte istediğim cevaplar. Hemen not alıyorum. Shen'e karşı Ryze. Camille'ye karşı Poppy ve Fiora.

Hocam LoL de asıl mantık bir karakterle oyun oynamak olmadığından dereceli maçlarda karşı karakterleri düşürecek şampiyonlar almalısınız. Örneğin, Counterstats gibi sitelerde kayle yazdığında hangi şampiyona karşı zayıf hangi şampiyona karşı güçlü gibi bilgiler oranlarla verilmiş. O yüzden oraya bakıp şampiyon seçimi yapabilirsiniz. Eğer ilk seçim sizdeyse üst koridorda oynarken genellikle yaptığım ormancı karakterleri almak. Mesela warwick ile üst koridor, pantheon ile üst koridor gibi. Bu şekilde karşı ormancı size karşı güçlü şampiyon alırken üst koridor ya dikkat etmiyor ya da sizin diğer takım üyelerinize karşı güçlü şampiyon almaya çalışıyor. Bu dediğim tabii bir olasılık. Her defasında olacak diye bir kaide yok. Ayrıca şuan yamada aşırı güçlü olan irelia, yone, yuumi, darius banlanabilir. Gerçi bu saydıklarım sezon 3 de bile banlanıyordu darius falan :) Ayrıca Cho gath, Mordekaiser gibi tank şampiyonlara yönelmenizi tavsiye ederim. Aşırı tank ve kombosuyla müthiş hasar çıkartabiliyorlar. Cho gath pasifiyle koridorda durmanızı can yenilemenizi sağlarken ve Q yeteneği uzaktan vurduğu için koridorda üstünlük kurabilirsiniz. Mordekaiser baskına gelen rakip ormancılara karşı birebir. Direkt olarak zayıf olan ya üst koridor şampiyonu ya da ormancıya ulti atıp icabına bakıyorsunuz :) Mordekaiser gri bar doldukça W yeteneği fazladan kalkan veriyor ve tekrardan W bastığınızda size bir kısmı can olarak dönüyor. Bu yüzden takaslardan güzel çıkmanıza yardımcı olur.

Tek tek buraya hangi şampiyon hangisine karşı avantajlı yazamayız çok uzun sürer. Sadece LoL için yapılmış bazı programlar ve internet siteleri var. Örneğin arama motoruna Riven Counter yazarsan karşına Riven'a karşı alman gereken şampiyonlar çıkacaktır. Hangi şampiyon, hangisine karşı daha avantajlı kısmını böyle halledebilirsin.

Geriye kalan tek şey oynanış maalesef, bir şampiyonun karşısına Counter almakla iş bitmiyor. Senin aslında eksik olduğun kısım belki de SUP olmandan dolayı Trade kısmı. Nasıl takasa gireceğini bilmiyorsun. Bunu öğrenmenin tek yolu da oynamak.

Her şampiyona aynı şekilde takasa girilmez, minyonların hareketine agrosuna dikkat ederek küçük takaslara girmeye çalış. Kayle, Irelia gibi şampiyonlar ile üst koridora başlaman biraz zor olur gerek yok. Direkt Garen, Sett gibi basit şampiyonlar ile başla.

Counterstats diye bir site var oradan bakabilirsin. Matchuplara göre kazanma oranı, earlyde kim güçlü, latete kim güçlü onlar yazıyor. Ben karşımdaki çara buradan bakıp seçiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı