LoL'deki kitle neden böyle?

Uzun yıllardır oynuyorum bu oyunu ve yine uzun yıllardır dereceli yerine tamamen zevk almaya baktım. Genelde normal oyun girip birkaç el atıp çıktım. Fakat o kadar iğrenç bir kitle var ki bu oyunda, unranked olup sadece oyun oynamak istersiniz, yargılanırsınız. Dereceli kasayım dersiniz, sanki herkes diamond ve üstüymüş gibi sizi o seviyelere gelmediğiniz için yargılar. Halbuki oyunda genelde kendi elonuzdaki insanlarla maç yaparsınız. Hadi diyelim yüksek bir eloda oynuyorsunuz, o zaman da sakın kötü bir gününüze denk gelmesin, hemen eloboost damgası yersiniz. Hiç kötü oynama hakkınız yoktur. İyi bir oyuncusunuzdur fakat hiçbir çabanız el vermeyipi, bu saydığım tipteki insanlar yüzünden düşük seviye kalmışsınızdır. E bu sefer de olduğunuz yer size zevk vermez ve oyun sizi sıkmaya başlar.

Tüm bunların haricinde bir de her şeyin en iyisini ben biliyorum diyen bir kitle var. Örneğin mid oyuncususunuzdur ve karşınızdaki adam sizden çok daha rahat roam atabilecek bir yetenek kitine sahiptir. Bu durumda yapmanız gerekenler basittir aslında değil mi? Rakibiniz yoksa uyarı atarsınız, LAN'e durumuna göre laneyi üstünüze alıp adama exp ve Gold kaybettirirsiniz, ya da laneyi itip kule altını alıp minyonları öldürtürsünüz. Bu bilince sahip bir takımınız yoksa oyun size maalesef zehir olur. Halbuki sen doğru olanı yaptığın halde yargılanırsın. Neden takip etmiyorsun, ama sen çok kötüsün, leş bir oyuncusun, report gibi gibi toxic ve moral bozucu o kadar fazla cümleye maruz kalırsınız ki.

Arkadaşlar yapmayın. Eğer bunu okuyup da içinizde de yapanlar varsa yapmayın. Bakın insanlar bu oyuna vakit ayırıyor. Kapatın sohbetinizi susun. Eğer bilmiyorsanız yorum yapmayın. İnsanların mentalini ve zamanını çalmayın. Abi Jungle oynayan adam gidip 1V1'de ölüp nasıl başka takım arkadaşına sallama hakkını kendinde bulabiliyor? Bunu bana açıklayın. Ya 1V1'de ölmüşsün işte. Ulan bunun nesi zor? Demek ki adam senden iyi ya. Demek ki o an takım olarak oraya destek sağlayamadık ki karşı takımın da müdahalesi yok. İyi olan almış işte. Neden boş bir kitle var bu oyunda? Genel olarak aşırı ego ve kendini bilmişlik hakim oyunda. Maalesef gördüğüm bu. Düşüncelerinizi gerçekten merak ediyorum bu konuda.

Dediklerine aynen katılıyorum kardeşim, çok da güzel konusmussun. Ben kızım ve oyunu abimden öğrendim. Oyunu ilk başlarda çok sevdim, ve sonrada oynamaya devam ettim. Sonra abim dereceli ödüllerini almam için ranked kasman gerek dedi. Abim bana ilk başlarda bana sakın ama sakın rank girme demişti bende buna alıştım. Sonra ışte rank girdim. İlk on maçım
2 Win 8 lose ile bitirdim. Bronz oldum. Ondan sonra gümüşe kastım. Gümüş 4 veya 3 ile bitirdim. Daha da kas miyim dedim. Ondan sonra urf veya noxus Blitz girmiştim. Bir tane adam gelmiş 5 tane kill almış, bir kere oldugumde ezik gümüş ahahhahaha diye gulmustu. Aldırmadım muteledim. 1 el daha attım. Önceki maçtaki adam gelmiş gine bana ezik gümüş diyor. Ya sıkıldım insanları ranklarina göre yargılanmasını. Cidden oyunu en kötü seylerinden birisi de bu. 2.si ise küfür ve argo. Bu konudan bahsetmek bile istemiyorum. Gerçekten TR serverinin gerçek yüzünü ifşa ediyor. 3.sü ise Support oyuncusuyum adcem gidip bekle beni safe kal dememe rağmen gidip ölmesi. Sonra SUP'lar niye kötü. Diğer şey ise junglar. Junglarin üzerine çok gidiliyor bence. Günah keçisi junglar. Ha gerçekten feedleyip Red veya Blue salmazsa sorun değil. Ama cidden gank atmamiazliklari çok saçma. Benden bu kadar zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
 
Oyunu küçük yaştakilerin rezil etmesi tamamen doğru. Ben oyuna 12 yaşında başladım ve yeni başladığım zamanlar küfür ne demek bilmiyordum. İlk maçımda çok kötü oynamıştım. Çünkü herkes oyunu biliyordu ben ise kuleye tek başıma minyonsuz saldırıyordum. Sonra herkes bana küfür etmeye başladı. Ben de o hırsla daha çok oynamaya başladım ve derslerimden geri kaldım. Her dönemi 90 üstü ortalamayla kapatan ben artık teşekkür bile alamayacak duruma geldim. Hepsi LoL'ün saçma kitlesi yüzündendi. Bir noktadan sonra ben de küfür etmeye başladım. Yaklaşık olarak 1 sene sonra perma ban yedim. Şimdi 16 yaşındayım hala LoL oynuyorum ara sıra ve hiçbir şey değişmedi. Hala kötü bir kitle var. Artık küfür etmiyorum. Normal hayatımdan da çıkardım küfretmeyi. LoL'e yeni başlayacak olanlara tavsiyem TR sunucusunda başlamamalarıdır. Ben çektim siz çekmeyin.

Ben 7 yaşından başladım küfürleri 8 yaşımda öğrendim
 
Kardeşim geçenlerde ben oyunu sildim. Artık zevk almıyordum. Oyunu da şu nedenle sildim: Adam derecelide kötü oynuyor ölüyor ve Orman farki diyor Support main olduğum halde ormanin yerine ben sinirleniyorum. Senin karsi ormandan baskın yemen kendi ormanını kötü yapmaz. Adama bunu anlatıyorum ve diyorum ki geri oyna baskın yemezsin adam ana bacı sövüyor gereksiz ve çocuk insanlar...
 
Aynı şeyi daha bugün yaşadım. Top'ta Gnar almış oynuyorum, karşıda Ornn var. Sırf kendi lane'imde 2 kere öldüm diye adc Kaisa ve sup Pyke ın demediği kalmadı. Haberleri yok 1 skorumun olmasının sebebi killerimden 4 ünü çalmış olmaları.
 
Lovid-09 virüsünden dolayı. Lol ilk çıktığı zamanlar herkes ve her şey barış içindeymiş. Sonra Demacia'dan soylu kısım elit bir meyve olduğu için Lovia meyvesinden yemiş ama kimse bu meyvenin virüslü olduğunu bilmiyormuş. Soylular kölelerine nasıl emir veriyor ise bu köleler de zamanla Lovid-09 virüsüne yakalanmış ve herkese kendine seslenildiği gibi seslenmeye başlamışlar. Şuanda bu virüsün artık olmadığı düşünülse de Lol oynayan kişilerde belirtileri mevcut...
 

Geri
Yukarı