Lossless Scaling gerçekten kullanışlı mı?

Bahsettiğin ping durumunun doğrudan Lossless Scaling'in framegen veya upscaling özelliğinden dolayı oluşması teknik olarak imkansız. Dolaylı yoldan farklı bir sistem parçasını etkiliyor olabilir henüz bilinmeyen bir bugdan dolayı veya sistemini zorladığından dolayı tüm sistemi yavaşlatıyor ve bir şekilde internet bağlantını etkiliyor olabilir. Bu konuda destek vermem mümkün değil, bug report oluşturman gerekiyor.

Böyle şeyler hep benim başıma gelir zaten antin kuntin şeyler nereden bug report oluşturcaz var mı uygulama üzerinden. Developerlar geliştirsin programı fena değil ama sorunuma FPS düşmesi yönünden çare oldu ama fightlarda adamlar ölmüyor.

Böyle şeyler hep benim başıma gelir zaten antin kuntin şeyler nereden bug report oluşturcaz var mı uygulama üzerinden. Developerlar geliştirsin programı fena değil ama sorunuma FPS düşmesi yönünden çare oldu ama fightlarda adamlar ölmüyor.

Bir de oyunlarda latency nasıl ölçebiliriim hocam?

Input latency ölçebilen bir program yok, bunu sadece hissederek veya kendi başına stopwatch gibi bir şeyle test ederek ölçmeye çalışabilirsin.

Hocam sana yemin ediyorum dünden beri beynim bulandı artık denemekten ne kadar hevesli olduğumu belki az çok görmüşsün hissetmişsindir. :) şu emulatorde oyunu adamakıllı kasmadan FPS düşmesi yemeden shuttering yemeden oynamayı çok istiyorum. Bu arada adamlara DC'den Support'tan konu açtım bakalım yardımcı olabilecekler mi? Sonuçta oynadığım oyun 3D bir oyun ya bu kadar zor olmamalı.

1.1 eski algoritma. Sadece 2.1'de sorunlar varsa kullanılması tavsiye ediliyor. Ghosting gibi performans sorunları daha fazla 1.1'de. "Performance mode" tikini açarak programın GPU kullanımını biraz daha düşürebilirsin.

Eğer görüntüde kırılmalar veya grafiksel görüntü sorunlarını fazla farketmiyorsan bazen fps'in düşmesi büyük bir problem değil. FPS fazla düşmediği sürece yine aynı şekilde aldığın fps x2 veya x3 olarak program arttıracaktır. FPS'in birden 60'dan 30'a düşerse ancak donmalar olabilir.

Bahsettiğin oyun mekaniklerinin fps değerlerine göre değişmesi söylediğin gibi doğru. Sadece program kullanmadan veya oyuna entegre framegen seçeneği varsa fps değeri oyunun mekaniklerine etkili oluyor. Overlay olarak programdan yarattığın fps tamamen görsel, oyun mekaniklerine etkisi yok.

Ultrawide ekran için ChatGPT'ye scale factor sorusu sorabilirsin doğru factor olarak ayar yapabilmen için. Örneğin "What is the scale factor from "x" game resolution to "y" monitor resolution" burada x ve y değerlerini yatay ve dikey çözünürlük değerlerini yazarak sorabilirsin. Ben sadece tek bir ölçüyü ele alarak o factorleri söylemiştim ancak ultrawide ekranlarda hem dikey hem de yatay ölçüleri ele alarak yapılması gerekiyor.

Lossless Scaling internet kullanmıyor. Ping'e etki eden bir özelliği yok. Ekran kartı kullanımının artışı emülatörü etkiliyor veya aynı anda CPU kullanımın da artıyorsa emülatörün gördüğü internet bağlantısı yavaşlatıyor olabilir. Aynı zamanda yeni bilinmeyen bir bug da olabilir. Bu konuda resmi Discord kanalı üzerinden #support kanalına "bug report" başlığı ile post açabilirsin.
Teşekkürler cevaplar için. BDO'da base FPS önemli olduğu için çok kullanmam muhtemelen bu programı ama başka oyunlarda kullanıcam. Gayet işlevsel geldi bana.

Klavye/fare ile oynanan oyunlarda bariz bir gecikme hissedebilirsiniz, onun dışında kullanışlı.

Örneğin 30FPS alıyorsunuz, bir frame minimum 32ms'de oluşturulur.

Eğer 60 FPS alırsanız da bir frame minimum 16ms'de oluşturulur.

Ancak 30FPS'i Frame Generation ile 60 yaparsanız yine 32ms, hatta belki de daha fazla bir minimum gecikme süresiyle oluşur.

Bahsettiğim gecikme bu.

Yine de normalde 60FPS oynadığım God Of War'ı 50'ye düşürerek, 100FPS'e upscale ediyor.

Oyunu da kontrolcüyle oynadığım için çok bir gecikme hissedilmiyor. Beğendim.

Monitörüm 144Hz fakat uygulamadan FPS ayarı yapamıyoruz ki nasıl 75 FPS'e ayarlayacağım?

Ayrıca reis benim PC'de şöyle bir sıkıntı var oyunları 60 FPS'te oynarken bile akıcılık olmuyor bu neden? Normalde önceden 60 FPS oynarken bir sorun olmuyordu Single Player oyunlar dahil fakat bir ayar yaptım ondan sonra mı oldu ne oldu bilmiyorum bir oyunu 60 FPS'te oynarken akıcı olmuyor oyun droplu şekilde oynanıyor

Hocam emulator PUBG Mobile için input lag hissediyorum var mı özel yapabileceğim bir ayar vs?
Input Lag, Frame Generation için kaçınılmaz. Bunun için özel bir ayara vs rastlamadım, olduğunu da sanmıyorum.

Input Lag, Frame Generation için kaçınılmaz. Bunun için özel bir ayara vs rastlamadım, olduğunu da sanmıyorum.
Nvidia Reflex input lag'ı azaltma amaçlı tasarlanmış bir teknoloji, özellikle framegen'in oluşturduğu input lag'ı azaltmakta oldukça başarılı. Uygulama üzerindeki "Allow Tearing" ayarı da input lag'ı azaltıyor.

Nvidia Reflex input lag'ı azaltma amaçlı tasarlanmış bir teknoloji, özellikle framegen'in oluşturduğu input lag'ı azaltmakta oldukça başarılı. Uygulama üzerindeki "Allow Tearing" ayarı da input lag'ı azaltıyor.
Hocam sana yeni bir gelişmeyle geliyorum programın bütün bug'larını bulucam bu konuda ustayımdır :) discord sayfasında info bölümünde sanırım programın developerlarından birisi latency düşürmek için bu adımları uygulayabilirsiniz demiş ben amd'ye göre olanı uyguladım sonra denedim açtım lossless'i oyun 120 fps'teyken bile akıcı oynanmıyordu bir hışırtılı oluyordu oyun kareler akıcı değildi yani bir bakabilir misin nedir?
Adsız.png

Hocam sana yeni bir gelişmeyle geliyorum programın bütün bug'larını bulucam bu konuda ustayımdır :) discord sayfasında info bölümünde sanırım programın developerlarından birisi latency düşürmek için bu adımları uygulayabilirsiniz demiş ben amd'ye göre olanı uyguladım sonra denedim açtım lossless'i oyun 120 fps'teyken bile akıcı oynanmıyordu bir hışırtılı oluyordu oyun kareler akıcı değildi yani bir bakabilir misin nedir?
Adsız.png
@trustright bakabildin mi hocam

Son düzenleme:
hışırtılı oluyordu oyun kareler akıcı değildi
Bahsettiğin bu tanım yeterli değil. Frame generation sırasında yeni oluşturulan framelerin hatalı olmasının sebebi ancak "allow tearing" seçeneğini açmış olman. Bu frameler hatalı bile olsa düzeltme yapmadan latency azaltmak hızlı bir şekilde görüntülenmelerini sağlıyor.

Instant Gameplay'i kapattırma sebepleri G-sync'i kapattırma sebebi ile aynı. Her ikisi de overlay olarak çalışıyor ve LSFG kullanımını etkiliyorlar. Senin şu anda genel olarak yaşadığın sorun daha çok emulatörlerle ilgili.

Emülatör kendisi latency ekliyor + LSFG'de bunun üzerine latency ekliyor + emulatörün sistemsel sınırlamaları performans sorunları yaratıyor + PUBG mobil optimizesi kötü olduğundan iyi performans alman zorlaşıyor.

Farklı emulatörleri deneyeblirsen belki performans daha farklı olabilir ancak sorunun bu şekilde de çözülmezse bunun için developerler tarafından donanımsal ve software desteği yapılması gerekiyor, yüzeysel destek verebileceğim bir konu değil. Oluşturduğun Discord suppor yazılarını detaylı yazmaya çalış gerekirse chatgpt'den destek alıp çeviri yaptırarak.

Bahsettiğin bu tanım yeterli değil. Frame Generation sırasında yeni oluşturulan framelerin hatalı olmasının sebebi ancak "allow tearing" seçeneğini açmış olman. Bu frameler hatalı bile olsa düzeltme yapmadan latency azaltmak hızlı bir şekilde görüntülenmelerini sağlıyor.

Instant Gameplay'i kapattırma sebepleri G-Sync'i kapattırma sebebi ile aynı. Her ikisi de overlay olarak çalışıyor ve lsfg kullanımını etkiliyorlar. Senin şu anda genel olarak yaşadığın sorun daha çok emulatörlerle ilgili.

Emülatör kendisi latency ekliyor + Lsfg'de bunun üzerine latency ekliyor + emulatörün sistemsel sınırlamaları performans sorunları yaratıyor + PUBG Mobile optimizesi kötü olduğundan iyi performans alman zorlaşıyor.

Farklı emulatörleri deneyeblirsen belki performans daha farklı olabilir ancak sorunun bu şekilde de çözülmezse bunun için developerler tarafından donanımsal ve software desteği yapılması gerekiyor, yüzeysel destek verebileceğim bir konu değil. Oluşturduğun Discord suppor yazılarını detaylı yazmaya çalış gerekirse ChatGPT'den destek alıp çeviri yaptırarak.

İlgilenen yok Discord'da adminlerden birisi bana lossless ile ilgili bir problem değil oyun tarafıyla görüş onlarla alakalı bir problem dedi. Adama dedim losslessi açınca bu durum başıma geldi diye anlamıyor bana 9 yıl önceki bu konuyu atıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı