Lucid rüya nasıl görülür?

Ben bunun çok boş iş olduğunu düşünüyorum. Bana göre rüyalar bir televizyon izlemek gibi. Kontrol edilmesinin mümkün olduğunu asla düşünmüyorum.

Bilimsel olarak kanıtlandığı söyleniyor ama ne kadar öyle bilemiyorum. Belki rüyada olduğunda bilincin yerindeymiş gibi olacak bir rüya görülüyordur :)

Belki de birkaç saniyelik bir durumdur. Öyle hadi Lucid rüyaya yatayım rüyamda fantazi dünyası yaratayım krallığımı kurayım. Harem açayım :) gibi durumların olması bana abes geliyor.

1. Yöntem (WBTB) : Normalde yattığınız saatten aşağı yukarı 3 saat sonrasına alarm kurun, uyanın ve 5-10 dakika uyanık kalın. O esnada bir şeyler yapabilirsiniz. 2. Yöntemi deneyin. (Eksisi : gün içinde yorgunluk)
2. Yöntem : gece uykuya dalana kadar içinizden "uykuya daldığımda lucid rüya göreceğim" tarzında cümleler tekrarlayın. (En işe yarayanı ve en kolayı) Bunu en az 2-3 dakika yapın.
3. Yöntem : gün içinde gerçeklik kontrolleri yapmak. Parmaklarınızı saymak (lucidlerde genellikle parmak sayınız 10 değil daha fazla olabiliyor), etrafınızdaki yazıları okumaya çalışmak (rüyalarda yazılar okunamaz, bulanık olur) gibi kontrolleri çok sık yaparak istemeden yaptığınız bir eyleme dönüştürün. Rüyanızda da istemsizce bunu yapabilir ve rüyada olduğunuzu farkedebilirsiniz.
(Eksisi : sıkıcı.)
4. Yöntem (denemedim ama deneyenler var) : yatağa girdiğinizde vücudunuzu hareketsiz bırakmak. En ufak bir kıpırdama bile olmayacak. Vücudunuz uyuşacak, kıpırdamak, gözünüzü açmak isteyeceksiniz ama yapmayacaksınız. Amaç vücudu uyutup zihni uyanık tutmak. Bunun için sayı sayabilirsiniz içinizden, 1'den 300'e kadar gibi gibi. Her 10 saymada bir "zihnim açık" tarzı şeyler diyeceksiniz. Yarar mı bilmem.

Birkaç kez gördüm ve hepsi 2. Yöntemle oldu. Rüya esnasında içimden bir şey düşünürken bir anda duraksama geliyor ve rüyada olduğumu farkediyordum. Önemi olan farkettiğinizde heyecan yapmamak ve olabildiğince uzun kalıp ilk seferlerde alışmaya çalışmak.

Ben bunun çok boş iş olduğunu düşünüyorum. Bana göre rüyalar bir televizyon izlemek gibi. Kontrol edilmesinin mümkün olduğunu asla düşünmüyorum.

Bilimsel olarak kanıtlandığı söyleniyor ama ne kadar öyle bilemiyorum. Belki rüyada olduğunda bilincin yerindeymiş gibi olacak bir rüya görülüyordur :)

Belki de birkaç saniyelik bir durumdur. Öyle hadi Lucid rüyaya yatayım rüyamda fantazi dünyası yaratayım krallığımı kurayım. Harem açayım :) gibi durumların olması bana abes geliyor.
Birçok bilim insanı lucid Rüya yaparak keşifler bulduğu tarihte kayıtlı, bilimsel olarak kanıtlanan birşey zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı