M.2 NVMe SSD düşük okuma hızı problemi

laislabonita

Hectopat
Yer
Gabon
Daha fazla  
Merhaba, yeni aldığım dizüstü bilgisayarımda Western Digital SN530 NVMe M.2 PCI Gen3x4 SSD var ancak okuma hızında 900 civarı gibi çok düşük değerler alıyorum. Yazma hızında bir problemim yok ürünün sitesinde vaad edilen yazma hızı 950mb/s. Ancak okuma hızı 2400mb/s.

Bilgisayarım yüksek performans modunda ve prize takılı. Bunu nasıl çözebilirim elimdeki bu son teknoloji birimini sonuna kadar kullanmak istiyorum ancak anlamadığım bir engele takılıyorum. Yardımcı olur musunuz? Teşekkürler.

Crystal Disk Mark test sonuçları

m2 nvme ssd low read problem.png

Ek olarak 4 GB'lık bölünmüş alan bulunmakta. Bu performansını etkileyen bir faktör olabilir mi?

depolama birimleri bölünmüş.png

Merhaba, yeni aldığım dizüstü bilgisayarımda Western Digital SN530 NVMe M.2 PCI Gen3x4 SSD var ancak okuma hızında 900 civarı gibi çok düşük değerler alıyorum. Yazma hızında bir problemim yok ürünün sitesinde vaad edilen yazma hızı 950mb/s. Ancak okuma hızı 2400mb/s.

Bilgisayarım yüksek performans modunda ve prize takılı. Bunu nasıl çözebilirim elimdeki bu son teknoloji birimini sonuna kadar kullanmak istiyorum ancak anlamadığım bir engele takılıyorum. Yardımcı olur musunuz? Teşekkürler.

Crystal Disk Mark test sonuçları

Eki Görüntüle 944847

Ek olarak 4 GB'lık bölünmüş alan bulunmakta. Bu performansını etkileyen bir faktör olabilir mi?

Eki Görüntüle 944849
Aynı sorun bende de vardı 2000mb/sn almam gerekirken 1000 alıyordum. Garantiye yollamayı deneyin. (Diski boşalttığımda sorun çözülmüştü).

Aynı sorun bende de vardı 2000mb/sn almam gerekirken 1000 alıyordum. Garantiye yollamayı deneyin. (Diski boşalttığımda sorun çözülmüştü).

Daha önce RAM upgrade için ASUS ümraniye servisine yollamayı düşünmüştüm kötülemek adına yazmıyorum internetten ve Şikayetvar'dan aldığım bilgiler, teknikerler cihazı bozup bir de en aaşağı 3 gün alıkoyuyormuş hatta sorunu giderdik adı altında formatı çakıp yolluyorlarmış. Hdd takarım makinaya ama yine onlara vermem cihazımı...

Daha önce RAM upgrade için ASUS ümraniye servisine yollamayı düşünmüştüm kötülemek adına yazmıyorum internetten ve Şikayetvar'dan aldığım bilgiler, teknikerler cihazı bozup bir de en aaşağı 3 gün alıkoyuyormuş hatta sorunu giderdik adı altında formatı çakıp yolluyorlarmış. Hdd takarım makinaya ama yine onlara vermem cihazımı...
Garanti sizin için sorun değilse RAM'i kendiniz takın (kendi bilgisayarımda anakarta hasar verilmediği sürece garanti bozulmaz dedi Lenovo) , SSD'ye gelecek olursak Western Digital'den çözüm isteyin sorununuzu açıklayarak.

Laptop marka modeliniz nedir? Hemen suçu SSD'ye atmayalım. M.2 portu belki X2 hızında çalışan bir port olabilir.
Asus d509da. M2 portunun x2 hızında çalıştığını nasıl kontrol edebilirim ?

AIDA X64 raporunda Anakart isminde ''X509DAP'' çıkıyor.
Garanti sizin için sorun değilse RAM'i kendiniz takın (kendi bilgisayarımda anakarta hasar verilmediği sürece garanti bozulmaz dedi Lenovo) , SSD'ye gelecek olursak Western Digital'den çözüm isteyin sorununuzu açıklayarak.
Asus müşteri hizmetlerini arayıp ram upgrade için bilgi aldım. Kendim eklemem halinde garanti dışı kalacağını ancak serviste garanti dahilinde 108 lira ek ücret talep ettiler. Kendim ekledim 4+4 dual channel canavar gibi oldu. Eğer sorunumu çözemezsem en kötü WD ile mail üzerinden haberleşicem mecbur.

HWiNFO ile kontrol edin hocam. İnternet'te hangi hızda çalıştığını bulamadım maalesef.

BIOS üzerinden NVMe Controller and Drive Information adında bir ekrana ulaştım. Acaba Bus: 2 "gen3x2" anlamına geliyor olabilir mi sizin bahsettiğiniz gibi? Birazdan HWINFO programını kurup kontrol edeceğim.
Current Link Width X2 ibaresini programda görüntüledim. Anladığım kadarıyla sizinde değindiğiniz gibi X2 genişliğinde NVMe SSDmi kullanabiliyorum. Ancak bir üst satırda Maximum Link Width satırında X4 yazıyor. Yani istersem X4 genişliğinde SSDmi kullanabileceğim anlamına mı geliyor bu? Bu arada gerçekten yardımın için teşekkürler dostum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2021-03-28 at 14.33.17.jpeg
    WhatsApp Image 2021-03-28 at 14.33.17.jpeg
    181,3 KB · Görüntüleme: 215
  • hwinfo depolama bilgileri.png
    hwinfo depolama bilgileri.png
    161,8 KB · Görüntüleme: 249
Son düzenleme:
Current Link Width X2 ibaresini programda görüntüledim. Anladığım kadarıyla sizinde değindiğiniz gibi X2 genişliğinde NVMe SSDmi kullanabiliyorum. Ancak bir üst satırda Maximum Link Width satırında X4 yazıyor. Yani istersem X4 genişliğinde SSDmi kullanabileceğim anlamına mı geliyor bu? Bu arada gerçekten yardımın için teşekkürler dostum.

hwinfo depolama bilgileri.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı