M.2 SSD alırken yaşanan kararsızlık

Arkadaşlar değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim, Samsung SATA 870 EVO ve Kingston aradında kaldım büyük ihtimalle Kingston A2000 alacağım bugün, nişanlıma 250GB'lik versiyonunu almayı düşünüyoruz umarım kapasitesi az diye hız düşüşü ya da başka bir problem yaşamaz, artık birkaç sene kullandıktan sonra 1 TB Samsung 970 M.2 alacağım ya da sadece depolama için HDD yerine yine 1 TB Samsung SATA SSD alacağım.

Şunu sormak istiyorum, elinizdeki M.2 SSD yerine Samsung mu düşünürsünüz? Varsayalım ki elinizdeki bozuldu bu sefer Samsung SATA mı alırsınız?

Ben almak istediğim ürünlerin listesini yaptım yakaladığım en iyi indirimde olanı aldım. Normal fiyatı 1800-1900 arasındaydı ben 1200'e buldum. Bu gen4 bir NVMe eğer bir sorunla karşılaşırsam ve yine aynısından almayacak olursam herhangi kronik bir sorunu olmayan gen4 NVMe bakardım yine. 980 Pro mesela. Olmazsa 970 EVO plus/ 970 EVO /wd SN750 ya da daha bütçe dostu a2000. Güzel indirim olduktan ve kronik sorunu olmadıktan sonra günlük kullanımda tüm SSD'ler iş görür (sata dahil) çok fazla düşünmeye gerek yok. İndirim yakalarsanız A2000 alın geçin. Bulamazsanız SanDisk Ultra'ya da WD SN550 işinizi görür.

Yardımlarınız için teşekkürler, bütçeyi zorladık ve 2 tane Kingston 500 GB A2000 NVME M2 SSD satın aldık. Elimize ulaştıktan sonra testlerini yapar, birkaç ay sonra da nasip olursa uzun kullanım testlerini paylaşırım, teşekkürler iyi forumlar herkese.

[GÜNCELLEME]

Kingston 500 GB A2000 NVMe M.2 SSD 100 saatlik kullanım testi;
Arkadaşlar SSD'den memnunum, herhangi bir kronik sorunla vs. karşılaşmadım, normal SSD ile arasında gözle görülmeyecek farklar var çok dikkat ederseniz görebileceğiniz şeyler bunlar, 50 lira daha ucuza SATA SSD almak yerine NVMe SSD yönünde kullandım tercihimi ve gayet memnunum, imkanı olan 1 TB alsın, uzun kullanım için bir şey diyemiycem fakat şimdilik sorunsuz kullanıyorum, imkanım olduğu zaman içine sadece oyun yüklemek için Samsung 1TB SATA SSD alacağım, şimdilik oyunlar için HDD kullanıyorum. Kingstonun kendi yazılımını yükledim fakat Samsung yada Adata gibi şekilli bi arayüz vs. göremedim çok sade ve klasik xp den çıkma gibi duran bir programı var. İleride yine bu konu altında deneyimlerimi yazarım, iyi forumlar.

Dosya Ekleri

• SSD BENCHMARK.png
    SSD BENCHMARK.png
    584,2 KB · Görüntüleme: 38
Yardımlarınız için teşekkürler, bütçeyi zorladık ve 2 tane Kingston 500 GB A2000 NVMe M.2 SSD satın aldık. Elimize ulaştıktan sonra testlerini yapar, birkaç ay sonra da nasip olursa uzun kullanım testlerini paylaşırım, teşekkürler iyi forumlar herkese.

[GÜNCELLEME]

Kingston 500 GB A2000 NVMe M.2 SSD 100 saatlik kullanım testi;
Arkadaşlar SSD'den memnunum, herhangi bir kronik sorunla vs. karşılaşmadım, normal SSD ile arasında gözle görülmeyecek farklar var çok dikkat ederseniz görebileceğiniz şeyler bunlar, 50 lira daha ucuza SATA SSD almak yerine NVMe SSD yönünde kullandım tercihimi ve gayet memnunum, imkanı olan 1 TB alsın, uzun kullanım için bir şey diyemiycem fakat şimdilik sorunsuz kullanıyorum, imkanım olduğu zaman içine sadece oyun yüklemek için Samsung 1TB SATA SSD alacağım, şimdilik oyunlar için HDD kullanıyorum. Kingston'un kendi yazılımını yükledim fakat Samsung ya da Adata gibi şekilli bir arayüz vs. göremedim çok sade ve klasik XP'den çıkma gibi duran bir programı var. İleride yine bu konu altında deneyimlerimi yazarım, iyi forumlar.

Hayırlı olsun hocam.

Hayırlı olsun hocam.
Çok teşekkür ederim, daha iyisi nasip olsun sizlere
Ben de şu an kararsızlık yaşıyorum @ecannar
A2000.
PNY CS3030.
870 EVO.
MP510.
XPG SX8000 PRO.

Üstteki yorumları da okursanız bana da çok marka önerildi, çok fazla marka model olması da çok kafa karıştırdı, dediğim gibi hepsinin kronik sorunu olup olmadığını araştırdıktan sonra arasından tercih yapmak size kalıyor, ben Kingston seçtim, iki tane aldık ikisinden de memnunuz, bütçenize kısıtsızsa Samsung'un NVMe modellerine bakın, bütçem kısıtlı dersen f/p/k olarak Kingston öneriyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı