Macaristan GP

Katılım
19 Eylül 2015
Mesajlar
48.750
Makaleler
12
Çözümler
48
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
MACARİSTAN.jpg


Ne yarıştı be. Yarışı canlı izleyemedim, tekrarını tamamını izledim. S Sport tekrarını saat 20:00 de yayınladı ve ara ara atlama yapıyordu, o yüzden bazı kısımları kaçırmış olabilirim, kusura bakmayın.

Startta kıyamet koptu. Bottas, Norris'e çarptı, domino etkisi yarattı, Norris çarpmanın etkisiyle savrulup Perez'e çarptı, Bottas ise savrulup Verstappen'e çarptı. Arka tarafta da Stroll, Leclerc'e çarptı, savrulan Leclerc de gidip Riccardo'ya çarptı, Riccardo spin attı. İlk turda Perez, Bottas, Stroll, Leclerc yarış dışı kaldı, Verstappen hasar aldı. Yarış kırmızı bayrakla durduruldu.

Bottas ve Stroll'ün yaptığı hatalar kabul edilebilir değil, çok büyük hata yaptı ikisi de. Belçika da her iki pilot da 5 sıra grid cezası aldı.

Bu olaylardan sonra sıralama Hamilton, Ocon, Vettel şeklinde idi ön bölümde. Yanlış hatırlamıyorsam Russell bir ara 2. sırada mıydı neydi, sonra aracında sorun oldu, 7. sıraya geriledi. Daha sonra yarış durdurulup tekrar başladıktan sonra Hamilton dışında tüm pilotlar kuru zemin lastiğe geçmek için pite girdi, hareketli startta katılmadılar, Hamilton tek başına start aldı, çok ilginç bir görüntüydü. Mercedes büyük bir planlama hatası yaptı. Hamilton 1 tur sonra pite girdi ve yarışa en son sıradan döndü.

İlk bölümde Ocon ve Vettel birbirini yakın takip etti, Saiz ve arkasındakiler Latifi trenine takıldıkları için ön bölümle teması kaybettiler. Sainz yarış galibiyeti de bundan ötürü kaçırdı, temposu vardı. Hamilton son sıraya düştükten sonra istediği gibi yükselemedi. 20. turda erken pit stop hamlesi işe yaradı ve Hamilton bir anda Verstappen, Riccardo ve Russell'i geçti. Daha sonra Hamilton sırayla önündeki rakipleri geçip ve rakiplerinin de pite gelmesiyle 5.sıraya Sainz'in arkasına geldi, Sainz'i geçme fırsatı bulamayınca tekrardan pite daldı ve medium lastikleri taktı. Bu lastikleri taktıktan sonra Ham uçmaya başladı ve Alonso ile arasında 15 saniye civarı bir fark vardı yanlış hatırlamıyorsam ve aradaki farkı hızlıca kapattı ama yaklaştıktan sonra Alonso duvarına tosladı. Alonso'nun müthiş savunması nedeniyle Hamilton galibiyeti kaçırdı, Ocon galibiyeti aldı, Vettel sırasını koruyabildi, yoksa Hamilton'a direnmeleri mümkün değildi. Uzun süreler Alonso'nun arkasında kalan Ham, Alonso'nun 65. turda ilk virajda blokaj yaşayıp hata yapmasıyla Alonso'yu geçti, bundan 2 tur sonra ise Sainz'i geçti, ön bölümde en eski lastikler Sainz da idi, Sainz elinden geleni yaptı, karşı atak da denedi ama Hamilton'un kendisini geçmesine engel olamadı.

Galibiyet mücadelesi baştan sonra birbirini takip eden Ocon ve Vettel arasında sürdü, bu pistte takip etmek ve geçiş yapmak çok zor. Vettel erken pit hamlesiyle yarışı kazanacak hamleyi yapmıştı ama Aston Martin pit ekibi, Alpine'den 1 saniye yavaş kalınca Ocon kıl payı Vettel'in önünde pitten çıktı ve yarışı kazandı. Alonso'ya çok şeyler borçlu Ocon.

Mercedes: Ham geriye düştükten sonra kusursuz bir performans sergiledi. Bottas hakkında konuşursam ağır konuşurum, terbiyemi bozmayayım. Tekrardan şampiyona liderliğe yükseldi Ham ve Mercedes geri döndü artık. Redbull'un işi artık hiç kolay değil.

Ferrari: Leclerc'e yazık oldu. Sainz iyi bir mücadele sergiledi, Latifi'ye takılmasaydı daha iyi sonuç alabilirdi.

Mclaren: Norris de Bottas'ın acizliğine uğradı, Riccardo da Stroll yüzünden savrulan Leclerc'in kendisine çarpmasıyla spin atıp sonlara düştü. Her iki Mclaren pilotu da temas kurbanı oldu.

Redbull: Her iki pilot da aynı Mclaren gibi temas kurbanı oldular. Verstappen ağır hasarlı aracıyla 1 puan almayı başardı, yapabileceği başka bir şey yoktu, o da belki Riccardo'ya takılmasa da Williams pilotlarını geçebilirdi düşük bir ihtimal olarak.

Alpine: Günün sürücüsü, günün kahramanı kesinlikle Alonso idi. Yaptığı defans sonucunda Ocon galibiyeti elde etti. Ocon'un da hakkını yememek lazım, hatasız bir sürüş çıkardı Vettel'in baskına rağmen. Kontrat imzaladıktan sonra Ocon'un performansı çok kötüydü, Silverstone da şasi değişiklği ile beraber sezon başlangıcındaki form seviyesine döndü. Alonso'yu izlemek büyük bir zevk, böyle bir pilotun 2 şampiyonlukta kalması insanı üzüyor.

Williams:
Russell'in puan almasına mı sevineyim, Latifi'nin kendisinden daha fazla puan almasına mı üzüleyim bilemedim açıkçası.

Haas: Mick iyi bir yarış çıkardı, altında araca rağmen rakiplerine karşı iyi savunma yapıyordu. Mazepin pite girerken Raikkonen'in kendisine çarpması yüzünden yarış dışı kaldı.

Alpha Tauri: Sıralama turları kadar rekabetçi olmasalar da kendiler için iyi bir hafta sonu oldu.

Not: Vettel yarış bittikten sonra aracında yakıt kalmadığı için diskalife olabilir, kurallar gereği en az 1 litre yakıt olması gerekiyor.

Vettel'in emeğine yazık, üzüldüm açıkçası, daha resmi bir açıklama yok ama kötü oldu.
 
Bottas ve Stroll'ün yaptığı hatalar kabul edilebilir değil, çok büyük hata yaptı ikisi de. Belçika da her iki pilot da 5 sıra grid cezası aldı.
Stroll ceza aldı mı? Almadı diye biliyorum. Aldıysa hak etti. Almadıysa saçmalık.
Haas: Mick iyi bir yarış çıkardı, altında araca rağmen rakiplerine karşı iyi savunma yapıyordu. Mazepin pite girerken Raikkonen'in kendisine çarpması yüzünden yarış dışı kaldı.
Mick pistte elinden geleni yaptı. Mazepin o pit olayını yaşamasa onu da pistte görmek isterdim. Sezon başından beri ilk defa elinden geleni yapabileceği mücadaleler yaşayacaktı.
Redbull: Her iki pilot da aynı Mclaren gibi temas kurbanı oldular. Verstappen ağır hasarlı aracıyla 1 puan almayı başardı, yapabileceği başka bir şey yoktu, o da belki Riccardo'ya takılmasa da Williams pilotlarını geçebilirdi düşük bir ihtimal olarak.
Max'ın aracındaki hasar gerçekten büyüktü. Mick'i bile zar zor geçti.

Eline sağlık.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Verstappen hasara göre gene de puan aldı. Ama şampiyonada Silverstone ve bu yarıştan sonra Hamilton fark açtı. Tabii Spa'da Hamilton'a bir şeyler olup Verstappen iyi sonuçlar olursa işler değişir.

Alonso çok sağlam savundu. Ocon yatsın kalksın Alonso'ya dua etsin. Vettel elinden gelenin en iyisini yaptı, diskalifiye olursa cidden üzülürüm. Bu arada Latifi ilk virajdaki kargaşadan iyi bir yarış çizgisiyle tertemiz kurtuldu. Bu yüzden Russel'ın önünde bitirdi. Şimdilik yarış özet baktım. Detaylı yorumu sonra ekleyebilirim. Benim için gayet güzel bir yarıştı.
 
Vettel'in emeğine yazık oldu. Bu araçla bu sene ikinci defa podyuma çıkmış olacaktı. Bu araçla bunu yapması büyük iş, şampiyon pilota yakışan bir performans. Diskalifiye olmasının temel suçlusu takım, hesap etmeleri gerekirdi, ona göre tempo belirlemelidiler.
 
Bottas nasıl bu kadar saçma pilot? Stroll da aynı şekilde. Orada karambol var. Dibinde Bottas uçuyor ve sen apexin dibine giriyorsun.

Vettel DNF oldu 5 dakika önce gelen haberle. :(
0.3 litre benzin çıktı sadece araçtan.

Alonso bugün eğer Hamilton onu zorlamasaydı sanırım Sainz'i geçerdi. Alonso'nun güçlü arabalara karşı savunmalarını çok seviyorum.

Yarışın genel özeti:
Vettel, Ocon'u kovalıyor.


Bu arada Mercedes'in gelecek sene pilotları adaylarında gizli aday olarak Ocon da gözüküyordu. Kim olacaktır?
 
Cidden büyük amatörlük. Aslında Aston Martin iyi bir pitstop yapsaydı. Vettel bu kadar çok zorlamayacaktı ve yakıtı da kalmış olacaktı.
 
Bu arada Mercedes'in gelecek sene pilotları adaylarında gizli aday olarak Ocon da gözüküyordu.
Ocon, Alpine ile resmi sözleşme daha yeni imzaladı. Ocon'un Mercedes'e geçmesi mümkün değil, zaten Russell var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı