Macaristan GP

Ocon hala Mercedes pilotu ama sözleşme imzaladığından geçiş yapamaz. Yoksa kendi ülkesi falan dinlemez teklif olsaydı direkt Mercedes'e geçerdi, bir teklif yok kendisine. Russell varken Mercedes başka pilota da bakmaz.
Russell'ı Hamilton için kullanacağından korkuyorum.
Russell'ın hırsını Leclerc'e benzetiyorum. Leclerc, Vettel'e karşı nasıl ikinci pilot olmayı kabul etmemişse Russell da bunu yapacaktır, hızınla bunu yaptığında takım da bir şey yapamaz sana artık.
 
Vettel'e gelen DSQ cezası çok saçma geldi, regülasyonlarda doğrudan çekilmiş olması yazıyor mu? Çünkü denilene göre araçta 1 litrenin üstünde yakıt varmış, sadece çekilememiş.
 
Çekilememiş derken bence olmadığı için çekilememiş. Çeviri hatası falan vardır. Koskoca FIA ya da Aston Martin öyle bir şey yapmaz herhalde.
 
Çünkü denilene göre araçta 1 litrenin üstünde yakıt varmış, sadece çekilememiş.
1.74 litre varmış, Aston Martin'in iddaa ettiğine göre yakıt deposunda sorun olduğu için çekilememiş. İnceleme devam ediyor. 300 mililitre yakıt olması inceleme için yeterli ancak eskiden bu denetimleri şimdiki teknoloji gibi yapamadıkları için 1 litre kalması zorunluydu, bu kural o yüzden eskiden beri olan bir kural. Umarım Aston Martin'in dediği gibi depoda 1.74 litre yakıt vardır. Vettel'e yazık olur yoksa. Bakalım neler olacak Vettel'in diskalifiye cezası şu anlık iptal edildi. Sıralama tam kontroller yapıldıktan sonra açıklanacak. An itibariyle Vettel hâlâ 2.
 
Norris çarpmanın etkisiyle savrulup Perez'e çarptı, Bottas ise savrulup Verstappen'e çarptı.
Norris Verstappen'e çarpıyor, Bottas da kontrolü kaybedip Perez'e yandan dalıyor.

400 civarı yarış izledim şu ana kadar, bu yarış içlerinde en enteresan diyeceğim 3-5 yarıştan biri oldu. Bottas'ın acemi sürücüymüş gibi yaptığı ıslak zemin kazası buna yol açtı, tutuğum takımın tek başarılı olacak sürücüsünü de (Norris) katletmiş oldular. Hem sinirliyim hem de sıkıcı olması beklenen yarışın tüm seyri değiştiği için Bottas'a teşekkür mü etsem bilemedim.

Burada BERWAR ile hep diyoruz, 1. seviye sürücülerle (Ham, Alo, Vet, Lec, Ver ve bu yılki Nor gibi) 2. seviye sürücüler arasında aslında çok az fark (0.5 - 0.8 saniye) oluyor. Bugün de 2. seviyedeki bir sürücünün fırsatı yakaladığında, araba/pist kriterleri uygun olduğunda yarış kazanabildiğini yine gördük. Ocon yarışın başlarından itibaren neredeyse hatasız ve soğukkanlı bir sürüş yaptı, daha iyi bir sürücü olan Vettel'i arkasında tutmayı başardı. Gerçi pit çıkışında az kalsın geride kalıyordu ama kurtarmayı başardı.

Vettel'in ikinciliği elinden gitmez umarım, o da yarış boyunca iyi bir sürüş gösterdi. Geçişin zor olduğu pistte, yakın hızdaki arabasıyla geçişi yapamadı ama bunun için eleştirmeye gerek yok. Pist yapısının bunda payı büyük. Yalnız Alonso, Hamilton'ı daha erken kaçırmış olsaydı muhtemelen Vettel de hiç tutamayacaktı. Vettel'in savunma yönü bence Alonso kadar iyi değil.

Hamilton en ilginç 2-3 start anından birini bize yaşattı, gerçi o da pite girseydi durum değişmezdi yine çok ilginç olacaktı. Burada sanırım Hamilton ya da Mercedes'in taktik bir hatası oldu, galibiyetten olmalarının 2 nedeninden biri bu yanlış lastikle yarışa başlamaları oldu. Hamilton daha önce de çok gördüğümüz gibi arka sıradan öne doğru çıktı, son lastik değişiminden sonra neredeyse 4 saniye daha hızlı tur attı. Taze lastik, muhtemelen ERS'i sınırlarda kullanması, önünün temiz olması ve Ham'in de sınırları zorlaması sayesinde böyle bir hız gördük. Alonso ile olan temas yarış olayıydı, bundan dolayı ağlaması komik geldi. Geçen yarışta rakibiyle olan temasta ciddi kaza oldu, yarışçıların çoğu buna yarış kazası deyip geçti. O ufak tekerlek temasında ağlaması sinir etti, oldu o zaman Alonso çekilsin kenara yol versin bir de...

Alonso tıpkı Schumacher döneminde de sık sık yaptığı gibi bu gridin en iyi savunmacısı olduğunu gösterdi. Tüm kabiliyetini kullandı, daha yavaş araçla Hamilton'a açık kapı bırakmadı ve Ocon'a galibiyeti getirdi. 10-11 tur kadar Alonso yeteneğini gösterdi ama maalesef sonunda hata yapınca Hamilton'a geçildi. Bu arada bu kadar uzun süreli savunmayı yapabilmesinin nedenlerinden birisi de pistti, bu savunmayı Spa/Monza gibi pistlerde uzun süreli yapamazdı. Bu savunma dersinin %66.6'sı Alonso'nun kabiliyeti, geri kalanı da pist faktörüydü.

Verstappen'e de helal olsun demek lazım, arabam hasarlı diye hangarda yatmadı. Piste çıkıp sonuna kadar hasarlı arabasıyla puan mücadelesi verdi, Hamilton'ın aksine sızlanmadan sürüşünü yaptı. Hamilton bu durumda olsa yarış boyu sel olan göz yaşı görürdük herhalde ağlamasından.

Sainz iyiydi, beklediğim sürüşü yaptı ama Hamilton'a hiç direnemedi. Ricciardo da beklediğim rezil sürüşünü yaptı, bu tür pistlerde bu arabayla iyi bir sürüş yapamayacağını sezon başından beri görüyoruz zaten. Norris'e üzüldüm, McLaren puansız döndü adaptasyonu sıfır olan Ricciardo yüzünden.

Russell da trajikomik bir an yaşattı, sonunda puan aldı Williams ile ama takım arkadaşı daha fazla puan topladı.

Bu arada Mick bir ara babasını anımsatacak kadar agresif bir savunma yapma girişiminde bulundu Verstappen'e karşı. Olabilecek en ters sürücüye bunu yapmasına güldüm, Verstappen 2 viraj sonra "sen hayırdır birader" diyerek Mick'i pist dışına atmaya çalıştı. Garibim hiçbir şey yapamadı, deliyi görünce sopasını sakladı herhalde. :D
 
Son düzenleme:
Bu arada Mick bir ara babasını anımsatacak kadar agresif bir savunma yapma girişiminde bulundu Verstappen'e karşı. Olabilecek en ters sürücüye bunu yapmasına güldüm, Verstappen 2 viraj sonra "sen hayırdır birader" diyerek Mick'i pist dışına atmaya çalıştı. Garibim hiçbir şey yapamadı, deliyi görünce sopasını sakladı herhalde. :D
Orada Max Mick'in savunmasından dolayı mı geçmekte zorlandı yoksa aracındaki hasardan mı? Görüntülere bakınca sanki 2020 Williams sürüyor gibiydi, zaten yarış boyunca da geçişte çok zorlandı.
 
Aracı hasarlı olmasa o kadar zorlanmazdı.

Orada Max Mick'in savunmasından dolayı mı geçmekte zorlandı yoksa aracındaki hasardan mı? Görüntülere bakınca sanki 2020 williams sürüyor gibiydi, zaten yarış boyunca da geçişte çok zorlandı.

Geçen haftaki kaza yüzünden kendi aracını kaybetti ve yeni aracının da eski aracı gibi olmadığını zorlandığını söyledi.
 

Geri
Yukarı