IPhone'lar aynı testlerden geçmiyor mu geçiyor ama yine de kronik arızalar çıkabiliyor tamam fanboyluk yapımayı seviyor olabilirsiniz ama elektronikte her zaman riskler vardır tarafsız bakmak gerekir kendi paranızı riskede atabilirsiniz ben konu sahibine gerekli uyarıyı yaptım uyar veya uymaz kendi bileceği iş.
Samsung Note 7 gibi her cihazı kronik pil sorunlu olup geri toplatmak var. Bir de binlerce üretilmiş ürün içerisinden sadece bir komponenti arızlanan makine var bu ikisi ayrı arıza olur olmaz değil. Sizin dediğinizde bu. Bu mantığa kalır isek hiç cihaz almayalım nasıl olsa elektronik şans işi bir yeri arızlanabilir bu yerler arıza yapmasa siz nasıl ekmek yiğeceksiniz?
Bu komponentlerde belirli bir yıldan sonra işlevlerini yavaş yavaş kaybetmeye başlıyor ve arızalanabiliyor. Hepsi uzun yıllar arızasız çalışacağız diye garanti veriyor mu hayır.
Arkadaşında belirttiği gibi kronik arıza tespitlerine IPhone'de defalarca geri çağırdıklarını biliyoruz. Eğer gerçekten kendilerine ait bir durum var ise zaten arkasındalar. Ama kalkıpta siz sürekli işlemci kullanımını %90 altına düşmeyip yıllarca öyle kullanıp sonrada keşke almasaydım bu işlemci beş para etmezmiş derseniz tabii ki suç sizde olur. Her şeyin bir kapasitesi kullanma ömrü var. Bu adamlar ilk defa işlemci üretmiyorlar, iPhone serisinde zaten kendi işlemcilerindeler keza IPad'lerde aynı şekilde dünyada devrim yaratacak bir işlemci geliştirdiler ve bunu lansman ederken de işlemci değil çip olarak söylediler bunun nedeni çip birçok özelliği içerisinde konteynırlaşmış halde bölümlenmişti.
İşin teknik detaylarına baktığınızda harika bir iş çıkardılarını görüyoruz, kaldı ki piyasadaki en baba işlemcilerini de güzel bir şekilde zorlayacak bir işlemci. Sadece bazı farklılıklardan dolayı yazılım uyumluluk sorunları çıkabilir bunada her devrim birden oluşmaz zamanla düzelir uzun vadeli bir cihaz düşünülüyorsa kesinlikle önereceğim bir cihazdır. M1 cipliler sonuçta risk var ama arkasında Apple olması insanın içini rahatlatıyor.
Özetle o kadar marka cihaz kullandım, elimden geldi geçti. Şu iki cihaz üstüne tanımam biri Dell diğeri ise Apple'dır.
Not: Buradaki yazdıklarım kesinlikle fanboyluk değil, teknik bilgime ve tecrübelerime dayanarak fikirlerimi söylüyorum.