MacBook Air alternatifi laptop önerisi

Bütçe
15-18 bin

gmaschine

Hectopat
Katılım
12 Mart 2022
Mesajlar
1.266
Çözümler
2
Yer
İzmir
Uzun pil ömrü olan ve 4-5 sene sıkıntısız götürebilecek cihaz önerileriniz var mı? Ağırlık olan yazılım icin kullanılacak. 10saat üstü pil, hafiflik, uzun yıllar kullanım önemli. İyi pil ömürlü Gaming laptopta düşünürüm ama pil ömrü daha önemli, pil ömrünü cok etkileyecekse oyun oynanmasa da olur.
Bütçe maksimum 18bin TL civarı diyebilirim.

Benim dikkatimi inceliği,10 saat üstü pil ömrü ile asus rog zepyrus g14 (16 ram,ryzen 7 5800hs,rtx 3050ti 19bintl) çekti.Bu fiyata alınır mı? Biliyorum lenovo idepad gaming 3 ler vs 3060lı ve daha ucuz ama pilleri hiç istediğim seviyede değil.
 
Son düzenleme:
AMD tabanlı Ultrabook bakabilirsiniz pil yönetimi Intel'e göre çok daha iyi ve performanslı. Ekstra olarak dahili GPU ile de malum Radeon'un Intel Xe ya da UHD'den ne kader iyi olduğu.
 
HS işlemcili ROG G14 modeli epey iş görür ama mümkünse ekranı 2K değil de FHD olsun. Bütçeniz fena değil. Aceleniz yoksa birkaç aya Ryzen 6800HS işlemcili ROG G14 modelleri ve Ryzen 6800U işlemcili ultrabook modelleri piyasaya çıkacak. Beklemenizi öneririm özellikle 6800U abuk sabuk bir işlemci güç tüketimi ve performans tarafında.
 
HS işlemcili ROG G14 modeli epey iş görür ama mümkünse ekranı 2K değil de FHD olsun. Bütçeniz fena değil. Aceleniz yoksa birkaç aya Ryzen 6800HS işlemcili ROG G14 modelleri ve Ryzen 6800u işlemcili Ultrabook modelleri piyasaya çıkacak. Beklemenizi öneririm özellikle 6800u abuk sabuk bir işlemci güç tüketimi ve performans tarafında.

Bencede beklenmeli fakat ben fiyatlarının 20k'dan aşağı olacaklarını sanmıyorum.
 
Teşekkürler,bekleyeceğim o zaman.Umarım fiyatları 20bin altı olur en geç temmuz ağustosta almam gerekebilir.Birde bazı incelemeler gördüm sadece 6800 islemcilerle bile gtx 1650ye yakın oyun performansı olduğu söyleniyor.Doğru mudur?
 
Batarya çok önemliyse Zephyrus için de 10 saat+ batarya ömrüne çok güvenmeyin hocam, kısıtlayıcı belli kullanım senaryolarında o süreleri görecektir. Harici GPU'yu devreye almaması vs. gibi koşullar gerekebilir, eğer oyun oynayacaksanız o zamanlarda sürekli pilde kullanmak zorunda olduğunuz için zaten zamanla batarya konusunda kaybınız olacaktır. Oyun oynamayacaksanız direkt Ultrabooklara yönelmenizi öneririm. Fakat genel toplamda eğer hybrid cihaz arayışı varsa gaming notebook ve ultrabooklar arasında Zephyrus gayet iyi seçecek, 2022 modellerde webcam de var bildiğim kadarıyla.
 
Batarya çok önemliyse Zephyrus için de 10 saat+ batarya ömrüne çok güvenmeyin hocam, kısıtlayıcı belli kullanım senaryolarında o süreleri görecektir. Harici GPU'yu devreye almaması vs. gibi koşullar gerekebilir, eğer oyun oynayacaksanız o zamanlarda sürekli pilde kullanmak zorunda olduğunuz için zaten zamanla batarya konusunda kaybınız olacaktır. Oyun oynamayacaksanız direkt Ultrabook'lara yönelmenizi öneririm. Fakat genel toplamda eğer hybrid cihaz arayışı varsa Gaming notebook ve Ultrabook'lar arasında Zephyrus gayet iyi seçecek, 2022 modellerde webcam de var bildiğim kadarıyla.

Teşekkürler hocam, Oyun oynarsam şarja takılı oynarım. Ancak dışarıda ve okulda kodlama için kullanma açısından harici GPU'yu devreden çıkartıp bahsettiğiniz kısıtlayıcı senaryolarda kullanabilirim.
 

Geri
Yukarı