MacBook Air M1 8 GB vs 16 GB RAM

Mustafren

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar, 2. el MacBook almayı düşünüyorum. Sadece günlük işler için (Office programları ve internette gezinmek gibi.) kullanacağım. Herkes 16 GB al diyor fakat öyle bir bütçem yok. 8 GB RAM bu işler için yeterli olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeniz yok ise aslında bunu sormanız saçma değil mi? 8 GB günlük kullanım için yetecektir ancak video düzenleyeyim falan derseniz üzebilir.

M1 işlemcilerde RAM arttırma olayı yok RAM yerleşik silikon ile geliyor para biriktirip 16 almak daha iyi bir seçim olacaktır ama bütçem 8 GB için uygun diyorsanız orası ayrı.

Bütçeniz yok ise aslında bunu sormanız saçma değil mi? 8 GB günlük kullanım için yetecektir ancak video düzenleyeyim falan derseniz üzebilir.
Yani sorma amacım şu aslında kendimi sıkıp 16GB modeli alabilirim fakat sadece bir bilgisayar için kendimi zorlamama gerek var mı? 8GB Ram yeterli olacaksa hiç 16ya bakmama gerek yok.

Hocam bir daha RAM yükseltmesi yapamayacaksınız 8 alınca. O yüzden bence para biriktirip 16 daha iyi bir tercih.
M1 işlemcilerde RAM arttırma olayı yok RAM yerleşik silikon ile geliyor para biriktirip 16 almak daha iyi bir seçim olacaktır ama bütçem 8 GB için uygun diyorsanız orası ayrı.
Ne iş yaptığınıza bağlı. Aslına video içinde 8 yeterli ama para varsa tabii ki 16 alın.
En fazla 4 sene boyunca kullanacağım bir bilgisayar olacak üniversite dönemi için sonrasında çok kullanacağımı sanmıyorum. 4 sene boyunca 8GB Ram hala yeterli kalır mı sizce?

Yani sorma amacım şu aslında kendimi sıkıp 16 GB modeli alabilirim fakat sadece bir bilgisayar için kendimi zorlamama gerek var mı? 8 GB RAM yeterli olacaksa hiç 16ya bakmama gerek yok.

En fazla 4 sene boyunca kullanacağım bir bilgisayar olacak üniversite dönemi için sonrasında çok kullanacağımı sanmıyorum. 4 sene boyunca 8 GB RAM hala yeterli kalır mı sizce?

M1 MacBook'u deneme fırsatım oldu oyun oynamak isterseniz macOS üzerinde CS:GO sizi tatmin edecektir ve beğenebilieceğiniz diğer macOS uyumlu oyunlarda olabilir. Sanal makine ile Windows kurmanızı ben 8 GB versiyonunda önermem en az 16 olmalı.
Fakat siz okul hayatınızda kullanacaksanız yani; ders, not alma, film dizi seyretme için 8 GB RAM olan yeterli olacaktır.

Ekleme: MacBook Air'lerde fan yok ısınmayı göz önünde bulundurarak al.

M1 MacBook'u deneme fırsatım oldu oyun oynamak isterseniz macOS üzerinde CS:GO sizi tatmin edecektir ve beğenebilieceğiniz diğer macOS uyumlu oyunlarda olabilir. Sanal makine ile Windows kurmanızı ben 8 GB versiyonunda önermem en az 16 olmalı.
Fakat siz okul hayatınızda kullanacaksanız yani; ders, not alma, film dizi seyretme için 8 GB RAM olan yeterli olacaktır.

Ekleme: MacBook Air'lerde fan yok ısınmayı göz önünde bulundurarak al.
Teşekkür ederim yardımınız için <3 Isınmanın çok sorun olacağını sanmıyorum zaten bilgisayarı yoracak bir işlem yapmayacağım. Macbooku sadece pil ömrü ve ekranı için almayı düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı