MacBook M1'e Windows kurulursa sorun olur mu?

Şöyle ki canlı kayıtlar beatmaking mix ve mastering olmak üzere her işlemi kendim yapıyorum ve waves pluginlerini tercih ediyorum bu pluginler tek tek mevcut olmuyor 300 civarı complate bundle olarak dağıtılıyor Fabfilter IZotope'nin gibi pluginlerde olmazsa olmazlarımdan

Ben hayatımda hiçbir zaman MacBook kullanmadım halen aktif olarak Windows tabanlı PC kullanıyorum MacBook kullanan birisi olarak MacBook'a geçmemi tavsiye ediyor musun? Yoksa Windows üzerinden devam mı etmeliyim?

Kesinlikle tavsiye ederim şimdi burada forum kuralları gereği çok konuşamıyorum ama uğraşırsan lisansız yazılım kurabiliyorun ve buna wavesin pluginleride dahil. Fakat bunlarala uğraşmak yerine Logic pluginleri ile daha verimli çalışabilirsin kullanımları ve arayüzleri kolay ve gayet etkililer. İzotop ve fabfiliter pluginlerini de sıkıntısız olarak kullanıyorum.
 
Peki yoğun çalışmalarda performansı nasıl oluyor kendimden örnek vermem gerekirse altyapı tracklerini ve vokalleri genelde aynı projede mixleyip mastering atıyorum olabilecek hatalarda en hızlı şekilde masteringten mix aşamasına dönmek için yoğun çalışmalarda 8 GB iş görüyor mu yoksa 16 GB modelini mi almamı tavsiye edersin?

Çok fazla soru soruyorsam affola malum fiyatlardan dolayı pişman olma şansımız olmuyor pek fazla :(
 
Ben 8 GB kullanıyorum sıkıntı çıkardığını görmedim ama alabiliyorsan 16 daha iyi olur. M1 yongasının içinde ses işlemek için özelleşmiş bir bölüm var bu sayede çok daha performanslı oluyor eğer ses çatlaması olursa buffer size değerini azıcık arttırırsın sorun çözülür. Ama dediğim gibi çok plugin ile iyi mix çıkmaz bunu ünlü mühendisler de diyor hatta bazıları bazı kompressörleri bile send olarak kullanıyor. Benim ise 3 EQ kanalım olur biri bas biri mid biri tizleri arttırır parça içinde eğer o öğeyi önde duymak istiyorsam tiz eqsuna send ederim.
 
Merhaba ben MacBook Air M1 almayı düşünüyorum müzik işleriyle ilgileniyorum ancak kullandığımız birçok vst macOS platformunda ya çok pahalı ya da crack imkanı sunulmuyor ve halihazırda Windows tabanlı PC'ler ya müzik işleri için yeterli olmuyor ya da oldukça pahalı oluyor bu yüzden MacBook Air M1 alma konusunda tereddütlerim var.

Biliyorum crack kullanımını tavsiye etmiyorsunuz ancak kullandığım 900 küsur vst var ve her biri 30 dolar olsa bile çok zengin olmayı gerektiriyor lütfen bunu göz ardı etmeyin.

Harici bir SSD'ye Windows'u kursam MacBook'ta çalıştırabilir miyim?

Windows ARM tabanı bu tür DAW'lar ve crack işlemleri için yeterli kalıyor mu? ( FL Studio )

Veya alternatif bir çözüm öneriniz var mı?

Sorularımı yanıtlarsanız gerçekten çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Evet,Çalıştırabilir.https://support.apple.com/tr-tr/HT201468 Apple'ın bu konuyla ilgili bir makalesi bile var.
 
Evet,Çalıştırabilir.https://support.apple.com/tr-tr/HT201468 Apple'ın bu konuyla ilgili bir makalesi bile var.
Yanlış öneri. Attığınız link Apple'ın Bootcamp ile windows yükleme makalesi. M1 işlemcili macbooklarda bootcamp yok.
Resmi olarak işletim sistemi içinden yükleme desteklenmiyor artık. Farklı yollardan kurulabilir tabi.
 
Yanlış öneri. Attığınız link Apple'ın Bootcamp ile Windows yükleme makalesi. M1 işlemcili MacBook'larda Bootcamp yok.
Resmi olarak işletim sistemi içinden yükleme desteklenmiyor artık. Farklı yollardan kurulabilir tabii.

Fark ettmemiştim hocam. Bilgilendirme için teşekkürler :)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı