MacBook Pro 2012'ye M.2 SSD takmak

barisbdem

Zeptopat
Daha fazla  
Merhabalar.

Şu an kullandığım cihaz Mac Pro 2012 mid. Üstünde Kingston SSD var ancak okuma hızı: 450 yazma ise 120'lerde.
Hem bana yetmiyor hem de cihazı biraz daha hızlandırmak istiyorum. Yazılım ile uğraşmaya başladım ve biraz yetersiz kalıyor.
Onun dışında günlük işler için taş gibi cihaz 3-4 saat pili gidiyor.

SSD olarak M.2'yi SATA'ya dönüştüren adaptörler var. Onlardan almayı düşündüm de. Acaba SATA SSD'den daha hızlı olur mu?
8+8 de RAM almayı düşünüyorum. En uyumlu RAM'ler hangileri olur?

Yardım için şimdiden teşekkür ederim <3

M.2 SATA adı gibi SATA'yla aynı arabirim. SSD'den daha hızlı bir SSD'ye geçmek kullanım deneyimini çok da etkilemiyor hele günlük işlerde. Onun dışında elinde ne kadar bellek var, o işlemci ile 16'ya çıkmak pek tatmin etmeyebilir seni. Bence termal bakım yap ve cihaza temiz kurulum yap, biraz daha rahatlacaktır.

M.2 SATA adı gibi SATA'yla aynı arabirim. SSD'den daha hızlı bir SSD'ye geçmek kullanım deneyimini çok da etkilemiyor hele günlük işlerde. Onun dışında elinde ne kadar bellek var, o işlemci ile 16'ya çıkmak pek tatmin etmeyebilir seni. Bence termal bakım yap ve cihaza temiz kurulum yap, biraz daha rahatlacaktır.
peki hocam mesela yazma hızı şuan 120 mb bunu 560 a filan çıkarırsam bi fark yaratmaz mı ?
İşlemci de i5. 16 gb a kadar çıkarılabiliyor rami.
Bu konuda daha önce deneyen var mı acaba ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı