MacBook Pro M1 8 GB vs 16 GB

Arkadaşlar ben aldığım cihazın RAM miktarının bana yetip yetmeyeceği hakkında şüpheliyim, 8GB olan modelini satın aldım. PC mühendisliğinde bana yeter mi yetmez mi kararsızım. Elimdekini iade edip fazladan 3K vermeye değer mi? Okuyan varsa bilgilendirirse sevinirim, kullandıkları uygulamaları ve durumu öğrenmek istiyorum.

Üniversitede sadece derslerde göreceğiniz şeyler ile yetinmeyi düşünüyorsanız bence yanılıyorsunuz. Özellikle PC-Yazılım bölümü için geçerli bir durum. En azından ileri de hangi alana yönelmek istediğinize karar verip üniversiteden başlayabilirsiniz.

Üniversitede sadece derslerde göreceğiniz şeyler ile yetinmeyi düşünüyorsanız bence yanılıyorsunuz. Özellikle PC-Yazılım bölümü için geçerli bir durum. En azından ileri de hangi alana yönelmek istediğinize karar verip üniversiteden başlayabilirsiniz.
Hımm, sence ne yapmalıyım?

Hımm, sence ne yapmalıyım?
Bilgisayar mühendisliği bir bölüm evet ama kendi içinde çok dallanıyor. Dallarından biri yazılım(Günümüzde çoğu bilgisayar mühendisi bu alanı tercih ediyor). Yazılım da aynı şekilde dallara ayrılıyor. Örnek olarak Frontend, Backend, Mobil, Fullstack Developer. Ben lise 3. sınıfa geçtim bu sene. Fullstack alanında kendimi geliştiriyorum. Siz de bunun gibi alan belirleyip kendinizi üniversite dışında geliştirmeniz gerekiyor.

Bilgisayar mühendisliği bir bölüm evet ama kendi içinde çok dallanıyor. Dallarından biri yazılım(Günümüzde çoğu bilgisayar mühendisi bu alanı tercih ediyor). Yazılım da aynı şekilde dallara ayrılıyor. Örnek olarak Frontend, Backend, Mobil, Fullstack Developer. Ben lise 3. sınıfa geçtim bu sene. Fullstack alanında kendimi geliştiriyorum. Siz de bunun gibi alan belirleyip kendinizi üniversite dışında geliştirmeniz gerekiyor.
Cihaz hakkında sormuştum, ama evet dediğinde haklısın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı