MacBook vs Gaming Laptop

Yazılım tarafında MacBook ve Windows kullanıyorum, oyun oynarken zaten tek seçenek mevcut. Eğer aklınızda oyun oynarım biraz diyorsanız düşünmeden Gaming laptop alın. Eğer aklınızın ucundan geçmiyorsa oyun oynamak düşünmeden MacBook alabilirsiniz. Yazılım tarafında bana hiç problem çıkarmadı hem MacBook hem Windows fakat burada yönelmek istediğiniz alanda önemli. Gelecekte Xcode üstüne gitmek istediğim için MacBook da kullanıyorum. evde canım sıkılıp dışarıda çalışmak istediğimde, mobilite ve sessiz çalışmak için MacBook kullanıyorum. Windows da ise alacağınız laptop biraz daha ağır olur, batarya süresi daha kısa olur fakat oyun oynayabilirsiniz ekstra olarak.

Siz anlamıyorsunuz herhalde. Yada anlatamayacağınız için böyle diyorsunuz.
gidip Windows gibi sistemlere sırf 3060 falan var diye girmeyin Apple bir yazılımla onun yerini tutabilecek güçte

Bu cümlede anlatılmak istenen yazılımla GPU gücünü artırmak değil, yazılımlardaki kullanışlılığı ekran kartının daha güçsüz olmasının yerini tutabilmesi. "Ya da" ayrı yazılır bu arada.

Bu cümlede anlatılmak istenen yazılımla GPU gücünü artırmak değil, yazılımlardaki kullanışlılığı ekran kartının daha güçsüz olmasının yerini tutabilmesi. "Ya da" ayrı yazılır bu arada.
Onu ben de anladım. Ve aradaki farkın yazılım ile kapatılamayacağını söyledim.

Macbook'u kullanırken gerçekten kaliteli hissettiriyor. Şarj süresi taşınabilirlik vs. istiyorsan Macbook al ama bir süre sonra sıkılıp canın oyun istiyecekse hiç bulaşma direkt gaming laptop al derim.
Windows'ta da o hissi veren modeller var. MSI'ın Stealth serisi tasarım ve malzeme olarak muazzam mesela. ASUS'un ROG Zephyrus'ları da aynı şekilde. Acer Predator Triton serisi... Kısaca üst segment ürünlerin hepsinden aynı hissiyatı alırsın 🙂

Eğer ki oyun kütüphanenizde oynadığınız oyunlar var ya da alabilirseniz internetiniz iyi ise bulut oyun sistemi ile çok güzel performansı olduğundan oyuncu laptopuna ihtiyacınız olmayabilir.

Yazılım konusunda Mac'e uyumlu programlar kullanacaksanız performans hakkında diğerlerini konuşmaya gerek yok.

Windows'ta da o hissi veren modeller var. MSI'ın Stealth serisi tasarım ve malzeme olarak muazzam mesela. ASUS'un ROG Zephyrus'ları da aynı şekilde. Acer Predator Triton serisi... Kısaca üst segment ürünlerin hepsinden aynı hissiyatı alırsın 🙂

MSI stealthlerin fiyatına baktım M1 M2 Airlerle yakın bile değil hocam...

Ya kanka, Apple alırsan daha sessiz, taşınabilir ve şık durduğu için daha ofis tarzı. Fakat sen ofis insanı olmicam diyorsan gaming al. Hem daha güçlü ve seni yarı yolda bırakmaz. Sadece şarjda kullanman lazım ve arada uçak kaldırıyor hissi veriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı