macOS Sierra i5 3470 İşlemciyi Yükseltme

IMG_2559.JPG
Üzerindeki ürün kodunu atabilir misiniz? Ya da 12V kanalından verdiği Watt gücünü söyler misiniz? Ayrıca kaç yıllık bir PSU?

Altı yıl olmuştur sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıfır parçalar yerine temiz ikinci el parçalar alırsan bir nebze seni idare eder ama aşırı fark bekleme. Sonuçta güncel M.2 desteği yok. Alıp daha sonra satacak olsan zaman aleyhine işliyor. Her türlü zarar edersin. Sıfır parça alacaksan şimdikine yatırım yapmak yerine elindeki diskler hariç ne varsa satıp komple yeni güncel sisteme yatırım yapsan daha iyi olur.

Tam sınırda gibi gözüküyor. İşlemcinizi upgrade yapabilirsiniz ama O.C yapamazsınız.

Doğru. Başta da yazdığım gibi sınırdayım ve Core i7 işlemcinin çok fark yaratmayacağına kanaat getirdim.

Sıfır parçalar yerine temiz ikinci el parçalar alırsan bir nebze seni idare eder ama aşırı fark bekleme. Sonuçta güncel M.2 desteği yok. Alıp daha sonra satacak olsan zaman aleyhine işliyor her türlü zarar edersin. Sıfır parça alacaksan şimdikine yatırım yapmak yerine elindeki diskler hariç ne varsa satıp komple yeni güncel sisteme yatırım yapsan daha iyi olur.

Haklısın. Sistemim güncel makinelere göre bir hayli eskidi artık. Gönül M.2 destekli bir anakart, hatta çift M.2 SSD ile mutlu olmayı istiyor ama malum maliyetler büyük sıkıntı. Yurtdışından bir arkadaşın getirdiği uygun fiyatlı iki adet 850 Evo ile bir nebze rahatladım ama anakartımda sadece bir adet 6GB/S'lik SATA portu var. Onu da sadece Windows yüklü SSD ile kullanıyorum. MacOS Sierra 3GG/S portunda. Haliyle performans düşüyor. Ayrıca dediğim gibi SSD'lerden sonra performans arttı tabii ama özellikle Final Cut'ta 4K videolarda işlemci yüzünden darboğazdayım. İşte bu sebeple eldeki imkânlarla Core i7 işlemciye geçmeyi düşündüm ama anladığım kadarıyla maliyet/performans oranı düşük olacak.

Sonuç olarak bir süre daha bu şekilde devam edip daha sonra yeni nesil bir sisteme terfi etmeye çalışacağım. Tabii bir de Hackintosh uyumlu donanım toplamak ile uğraşacağım yine.
Cevaplar için herkese teşekkürler.

Selamlar. Eger dediğiniz işlemleri yapıyorsanız 4 fazladan sanal cekirdekle ve de 4.2 GHZ'a OC ile sisteminiz %30'a kadar yüksek performanslı çalışır. Ben 3770K 2500K, 2400 ve Core İ3 2100, 3770K'yı 4.2 GHZ'da çalıstırarak aldığım performans muazzamdı.
Core i7 7700K'ya gectim. Şu anda ikinci sistemimde hala 3770K kullanıyorum. Mac üzerinden parallel desktop ile diger bölüntüdeki Windows'u açıyorum. Sanal çekirdeklerin nimetinden bu şekilde faydalanıyorum. Yeni nesile geçecekseniz Ryzen'a geçmenizi öneririm. Uyumlu kernel ya çıktı ya da çıkacaktı. Benimle ilgili olmadığından bakmadım.

Ryzen'i uzun zamandır ben de bekliyordum ve yeni makine toplarken mutlaka kullanmayı düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla henüz Hackintosh cephesinde Ryzen desteği yok. Herşey yerine oturunca bu işlere yeniden döneceğim. Şimdilik bu sistemle devam etmeyi düşünüyorum.
İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı