Mahalledeki bilgisayarcı ile yaşadığım olay

cardanmlk33

Hectopat
Ben birkaç gün önce bilgisayar toplamak için bizim mahalledeki bilgisayarcıya gittim sonra dedim böyle böyle sistem toplayacağım G4560 H110M pro VD GTX 1050ti falan parça listesini verdim adam bir de Mac bilgisayarına Windows 10 yüklenmiş sonra açtı bir site sonra parçaları sepete eklemeye başladı. Bazı parçalar yoktu onu kafasına göre değiştirdi. En son totalde benim dışardan topladığım fiyattan 100 TL daha fazla çıktı. Sonra dedim abi sen bu bütçeyle nasıl bir bilgisayar toplardın dedim. :)

Adam açtı yeni sekme sırasıyla B150m bazooka i3 6100 Kingston HyperX fury 4 GB WD blue 500 GB 750W PSU falan sonra en sonda R7 240 koydu. Sonra bana dönüp bu sistem 100 TL daha fazla tutar ama bu senin topladığın sisteme bin basar , parayı nakit olarak verirsin yarın toplanmış halde gelip alırsın dedi. Bende ama G4560 i3 6100 e göre daha ucuz ve neredeyse performansı yaklaşık olarak aynı dedim. Adam bana döndü sen çok Technopat videoları seyrediyorsun galiba dedi. Bende bilerek hayır izlemiyorum fakat benchmark testlerinde her şey ortada dedim adam bir şey diyemedi daha ekran kartından diğer parcalardan falan bahsetmedim bile bende eyvallah deyip dükkandan çıktım. Bu mahalle bilgisayarcıları neden böyle ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilmiyorum dükkanın bakkal olduğunu bile bile gidip sonra bakkaldan şikayet etmek çok mantıklı gelmedi bana. En azından sistem toplayabilmiş ekran kartında Nvidia'dan işlemcide İntel'den başka üretici tanımayan bakkalda çok.

Vatan'da elemanın teki ile ekran kartı üzerine tartışmıştık adam tutturdu Nvidia her zaman daha iyidir diye. Sanki bu bir kanun arkadaşım diyorum iş fiyat performansa geldiği zaman tek marka diye bir şey yoktur diyorum sen anlamazsın günde 20 tane sistem diziyorum ben demişti. Gerçi yine aynı mağazada çok kafa dengi ve sistem toplamaktan anlayan bir görevli ile de tanışmıştım sanıyorum seçerek almıyorlar.:D

Adam bana döndü sen çok Technopat videoları seyrediyorsun galiba dedi.
Aklıma hemen bu sahne geldi.. 2 saattir gülüyorum ya.. :ROFL::ROFL::ROFL:

caps (1).png

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı