Merhaba, Makine Mühendisliği Bölümüne bu ay içinde başlayacağım. Üniversite hayatında ilk senelerde ne gibi tavsiyeleriniz olur, eve çıkmak veya özel yurtta kalmak, makine mühendisliği konularından tavsiyeleri bekliyorum.
Önerir misiniz hocam makine mühendisliğini? Sayısalı gerçekten zor mu?Merhaba, Makine Mühendisliği Bölümüne bu ay içinde başlayacağım. Üniversite hayatında ilk senelerde ne gibi tavsiyeleriniz olur, eve çıkmak veya özel yurtta kalmak, makine mühendisliği konularından tavsiyeleri bekliyorum.
Uzun zamandır sosyale girmiyordum göremedim. Hocam zor bölüm, biraz pişmanlık var açıkçası. Sayısalı gerçekten seviyorsan, matematik ve fizik dersleri ile 7/24 uğraşırım. Sosyalliğe çok önem vermiyorum diyorsan seçebilirsin onun haricinde seçilecek bölüm değil bence.Önerir misiniz hocam makine mühendisliğini? Sayısalı gerçekten zor mu?
Uzun zamandır sosyale girmiyordum göremedim. Hocam zor bölüm, biraz pişmanlık var açıkçası. Sayısalı gerçekten seviyorsan, matematik ve fizik dersleri ile 7/24 uğraşırım. Sosyalliğe çok önem vermiyorum diyorsan seçebilirsin onun haricinde seçilecek bölüm değil bence.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi.Özel değilse hangi üniversiteyi kazanmıştınız?
Dersleri bir şekilde hallederim ama sosyal bir insanım ve sosyalliğe önem veriyorum. Halen kararsızım. Kararsız olmamın sebebi ise meslek lisesi makine CNC öğrencisi olmam. 4 sene resim okuma, teknik programlar, kod yazma, makine parçalarını vs. öğrendikten sonra bir anda farklı bir bölüme yönelemiyorum. Ailemde makine bölümünden devam etmemi istiyor.Uzun zamandır sosyale girmiyordum göremedim. Hocam zor bölüm, biraz pişmanlık var açıkçası. Sayısalı gerçekten seviyorsan, matematik ve fizik dersleri ile 7/24 uğraşırım. Sosyalliğe çok önem vermiyorum diyorsan seçebilirsin onun haricinde seçilecek bölüm değil bence.
Bu altyapı varken bence de seçmelisin. Genelde bu şekilde meslek lisesinden gelip kendini gerçekten bölüme vererek çalışanlar daha başarılı oluyor çevremde örnekleri var. Belki cahilce bir yorum olabilir ama fikir yürüterek şunu söylemem gerek. Muhtemelen pek fazla matematik ve fizik ile ilgili dersler almadın, teorikten çok pratik bilgin var. Eğer seçtikten sonra günü gününe çalışmazsan çok zor olur. Şu an ben onun acısını çekiyorum. Baştan beri kendimi veremedim ipin ucu kaçtı şimdi onu arıyorum ama nafile. Uzatacağım gibi görünüyor. Ayrıca sosyallik konusunda 0 sosyallik olarak düşünme diğer bölümlere göre daha az gibi düşün. Bir de çevremde 4 senede bitiren de çok yok genelde +1 sene, çok boşlarsan +2 uzayabiliyor bunun bilincinde olmalısın. Gemi Makine Mühendisliği bölümü de popülerliğini arttırmaya başladı son zamanlarda, bir bak istersen.Dersleri bir şekilde hallederim ama sosyal bir insanım ve sosyalliğe önem veriyorum. Halen kararsızım. Kararsız olmamın sebebi ise meslek lisesi makine CNC öğrencisi olmam. 4 sene resim okuma, teknik programlar, kod yazma, makine parçalarını vs. öğrendikten sonra bir anda farklı bir bölüme yönelemiyorum. Ailemde makine bölümünden devam etmemi istiyor.
Hocam altyapım var ama birçok makine mühendisliği öğrencisiyle konuştum, çoğu sosyalleşmenin 0 olduğunu söylüyor. sabah akşam inek gibi ders çalışmak zorunda kaldıklarını da söylüyorlar. Ben onların söylemlerine göre sosyalleşme konusunda sıkıntı yaşayacağımı düşündüğüm için altyapım olmasına rağmen makine mühendisliğine biraz mesafeli kaldım. Cidden dedikleri gibi mi?Bu altyapı varken bence de seçmelisin. Genelde bu şekilde meslek lisesinden gelip kendini gerçekten bölüme vererek çalışanlar daha başarılı oluyor çevremde örnekleri var. Belki cahilce bir yorum olabilir ama fikir yürüterek şunu söylemem gerek. Muhtemelen pek fazla matematik ve fizik ile ilgili dersler almadın, teorikten çok pratik bilgin var. Eğer seçtikten sonra günü gününe çalışmazsan çok zor olur. Şu an ben onun acısını çekiyorum. Baştan beri kendimi veremedim ipin ucu kaçtı şimdi onu arıyorum ama nafile. Uzatacağım gibi görünüyor. Ayrıca sosyallik konusunda 0 sosyallik olarak düşünme diğer bölümlere göre daha az gibi düşün. Bir de çevremde 4 senede bitiren de çok yok genelde +1 sene, çok boşlarsan +2 uzayabiliyor bunun bilincinde olmalısın. Gemi Makine Mühendisliği bölümü de popülerliğini arttırmaya başladı son zamanlarda, bir bak istersen.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.