Makine Mühendisliği için tavsiyeler

Hocam altyapım var ama birçok makine mühendisliği öğrencisiyle konuştum, çoğu sosyalleşmenin 0 olduğunu söylüyor. sabah akşam inek gibi ders çalışmak zorunda kaldıklarını da söylüyorlar. Ben onların söylemlerine göre sosyalleşme konusunda sıkıntı yaşayacağımı düşündüğüm için altyapım olmasına rağmen makine mühendisliğine biraz mesafeli kaldım. Cidden dedikleri gibi mi?

Dediğiniz gibi matematik ve fizikte şu an eksik olsam bile halihazırda YKS için çalışıyorum. Bu eksiği YKS'a çalışırken gideririm diye düşünüyorum. Sınava büyük ihtimalle seneye gireceğim.

Uzatma konusunda sorunum yok, bilinçli bi şekilde bile uzatabilirim. 2015'te girip keyfi olarak 2022'de mezun olan tanıdığım var. 1-2 sene uzatmak benim için sorun değil.

CNC makineleri ve kodları hakkında bilgim olduğu için Gemi Makine Mühendisliği'ne yönelmeyi şu an düşünmüyorum. Bir de her üniversitede bu bölüm yok diye biliyorum.
Evet az sayıda üniversitede mevcut. Alternatif olarak aklında bulunabilir. Sosyallik konusu biraz kişiden kişiye değişiyor ama genelde bu 1-2 yıl uzatma işleri bu yüzden başa geliyor. Yoğun YKS temposu sonrası kendini zar zor üniversiteye attıktan sonra insan kalemi kağıdı bırakıp oh be demek istiyor, eğer bu düşüncen varsa tekrar düşün derim. Hayır ben tatilimi yaparım YKS'ye nasıl çalıştıysam tatil sonrası kaldığım yerden devam eder bunu da hallederim diyorsan sorun yok. Bana soracak olursan, ben parlak zekalı bir insan değilim ortalama bir üniversite kazandım ve tempodan bunalmıştım işte tam bu noktadaki rehavet senin geri kalan üniversite hayatını etkiliyor. En baştan düzenli başlamak kendine yapabileceğin en büyük iyilik bu bölümde. Makine gerçekten ilgin yoksa okunacak bölüm asla değil. Ama senin ilginin olduğunu düşünüyorum. Dediğim gibi meslek çıkışlı olacaksın pratikte herkesten üstünsün ama teorik bilgi için gerçekten çalışmalısın. Ben ders çalışmaya gelemem diyorsan bu bölüm senin için işkence haline gelir. Bu bölüm ders çalışma bölümü. Ek olarak asla keyfi uzatma gibi bir şey yapma.

Evet az sayıda üniversitede mevcut. Alternatif olarak aklında bulunabilir. Sosyallik konusu biraz kişiden kişiye değişiyor ama genelde bu 1-2 yıl uzatma işleri bu yüzden başa geliyor. Yoğun YKS temposu sonrası kendini zar zor üniversiteye attıktan sonra insan kalemi kağıdı bırakıp oh be demek istiyor, eğer bu düşüncen varsa tekrar düşün derim. Hayır ben tatilimi yaparım YKS'ye nasıl çalıştıysam tatil sonrası kaldığım yerden devam eder bunu da hallederim diyorsan sorun yok. Bana soracak olursan, ben parlak zekalı bir insan değilim ortalama bir üniversite kazandım ve tempodan bunalmıştım işte tam bu noktadaki rehavet senin geri kalan üniversite hayatını etkiliyor. En baştan düzenli başlamak kendine yapabileceğin en büyük iyilik bu bölümde. Makine gerçekten ilgin yoksa okunacak bölüm asla değil. Ama senin ilginin olduğunu düşünüyorum. Dediğim gibi meslek çıkışlı olacaksın pratikte herkesten üstünsün ama teorik bilgi için gerçekten çalışmalısın. Ben ders çalışmaya gelemem diyorsan bu bölüm senin için işkence haline gelir. Bu bölüm ders çalışma bölümü. Ek olarak asla keyfi uzatma gibi bir şey yapma.
Hocam meslek lisesi makine öğrencisi olduğumdan dolayı ilgim var fakat sevdiğim bir bölüm olduğu söylenemez. Ailem makineden devam etmemi istiyor, tanıdıklardan dolayı makine mühendisi olduktan sonra işim hazır. Bu iki şey olmasaydı bu bölümden devam etmek yerine eşit ağırlık bi bölüme bile yönebilirdim diye düşünüyorum.
1717174965285.png

O kadar altyapımın olmasına rağmen makine mühendisliği okumak konusunda tereddüt etmemin sebebi ise öğrencilerin bu tarz yorumları. Üniversite hayatını da yaşamak istiyorum ama bu bölümde imkansız gibi. Diğer mühendisliklere baktım, endüstri mühendisliği falan da benlik değil.

Hocam meslek lisesi makine öğrencisi olduğumdan dolayı ilgim var fakat sevdiğim bir bölüm olduğu söylenemez. Ailem makineden devam etmemi istiyor, tanıdıklardan dolayı makine mühendisi olduktan sonra işim hazır. Bu iki şey olmasaydı bu bölümden devam etmek yerine eşit ağırlık bi bölüme bile yönebilirdim diye düşünüyorum.Eki Görüntüle 2209750
O kadar altyapımın olmasına rağmen makine mühendisliği okumak konusunda tereddüt etmemin sebebi ise öğrencilerin bu tarz yorumları. Üniversite hayatını da yaşamak istiyorum ama bu bölümde imkansız gibi. Diğer mühendisliklere baktım, endüstri mühendisliği falan da benlik değil.
Hocam bu zorluk ve çekilen çile ile ilgili yapılan yorumlar doğru. Bende artık psikoloji bozma noktasına ilerledi sebebi aslında %40 bölüm %60 bende. Çalışmak içimden gelmiyor çalışmayınca da hiçbir dersi geçmiyorsun. Lisedeki gibi son hafta çalışıp geçebileceğin ders sayısı 0. Gözünü korkutmak gibi olmasın ama benim tecrübe ettiğim kadarıyla bu şekilde maalesef. Ama belki birkaç kişiye daha sorsan onlar pozitif yönlerini de sayabilir. Sonuç olarak, ben kendi zevklerimden gerektiğinde vazgeçerim diyeniliyosan seç, yoksa seçme. Başarılar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı