Malwarebytes ve HitmanPro taramada PUP optional dotsetup IO yazılımını buldu

ıssızadam95

Hectopat
Arkadaşlar virüs taramasında Malwarebytes ve HitmanPro yukarıda belirttiğim PUP optional dotsetup IO yazılımını buldu. Kaldırdım ancak tehlikeli bir virüs türü müdür? Inetcache içerisinde buldu yazılımı ancak mangal olarak girmek istediğimde ınetcache klasörü belirtilen yolda yoktu, yardımlarınızı bekliyorum. Şifre hesap vs çalma durumu olur mu?

PUP yani potentially unwanted program demek virüsten ziyade bloatware yani istenmeyen yazılım sınıfına giren bir program demek oluyor. Eğer daha ciddi bir şey olsa virüs olarak tanımlanırdı, yani %99.9 ihtimalle bir sorun yaşamazsın. Bu sınıfa sokulan programlar genelde ihtiyacın olmayan ve reklam, gereksiz özellik barındıran ekstra programlar vs. gibi uygulamalar oluyor, pek de zararlı sayılmaz.

PUP yani potentially unwanted program demek virüsten ziyade bloatware yani istenmeyen yazılım sınıfına giren bir program demek oluyor. Eğer daha ciddi bir şey olsa virüs olarak tanımlanırdı, yani %99.9 ihtimalle bir sorun yaşamazsın. Bu sınıfa sokulan programlar genelde ihtiyacın olmayan ve reklam, gereksiz özellik barındıran ekstra programlar vs. gibi uygulamalar oluyor, pek de zararlı sayılmaz.
Teşekkürler üstad gizli klasörler açık olmasına rağmen yazılımın bulunduğu ınetcache/ıe klasörünü bulamadım o kafamı karıştırdı biraz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı