Manevra Bakımından Rus vs Batı Uçakları

Makaleler
24
Yer
İstanbul
SU-27, Mig-29 gibi en sevdiğim savaş uçaklarının 90 derecelik hücum açısına çıkabilmesi ile benim için Rus uçaklarının yeri ayrıdır. Batı uçakları ise elektrikli kontroller ve sınırlandırmalar ile anca bu şovları izler diyerek büyük bir diss atıyorum :D F-22 ayrı tabii ki, reisi karıştırmayalım :D

Aviamix2015-03_(cropped).jpg

Son düzenleme:
O degil de, su ucagin burnundaki sivri sey ne ise yariyor? Var mi bilgisi olan?
Pitot tüp. Airspeed bilgisi için kullanılıyor. Askeri uçaklarda orada, sivillerde gövdede olur.

Bu arkadaşlardan birine fazla yük koyunca o manevra kabiliyeti puf oluyordu sanki.
Ekstra yük her uçakta manevra kabiliyetini düşürür. İt dalaşında bu sebeple direkt drop tanklar atılıyor. Videolarda gösteri yapan Rus uçakları genelde az yakıt alıyor ve silahları da takılı olmadığından normal yüklemeye göre daha büyük şovlar yapabiliyor, gerçekçi bir savaşta tabii ki performansı bu kadar olmayacak çünkü ağırlık ve drag daha da artacak.

Rus uçakların manevra kabiliyetleri gerçekten iyi ama tek başına bir etmen değil. Rusların motor ömürleri gövde ömürleri Batılı uçaklara göre kısa, aviyonikleri eski. Rusların ilk düzeltmesi gereken şey bana göre aviyonikleri. Onun dışında motor ömürleri kısa onada müdahele etmeleri lazım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı