Mansur Yavaş: Ankapark'ın kararını halk verecek, sökün atın derlerse söküp atarım

Senin tanışman gerekiyor. Demokrasi dediğin şey herkesin görüşüne değer vermek değil çoğunluğun görüşüne değer vermektir. 3 kişilik popülasyonda 2 kişi Adana'ya 1 kişi Erzurum'a gitmek istiyorsa demokrasiye göre Adana'ya gidilir. Anladın mı?

Demokraside çoğunluğun dediği olsa bile azınlık haklarının korunması da elzemdir. Bunu çoğunluğun tiranlığı ve totaliter rejim ile karıştırmak yanlıştır. Demokrasi anlayışını kötüye kullanmak, onun özünü değiştirmez. Demokrasi trenine istediğin durakta binip istediğin durakta iniyorsan mesela bu kötüye kullanmaktır.
 
Videonun sonunda bizzat Kemal bey diyor.
O video kesilip biçilmiş.

Screenshot (163).png
 
Sizin demokrasi ile tanışmanız gerekiyor 🤣

Tamam işte. Millet İttifakı da o yönde hareket ediyor zaten.

Senin demokrasi mantığını anlaman lazım öncelikle. :(

Şimdi bak şöyle örnek veremiyim. CHP yüzde 25 oy aldı diyelim. İYİ parti yüzde 20 oy aldı. Etti sana yüzde 45.
Ve aynı masada diğer 4 parti var. Onların oy oranlarında 1-2 civarı olsun ve kazara yüzde 51'i geçtiler ve Cumhurbaşkanı seçildiler diyelim. 6 lider ortak yönetecek diyorsun. :)

Şimdi CHP ve İYİ parti bir olaya hayır dedi yüzde 45 oy oranı olan iki parti. Hatta AKP-MHP ve HDP bile hayır desin. Ama yüzde 5 oy oranı olan 4 parti evet dedi diye senin mantığına göre o iş evet olmalı(!). Yani ülkenin yüzde 95'inin hayır dediği bir olaya 6'lı masanın 4'ü evet derse yeter... Nede olsa eşitlik var altılı masa içerisinde. Çoğunluğun dediği olacak. Ve Cumhurbaşkanı 6'lı masanın dediğini yapacak madem. Sonuç evet çıkmalı.

Demokrasi böyle bir şey değil.
 
@ÖzkanK ah ah Özkanım sana anlatabileceğimi pek sanmıyorum. Sen takıl kafana göre. Zaten Sosyal olarak kimin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz.

5 yaşıdan çocuk bile 6 liderli iş olmayacağını oradan ortak karar çıkmayacağını bilir ama sizin sorgulamak gibi bir alışkanlığınız olmadığı için. Her söylenene inanıyorsunuz...
 

Geri
Yukarı