Marmara'da deprem olursa ne yaparsınız?

Fay hatlarının Marmara denizinde geçtiği silivri kısmında yaşıyorum. Olsa büyük ihtimalle yaşadığım 17 senelik bina yıkılır kurtaran olur mu Allah bilir.
Ben de Silivri'ye yakın yerde oturuyorum. Evimiz müstakil ve 0 yapı olduğu için büyük ihtimalle yıkılmaz. Ancak şu konuda iyi bir özelliğiniz var o da Marmara bölgesini hemen terk edebilirsiniz.

Deprem çantası önemli. Koskoca sallantıdan sonra "susadım bi' markete gidiyim." diye elini kolunu sallayarak Bim'e gidemezsin. Firmaların mağaza açarken deprem ile ilgili bir çalışması var mı bilmiyorum ama bir çok marketin bulunduğu apartman çökecektir muhtemelen. Kepenkli dükkanlar hariç diğerleri de hemen yağmalanabileceği için o esnada millet birbirini ezer. Üstelik binaların anlık yıkılma tehlikesi markete girme işini de zorlaştırır.

Muhtemelen ben deprem çantamı alır ulaşabileceğim kadar çok kişinin iyi olup olmadığı bilgisini toplardım. Sonra binaların yıkılma ihtimali yüksek olan merkezi bir yere gidip yardım çalışmalarına katılırdım. Tabi deprem anını yaşamadık ne olabileceğini hiç bilemeyiz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı