Mars'ta yaşam var mı?

Yaşam var olup olmadığını henüz bilemiyoruz ama henüz koca evrenin yalnızca %0.1 kadarı hakkında bilgimiz olduğunu düşünürsek, kalan kısmı için yaşam olabilir demek en doğrusu olur. Ki bana kalırsa böylesine büyük bir keşfedilmemiş dilim varken, "Yaşam yoktur, olamaz." demek bilinçsizliktir.
 
Uff sıktınız be ergen tafya. 😃 Sizinle uğraşmaktan yoruldum.
Dünya dışında yaşam olduğuna dair tek bir kanıt bile yokken bu hayalperestliğiniz nedir anlayamadım? Sizce dünyadaki hiçbir kaynağa göre somut birşey yoksa var olmadıkları bilimsel olarak kanıtlanmış olmuyor mu? Yada sizde biraz anlama noksanlığı mı var? Yoksa şimdiye kadar karşınıza çıkan bir uzaylı ile selfi çekilip atın foruma.
Aynen kanka ergenim nereden bildin? Anlama noksanlığım da var.
@Moderasyon Ekibi Konuyu kilitleyebilir misiniz? Amacının dışına çıkacak yoksa bu konuşma.
 
Sicak birkac haber paylasayim.


@viperx, "Hahaha" spamleni gerektirecek kadar kotu etklemisim sanirim seni.
 
Uff sıktınız be ergen tafya. 😃 sizinle uğraşmaktan yoruldum.
Dünya dışında yaşam olduğuna dair tek bir kanıt bile yokken bu hayalperestliğiniz nedir anlayamadım? Sizce dünyadaki hiçbir kaynağa göre somut bir şey yoksa var olmadıkları bilimsel olarak kanıtlanmış olmuyor mu? Ya da sizde biraz anlama noksanlığı mı var? Yoksa şimdiye kadar karşınıza çıkan bir uzaylı ile selfi çekilip atın foruma.

Cahil olabilirsin ama yarı cahil olmaya hakkın yok kankam.
 
Bir şeyi göremememiz onun olmadığı anlamına gelmez. Bir ara felsefe ödevim var dı bu konuyu seçmiştim. Bir sürü dünya gibi olan gezegen var. Bunlardan birinde hayat olabiliyorsa bence keşfedemediğimiz dünya gibi özellikleri olan gezegenlerde de olabilir. Bilindiği üzere suyun olduğu yer de hayat başlama olasılığı var dır. Ta bir zilyon tane daha etken var ama en önemlilerinden birisi su. Bundan şu an dünya gündemin de olan nasanın mars projesi bize çok şey öğretecek.
 
Yıllardır araştırılan bir mevzu. Hakkında çeşitli teoriler var. Mesela milyar yıl önce Mars'a çarpan büyük bir astroit sonucu kopan parçalardaki mikroorganizmalar uzun zaman boyunca uzayda yolculuk edip bir şekilde dünyaya denk gelip çarparak yaşamı buraya taşımış olabilir diye bir teori bile mevcut.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı