Çözüldü Masaüstü toplama bilgisayarın rastgele kitlenmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence ana kart da sorun olabilir. Her şeyi denemişsiniz çünkü. Geriye ana kart kalıyor bir tek.

Aynı sorun 7-8 ay önce bende de oluyordu. Ama ben yeni nesil skylake işlemcili pc toplamıştım. Durup dururken kitlenmeler oluyordu ama aşırı sık değildi. Bazen bir haftada bir, bazen üç haftada bir, bazen iki günde bir. Sorunun skylake işlemcide olduğunu öğrendim. Sorunu öğrenmeden önce iki kere vatan teknik servise yolladım. İlkinde psu değiştirdik dediler, ikincide herhangi soruna rastlamadık dediler. Sorun skylake işlemci buguymuş ve anakarta gelen bios güncellemesiyle düzeldi. Belki yararı olur diye yazdım. Umarım çözebilirsin sorununu çok sinir bozucu bir durum. :(

Bu olayın aynısı benim de başıma geldi. Bir daha masaüstü toplamamaya karar vermiştim. Çünkü sorunu çözemedim ve sinirlerim bozulmuştu. Tek tek bütün parçaları çıkartıp dayımın bilgisayarında denedik. Hiçbir sorun olmuyordu yani normal çalışıyordu. Aynı sistemleri kullandığımız için onun bilgisayarında denemiştik. Daha sonra dayım dedi ki: "Problem kesinlikle anakartta." Bilgisayarcıya götürdük o da sorunun anakartta olduğunu ve üstündeki devrelerin birinin eğildiğini söyledi. Onarabilirim ama biraz pahalı olur dedi. 20 yada 30 milyon TL'ye yaptırmıştık yanlış hatırlamıyorsam. Pentium 4 işlemciler varken hayat daha güzeldi be :D

Birader bence sorun %75 anakartta %15 işlemcide. Farklı bir marka/model (soketler aynı) denerseniz bir de o zaman söyleyin. Eğer windows açılmadan bu sorun oluyorsa ve 2 HDD bozduysanız demek ki ya anakart sorunludur yada psu (psu değiştiğinize göre) geriye anakart kalıyor. Aynı soketi kullanan bir üst işlemci deneyin birde isterseniz.

İntel'in köküne su dökeceğiz beyler. İsrail malı kalitelidir, bug yapmaz, arızalanmaz diyen vatandaşlara diyorum. Kardeşim sana yemin ederim intel işlemcilerden çektiğimi başka hiç bir işlemciden çekmedim.

Hepinize teşekkür ederim! @Silinen üye @Hardware_Lover (Umarım intel işlemcide değildir sorun, daha fazla uğraşmak istemiyorum da..) @Kaan Çalışkan @Rit4K @GodMode @judgmennt (Dediğiniz gibi bir hata yoktur sanıyorum çünkü BIOS'u güncelledim, eğer sorun anakartta değilse baktıracağım.) @Nameless44

Şimdi.. sorunumun kaynağı çok büyük ihtimalle anakartımda. Özellikle kondansatör, devre eğilmesi, elektrik kaçağı - şaseye baktıracağım. Gidebilirsem eğer, çok yakın zamanda bilgisayarı teknik servise götüreceğim, dönüşte aldığım zaman hatanın durumuna göre mesaj atarım.

Güncelleme 1: Teknik servise şu an gidemiyorum, gitmem de 2-3 haftayı bulacak. Aslında bu süre içinde internetim de olmayacak bu yüzden konuya bakamayabilirim. Yine de bilgisayarım servisten döndüğü zaman mesaj atacağım.

Servisten gelince mesaj atın merak etik acaba neyde sorun ve çözüm şeklinizi yazarsanız sizden sonrakilerede yardımcı olabilir.

@Kabakçı Hocam biz arkadaşın sorununu çözdük galiba. Neredeyse 2 hafta oldu donma yok. Bizim bulduğumuz çözüm arkadaş yeni monitör aldı ve donmalar bitti garip bir şekilde. Eskiden vga monitör kullanıyordu ekran kartının d-sub çıkışı olmadığından DVI dönüştürücü ile bağlıydı. Belki de sorun DVI dönüştürücüde veya monitörde hatta vga kablosunda da olabilir. Bence siz de deneme imkanınız varsa hdmi ile kullanın belli bir süre, arkadaşın sorununu böyle çözdük.

@Kabakçı Hocam biz arkadaşın sorununu çözdük galiba. Neredeyse 2 hafta oldu donma yok. Bizim bulduğumuz çözüm arkadaş yeni monitör aldı ve donmalar bitti garip bir şekilde. Eskiden vga monitör kullanıyordu ekran kartının d-sub çıkışı olmadığından DVI dönüştürücü ile bağlıydı. Belki de sorun DVI dönüştürücüde veya monitörde hatta vga kablosunda da olabilir. Bence siz de deneme imkanınız varsa hdmi ile kullanın belli bir süre, arkadaşın sorununu böyle çözdük.
Sorunun çözüldüğüne sevindim.:) Benim monitörü bağlama şeklim biraz farklı, monitörde VGA'ya bağlı olan kabloyu bilgisayara dönüştürücüyle bağlıyorum, bilgisayar d-sub olarak görüyor. Yine de HDMI kablosuyla deniyorum şimdi.
(Ama, algılamıyor..:()

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı