Çözüldü Masaüstü toplama bilgisayarın rastgele kitlenmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@Kemal Erdoğan @M3CX RAMi geçici olarak değiştirip yeniden eskisini takan teknik servisti, o da bir seneyi geçti, hangi yuvaya koydu bilmiyorum. Kasanın içini de açamıyorum bulunduğum yer elverişsiz, RAMin yuvasını değiştirmem mümkün değil bu yüzden.

[Zaten servise tekrar gidişimizde işe anakartı ve işlemciyi geçici olarak değiştirmekle başlayacağız gibi görünüyor (yuvaların kendisi değişecek).]

Güncelleme: Servise gidemedim. Evet aradan 1 ay geçti ve ben de servise gidemedim, gitmekten vazgeçmiştim zaten.

Konunun son mesajını attıktan sonra kablosuz adaptörüm olmadan bilgisayarı bir süre kullandım. Sonuç? Bilgisayar donmuyor, gayet sağlam çalışıyor, ancak adaptörü taktıktan bir süre sonra tekrar donuyordu (@byspayn)! Ben de sorunun adaptörden kaynaklı olabileceğini düşünmeye başladım.

[Ancak diğer Windows 7 çalıştıran dizüstü bilgisayar aygıtı kabul etmiyordu (sürücüsü eksikmiş). Sürücüsü internette de olmadığından tam olarak sorunun adaptörden kaynaklandığını doğrulayamadım. Halbuki masaüstüne takar takmaz çalışıyor.]

Bu sırada Windows 10 güncellendi (anniversary update) ancak bazı başka sorunlar çıktı, bilgisayar eskiden tanıdığı taşınabilir sabit diskimi tanımadı mesela (bu hataya rastlayan başka kişiler varmış). Ben de geri dönmedim, zaten format atmayı düşünüyordum.

Windows 8.1 Update 1 kurdum, çünkü anakartım (p8h77-m le) teorik olarak desteklemiyor Windows 10'u. Sorun aslında adaptör yerine anakarttaysa diye, desteklediği bir işletim sisteminde, bu sefer BIOS'u güncellenmiş olarak denedim. Windows 8.1'i normal kullanıyormuşum gibi kullandığımdan güncellemeleri de yüklemek istedim (özellikle önemli güvenlik güncellemelerini), ancak sorunlar çıktı ve güncellemeler yüklenemedi. Ben de bilgisayarı kullanmaktan sıkıldım, formattan sonra hiç donmamasına rağmen.

Madem Windows 8.1 olmayacak, Windows 10 da sıkıntılı.. Bilgisayarıma Linux Ubuntu kurmaya karar verdim! [Yaklaşık on yıldır Windows kullanmış biri olarak (XP, Vista, 7, 8, 8.1, 10), Linux biraz zor bir seçimdi.] Önce canlı olarak denedim (LiveUSB), beğenip alışmaya başlayınca da ikinci işletim sistemi olarak kurdum, şu anda da kullanıyorum.

Sıkıntısı olmadı diyemem. İlk günden itibaren sık sık uçbirimi (terminal) kullanmak zorunda kaldım mesela. En ciddi sorunu adaptörle Ubuntu'nun uyuşmamasıydı, internet fazla yavaştı. Neyse ki kablolu kullanabilme imkanım oldu, internet de hızlandı. Böylece uygulamalarımı denemeye başlayabildim. (Steam'in bazı yazılarının gözükmemesi dışında başka sorunu yok.)

Asıl sorun mu? Bilgisayarımı 1 haftadan fazladır Ubuntu ile kullanıyorum, hiç donmadı. Bu yüzden artık Windows'a geri dönmeyi düşünmüyorum (bütün uygulamalarım çalışınca Windows'u sileceğim). Şimdilik sorun gerçekleşmedi. Ancak emin olmam için biraz daha kullanmam gerekiyor.

Destekleriniz için teşekkür ederim.. Neredeyse donanımsal olduğunu düşünüyorduk fakat çözüm Ubuntu olabilir.. (Servisle uğraşmam da hem.) @M3CX @byspayn @parrhesia @elitepwpers @Paarturnax @Nameless44 @Rit4K @Hardware_Lover @GodMode @judgmennt @CJack60
@JJ_Ayhan
@Kaan Çalışkan
@Cre4TiveTR
@Kemal Erdoğan

Güncelleme 2: Yaklaşık 3 aydır GNU/Linux (Ubuntu) kullanıyorum ve sorun bir daha hiç gerçekleşmedi. Artık rahatlıkla söyleyebilirim ki çözüm Ubuntu (artık Steam'in yazıları da gözüküyor, Windows'u da sildim).

Sorun çözülmüştür!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı