Çözüldü Masaüstü toplama bilgisayarın rastgele kitlenmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mavi ekran bende de 1 kere verdi. O da Win10'u ilk kurduğum zamanlarda. Önce kilitlenip 10 saniye civarı geçtikten sonra mavi ekran aldım. Ama ayarı değiştirdiğimden beri de hiç sıkıntım yok. Şayet kilitlenirse size bir tavsiyem daha olacak "IUWA-300n Ağ Adaptörü"nü söküp direkt ethernetten bağlama şansınız varsa bilgisayarı bir müddet öyle kullanmayı denemeniz.

Win10 yüklediğim günden beri sürücü açısından bir problem yaşamadım. Ancak ben yine de P8H77-M PRO'nun sürücülerini yükledim. Aslında P8H77-M LE ile nerdeyse birebir aynı kartlar. Sürücüleri uydu. Siz de buradan isterseniz PRO'nun sürücülerini indirebilirsiniz (64-bit için).

Bu elektronik biraz şans meselesi. Yüksek teknoloji kartlarda bile bazen akla mantığa gelmeyen problemler çıkabiliyor. Bundan önceki bilgisayarımda Asus M2N-SLI Deluxe anakart vardı. Zamanının efsanelerinden. Onda da rastgele zamanlarda kilitlenme, resetleme, PC'nin açılmaması gibi problemler yaşadım. Satarken alıcısına söyledim ve elimden öyle çıkartıp kurtuldum. Sonra ucuz anakart alacağım bu sefer dedim o da sıkıntı yaşattı ama çözdüm şükür. Bir dahakine MSI'ı deneyeceğim bu gidişle. ASUS'tan yana şansım yok galiba :)

Mavi ekran bende de 1 kere verdi. O da Win10'u ilk kurduğum zamanlarda. Önce kilitlenip 10 saniye civarı geçtikten sonra mavi ekran aldım. Ama ayarı değiştirdiğimden beri de hiç sıkıntım yok. Şayet kilitlenirse size bir tavsiyem daha olacak "IUWA-300n Ağ Adaptörü"nü söküp direkt ethernetten bağlama şansınız varsa bilgisayarı bir müddet öyle kullanmayı denemeniz.

Win10 yüklediğim günden beri sürücü açısından bir problem yaşamadım. Ancak ben yine de P8H77-M PRO'nun sürücülerini yükledim. Aslında P8H77-M LE ile nerdeyse birebir aynı kartlar. Sürücüleri uydu. Siz de buradan isterseniz PRO'nun sürücülerini indirebilirsiniz (64-bit için).

Bu elektronik biraz şans meselesi. Yüksek teknoloji kartlarda bile bazen akla mantığa gelmeyen problemler çıkabiliyor. Bundan önceki bilgisayarımda Asus M2N-SLI Deluxe anakart vardı. Zamanının efsanelerinden. Onda da rastgele zamanlarda kilitlenme, resetleme, PC'nin açılmaması gibi problemler yaşadım. Satarken alıcısına söyledim ve elimden öyle çıkartıp kurtuldum. Sonra ucuz anakart alacağım bu sefer dedim o da sıkıntı yaşattı ama çözdüm şükür. Bir dahakine MSI'ı deneyeceğim bu gidişle. ASUS'tan yana şansım yok galiba :)

Dediğiniz ilk çözümü uyguladım ancak o da işe yaramadı, bir de "whea_uncorrectable_error 0x124" mavi ekranı verdi. (Minidump) Windbg programı ile baktım, hatanın sebebi olarak "GenuineIntel" ve "Win8_driver_failure" yazıyor. Zaten daha önce attığım dosya ile bir iki detay dışında aynılar. (Daha önceki minidump) (İşlemci? Sürücü?) Sorun donanımsal mı yazılımsal mı? Ne yapmalıyım, Windows 10 alt forumuna ikinci bir konu açmalı mıyım?

Not: Ethernet kablosu ise bilgisayarıma kadar uzanamıyor, odada ağ yuvası olmadığından modemi de getiremiyorum.

Çok güzel anlatmışsınız tebrik ederim sizi. Fakat eksik bir şey var onu düzelteyim istedim. 2 değil 3 şişe maden suyu gerek bir de en önemlisi leğenin içine 2 adet Ok Kurbağası bacağı atmak ve en az 5 saat bekletmek gerekir. Yoksa olmaz büyü pardon tamir yapamayız.
Reis bir sorunun var ise Çorum/Bayat' ta bulunmaktayım yüz yüze görüşürüz büyü meselesini. ;)
Dalga mı geçiyorum zannediyorsun kardeş. Bu işlem kirli yüzeyleri temizlemekte ve bakır üzerindeki zararlı yani iletişimi önleyebilecek maddeleri almakta tinerden daha güvenli ve kolay bir işlemdir. Seni bulup yüz yüze görüşeceğim.

Bu arada ilk mesajda sormamışım, mavi ekran hatasıyla ilgili elinizde minidump dosyası var mı ya da en azından hatanın ismini hatırlayabiliyor musunuz?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    32,8 KB · Görüntüleme: 78
Dosyayı paylaştığınız için teşekkür ederim... @byspayn
Ancak "dosya.tc" linkini düzeltin ve bulut servislerinden paylaşın, hem daha güvenli hem de ceza alabilirsiniz (30.kurala göre).

Bu arada sizin hatanız da temelde "Whea_Uncorrectable_Error", "GenuineIntel" ve "Win8_Driver_Failure" ile ilişkiliymiş, parametreler bile aynı, küçük detaylar dışında (WinDbg) tek farklılık sizinkinde özellikle iki .dll dosyası sıkıntılıyken bende kırmızı olan .dll dosyası yok (BlueScreenView).

Çok tuhaf siz sorununuzu çözebilmişsiniz, ben aynı yöntemi uyguluyorum ona rağmen bilgisayarım yine kitleniyor bir de üstüne mavi ekran veriyor..

Uyarınız için teşekkürler. Çok fazla forum var internette bazen hangi kural hangisinindi malum unutuyoruz. Mesajı düzenleme sürem geçtiği için de linki değiştiremiyorum ancak ben yine de linki vereyim. Yönetici ve moderatör arkadaşlardan da özür diliyorum gerekli düzenlemeyi gördüklerinde yapabilirlerse memnun olurum.

OneDrive linki: MiniDump_060916-6484-01.rar

Aklıma gelen tavsiyeler şu şekilde:

Kablosuz ağ adaptörünü söküp ethernetten bir şekilde bağlamaya çalışın (ethernet köprüsü ile ek de yapabilirsiniz). Ben halen o tavsiyemin üzerinde durmaktayım.

• Olmazsa yine kablosuz ağ adaptörü takılı değilken ve internetle hiç bir bağlantınız yokken format atın. Ancak formattan önce daha önce size linkini verdiğim P8H77-M PRO'nun sürücülerini indirin ayrıca nvidia'dan en güncel sürücünüzü indirin. Sonrasında burdan Windows sürümünüze uygun (sanırım SL) en güncel ISO'yu indirin. UEFI kurulumunuzu yapın. İnternetle yine hiç bir bağınız yokken anakartın tüm sürücülerini ve ekran kartı sürücünüzü yükleyin. Yeniden başlatma isteyen tüm sürücülerde Windows'u yeniden başlatın. Hepsini hallettikten sonra bilgisayarı ethernet yoluyla internete bağlayın. Tüm Windows güncellemelerinizi eksiksiz yapın. Anti-virüs programınız varsa onu da yükleyin ve en güncel sürüme yükseltin. Şayet bunların hiç biri çözüm olmazsa...
  • İkinci el PC parçaları satan bir bilgisayarcıdan LGA1155 soket bir anakart alma şansınız varsa, "olmazsa geri getirebilir miyim?" onayını aldıktan sonra satın alın. Takın sistemi bir süre onunla test edin. Baktınız geçti geri götürmezsiniz, geçmezse geri verirsiniz.
  • İşlemci bilgisayarın sorunlu olma ihtimali en düşük parçalarından biridir. Baktınız anakart değişimi sorununuzu çözmedi, aynı bilgisayarcıdan aynı şekilde işlemci alırsınız. Bir de onu denersiniz. Ama öncelikle anakartı deneyin derim.
  • PSU'nuzun markasını modelini göremedim (belki de benim gözümden kaçtı) ancak gerçek değerini veren bir PSU sahibi olduğunuzdan emin olun. Denediğiniz diğer PSU'nun da marka modelini bilmediğimden PSU üzerinde de tekrar durmak gerektiğine inanıyorum. Gerçek 500W veren kaliteli bir PSU işinizi görecektir (Thermaltake, High Power, FSP, Corsair vb. markalar). Ben kasayla birlikte gelen Thermaltake LitePower 600W'lık PSU ile kullanıyorum kendi sistemimi.
Aklıma tavsiyeler geldikçe buraya aktarmaya, size yardımcı olmaya çalışırım. Şimdilik benden bu kadar :D Umarım tez zamanda siz de sorununuzdan kurtulursunuz.

İşte sorun da orada, bilgisayar ile modem birbirine yakın değiller, odaya modemi de getiremiyorum ağ yuvası koymamışlar. Donanım değiştirmek en iyi çözüm ama o da haftalar alır çünkü sökemiyorum bilgisayarı, götürüp getirmek şart dedikleriniz için bile. Artık dediklerinizi bilgisayarcıya söylerim öyle hallettirebilirim (zaten anakarta baktıracaktım).
Yardımınız için teşekkür ederim yine de. @byspayn
(Bu arada herhalde kendi mesajınızı rapor ettirip sebep olarak da "şurayı düzeltmek istiyorum" diye yazıp göndererek düzeltebiliyorsunuz, başka yol yok gibi.)

Bana göre bariz şekilde sorun anakartta. En azından ben öyle düşünüyorum. İlk aklıma RAM geldi. Zaten değiştirip denemişsiniz. Bu arada diğer RAM slotuna takarak denemiştiniz değil mi? Yanlış görmediysem iki tane RAM slotu var. Yine olmazsa anakartı değiştirmek gerekir diye düşünüyorum. Anakart üzerindeki kondansatörler yıpranmış olabilir. Elektrik gidip geldiğinde yüksek voltaj devreye zarar vermiş olabilir.

Aynı sorunu ben de yaşamıştım, fakat kendi kendine düzeldi, ne ile alakalı olduğunu bilmiyorum, fakat bu sorunu bilgisayar teknik servisinde çalışan amca oğluna sorduğumda ram'in yerini değiştir demişti. Bunu da bir deneyebilirsin bence, masrafsız.

Umarım düzelir, iyi günler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı