Ben de kilitlenme sorunumu uzun süre çözemedim. Dediğiniz gibi denemediğim şey kalmadı. Benim ilk başta RAM'im arızalı çıktı garantiden değişti. Onun haricinde her şeyi teste tabi tuttum. Yok hepsi sağlam. Format atıyorum, Win7 kurdum 10 kurdum. BIOS en son sürüm yükledim. Yok Allah yok bir an geliyor ve PC kilit.
En sonunda kanaat getirdim sorun %100 anakartta. Garantisi de bittiği için sebebini kendim bulmam gerekiyor malum. Gittim Google'a "P8H77-M LE Freezing Problem" yazdım. Yabancı kaynaklarda ağ bağdaştırıcı ayarlarında 'Interrupt Moderation' ayarının 'Disabled' yapılmasının sorunu çözdüğünü ve neden bu ayarın böyle bir soruna neden olduğunun da belirlenemediğini yazıyorlar. Denedim ve o gün bu gündür kilitlenme sorunu ile hiç karşılaşmadım çok şükür.
Şimdi sizin sorununuza tekrar dönersek, benden farklı olarak sizde Windows ortamında değilken de kilitlenme problemi var. Bende böyle bir sıkıntı yoktu. Size tavsiyem ayarı değiştirip bir deneyin belki en azından Windows ortamında bu sıkıntıdan kurtulmuş olursunuz, belki de tamamen çözer problemi. Yok geçmezse donanımsal bir sıkıntınız var demektir. Sorun RAM, HDD, Ekran kartı gibi parçalardan kaynaklanmıyorsa en gıcığına düşmüş oluyorsunuz ne yazıkki. İşlemci ya da anakart. Eşten dosttan da denk getirmedikçe bu ikisini denemek büyük sıkıntı. Kesin anakarttan ya da kesin işlemciden demek zor.
Dipnot olsun: i7,i5,i3,Pentium hatta Celeron 2.nesil ve 3.nesil işlemci desteği var bu anakartın. Tüm listeye ise buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca ethernet bağdaştırıcı ayarının nasıl değiştirileceğinin açıklamalı anlatımını açtığım konuya ekliyorum şimdi.