Masaüstünden dizüstüne geçiş

Kayrotti

Hectopat
Katılım
15 Nisan 2020
Mesajlar
194
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Şu anda aktif olarak Ryzen 5 3600'lü RX 5700XT'li bir masaüstü sistem kullanmaktayım. Dizüstü bilgisayara geçmek ve geçmemek arasında çok kafam karışık. Eğer bir dizüstüne geçersem minimum RTX3070 bulunan bir dizüstü bilgisayara geçiş yapmayı düşünüyorum. Kullanım şeklim de çoğunlukla oyun, Twitch yayınları ve günlük kullanım. Dizüstünden yayın yapmak bir sıkıntı yaratır mı? Performans kaybım olur mu? Gibi sorular kafamda dönüp duruyor. Önerileriniz nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim :)
 
Eğer seyahati durumunuz veya mobil olarak taşıma durumunuz yoksa veya iki ürün alacak bütçeniz yoksa masaüstünde kalmanızı öneririm zira hem ısı açısından hem bileşenlere müdahale (gerek temizlik gerek arıza durumunda gerek bileşen yükseltme/değişme ) açısından çok daha rahat ki bunun yanı sıra oyun için alacağınızı belirtmişsiniz o zaten başlı başına dizüstü seçmeme tercihi olurdu benim için.
 
Bilgisayarı sürekli farklı yerlere götürmüyorsan ve bilgisayarı oyun ve render için kullanıyorsan laptop almanın bir mantığı yok.
 
Masaüstü bilgisayarımı satıp dizüstü bilgisayar aldım. Masaüstü bilgisayarın kalabalığından sıkılmıştım ve arada taşımak için geçiş yaptım. Dizüstü bilgisayarı masaüstü gibi sabit kullanacaksanız geçmeyin bence.
Dizüstüne neden geçmek istiyorsunuz?
 
Bilgisayarda 2 ayrı RAM takılı olduğuna emin olun. Çoğunda tek slot RAM takıyorlar bu da darboğaz yapıyor. Benimki de 1x16 GB var mesela 350 FPS alıyorum. 2X çıkarmak için nereden baksan 1000 TL lazım. Öyle kullanacağım artık yapacak bir şey yok. İlerleyen zamanlarda alırım.
 
Bilgisayarı taşıma gibi derdiniz yoksa masaüstü bilgisayarda kalmanızı tavsiye ederim. Dizüstü bilgisayara geçerseniz bir tane de büyük monitör alma zorunluluğu doğar, bunu da hesaba katın.
 
Masaüstü bilgisayarımı satıp dizüstü bilgisayar aldım. Masaüstü bilgisayarın kalabalığından sıkılmıştım ve arada taşımak için geçiş yaptım. Dizüstü bilgisayarı masaüstü gibi sabit kullanacaksanız geçmeyin bence.
Dizüstüne neden geçmek istiyorsunuz?
aslında benim de geçiş nedenim aşağı yukarı sizinki gibi dışarıda da günlük işleri halledebilmek, agalarla lan partisi vs. vs. . Şuanda zaten full tower kasayı dizüstü gibi taşıyorum monitör ile beraber biraz yordu açıkçası. Kasayı küçültmeyi de düşündüm ama onda da karar veremedim...
 
@Kayrotti
Dizüstüne geçiş için para ekleyecek misiniz? Ekleyecekseniz ne kadar?
Bütçeniz varsa ve arkadaşlarınızla beraber fazla sistem istemeyen oyun oynuyorsanız masaüstünü satmadan ucuz yollu bir laptop veya küçük APU bilgisayar alabilirsiniz. Yayın yaparken ikinci bilgisayar olarak kullanırsınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı