Masaüstünden Dizüstüne Geçmek Mantıklı mı?

Merhabalar. Uzun zamandır ailemin vesvesesi ile aklımı kurcalayan bir konuydu. Seneye Allah nasip ederse üniversitesi sınavına gireceğim. Bu sebeple ailem elimdeki sistem için harcama yapmama pek sıcak bakmıyor. Ona harcayacağın parayı biriktir üniversiteye gidersen dizüstü alırsın diyorlar. Bende onlarla konuştum eğer elimdeki sistemi satabilirsem üzerine ekleme yapabileceklerini söylediler.
Elimdeki sistem:
Asus B350M-A
AMD Ryzen 5 1600
Kingston Predator 2x8GB 3000 MHz
Toshiba P300 1TB
Akasa Viper 600W
DeepCool Smarter

Eğer dizüstü almaya karar verirsem bu sistemi satacağım ve üzerine ben ve ailem 3000 TL ekleyebiliriz. Sistemi ne kadara satabileceğimi bilmiyorum. Sizce ne kadar eder? Ayrıca elime geçecek para ile(sitemin fiyatı + 3000 TL) nasıl bir dizüstü alabilirim.
Dizüstünü oyun için çok fazla kullanmayacağım. Video render ve 3D tasarımla uğraşıyorum arada. Bu yüzden öncelik hız ve görüntü kalitesi olmalı.
Herkese cevapları için şimdiden teşekkürler. İyi sosyaller.

Bütün teknolojik araçlar kullanım amacına göre üretilir.
Amacınız ne ise size uygun olan odur.
 
Yurtta kalacak olursanız zaten kasayı götüremezsiniz. Ama yok olduğunuz şehirde kalacaksanız veya öğrenim alanınız okulda bilgisayar gerektiren bir alan değilse dizüstünden uzak durun.
 
Laptop alacaksanız illa 8750h olmak zorunda değil o kadar teknoloji var işlemcilerde herkes h yerine ısınma olmasın, ultrabook gibi ince olsun diye 8. Nesil u işlemci alınca keriz mi oluyor? Eğer gerçekten yer sorunu olacaksa laptop dışında bir seçeneğiniz yok ve o bütçeye gerçekten istediğinizi alamayacaksınız. Yaklaşık 3000₺ bütçeye Lenovo'nun u serisi 8. Nesil işlemcilerini öneririm. Dell Latitude de var fakat 7.nesil. Renderda çok fark yarattığı için 8.nesil öneririm ayrıca taşınabilirlik çok daha iyi.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı