Masterbox Lite 5 fanlarını çoklayıcıya bağlamak

Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Yok.
Merhaba, birkaç yıl önce almış olduğum Cooler Master Masterbox Lite 5 kasanın ön tarafındaki RGB fanlarını 4 senedir kullanmaktayım. Şu an bendeki mevcut kasa Phanteks Evolv mATX. Fanları sürekli PSU'ya bağlı kullandım ve birçok kişinin ses sorununu hiç yaşamadım. Soruma gelirsek:

Fanın arkasında, bilgi kısmında 1200+-200RPM/DC12V 0.37A yazıyor. Ben fan çoklayıcı ile bu fanları anakartıma bağlamak istiyorum fakat burada ki değerlere göre "4.4399999999999995W" değeri ortaya çıkıyor. Anakartın tek fan kontrolcüsünün maksimum amper değeri 1 yani 12W diyor kataloğunda. Ben bu 3 fanı, 3'lü fan çoklayıcı ile bağlarsam, anakartımın yanma ihtimali var mı? Yoksa fanın arkasında yazan 0.37A başka bir değeri mi işaret ediyor?

Ek: Fanların güçleri hakkında yabancı/Türkçe makale çok aradım fakat bulamadım. Fanın arkasında ki ürün kodunu yazınca, Cooler Master'ın bir fanı çıkıyor fakat aynısı değil.

Ek 2: Soruma bağlı olarak, yeni almak istediğim fanların değerleri bu şekilde gözüküyor. Hangisini dikkate almam gerekiyor?
Fan rated voltage- 12VDC
Fan rated current- 0.15A
Fan safety current - 0.37A
Fan Power consumptıon - 1.8W

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı