Mastürbasyon bağımlılığı ile nasıl baş edilir?

Tavsiyelerde bulunabiliriz ama bu iş biraz da sizde bitiyor, öncelikle haftalık veya günlük kaç kere yapıyorsunuz? Video izleyerek mi yaparsınız? Ve son olarak doğru bir şekilde mi yapıyorsunuz?(kuru olarak sürtünme vb.)
Haftada 1 veya 2 kere doğru bir şekilde yapmak ideal bence tabii size kalmış bir şey isterseniz tamamen bırakabilirsiniz. Kontrollü olarak azaltmayı deneyebilirsiniz yani her gün yapıyorsanız ilk olarak iki günde bir yapmaya çalışın bir haftada olumlu sonuç alırsanız 3 günde bir yapmaya çalışın ama bir anda azaltamayi denerseniz dayanamayabilirsiniz bu yüzden süreyi kendinize göre ayarlayabilirsiniz ben 1 hafta demiştim ama isterseniz 5 gün devam edersiniz.
3 günde bir yapmaya alıştıktan sonra 4 veya 5 günde bir yapmaya başlayabilirsiniz ve bunu böyle devam ettirip haftada bir olacak şekilde yapabilirsiniz. Bagimlilik biraz da yaşınızla alakalı bence çünkü ergenlik döneminde hormonlarda anı artışlar böyle şeylere sebep olabiliyor.

Kendine yeni meşkaleler bul. Mesela ilgini cezbeden bir konu hakkında kitap okuyabilirsin. Yürüyüş yapabilirsin. Boş durmazsan mastürbasyon yapacak vaktin kalmaz.

Tavsiyelerde bulunabiliriz ama bu iş biraz da sizde bitiyor, öncelikle haftalık veya günlük kaç kere yapıyorsunuz? Video izleyerek mi yaparsınız? Ve son olarak doğru bir şekilde mi yapıyorsunuz?(kuru olarak sürtünme vb.)
Haftada 1 veya 2 kere doğru bir şekilde yapmak ideal bence tabii size kalmış bir şey isterseniz tamamen bırakabilirsiniz. Kontrollü olarak azaltmayı deneyebilirsiniz yani her gün yapıyorsanız ilk olarak iki günde bir yapmaya çalışın bir haftada olumlu sonuç alırsanız 3 günde bir yapmaya çalışın ama bir anda azaltamayi denerseniz dayanamayabilirsiniz bu yüzden süreyi kendinize göre ayarlayabilirsiniz ben 1 hafta demiştim ama isterseniz 5 gün devam edersiniz.
3 günde bir yapmaya alıştıktan sonra 4 veya 5 günde bir yapmaya başlayabilirsiniz ve bunu böyle devam ettirip haftada bir olacak şekilde yapabilirsiniz. Bagimlilik biraz da yaşınızla alakalı bence çünkü ergenlik döneminde hormonlarda anı artışlar böyle şeylere sebep olabiliyor.

Ve eklemeyi unuttum sosyalleşmeyi deneyebilirsiniz gün icinde arkadaşlarınızla vakit geçirmek veya sadece kendiniz de olabilir en basitinden bir yürüyüş örneğini verebilirim ev ortaminda doğal olarak aklınıza yapma isteği gelecek ama bazı şeylerle meşgul olarak bu isteği önleyebilirsiniz.

Gün içinde kendini meşgul edersen mastürbasyonu yapmaya veya düşünmeye zamanın kalmaz. Mastürbasyon bağımlılarının büyük bir çoğunluğu evde ot gibi yaşayan kişiler oluyor genelde.

Hiçbir yapacak bir şeyin yoksa bile aç bir kitap oku, bu dini ve kutsal kitaplardan biri olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok iyi bir meşgale bulmaya çalış. Spor olabilir. Saatlerini ayıracağın ve rutinin olacak bir aktivite olmalı. Bu müzikle ve resimle uğraşmak olur, başka bir şey de olabilir. Kafanı dağıtmaya bakacaksın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı