Matebook 14 vs. Matebook D16

alpknkc

Kilopat
Katılım
26 Ekim 2016
Mesajlar
577
Makaleler
3
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu konuda oldukça fazla konu açıldı biliyorum ama ben kafamdakileri sormak istiyorum dostlar. Açılmış olan konuların hepsini okudum hemen hemen.
Kendi kendime internet üzerinde, Udemy kurslarından ve kitaplardan C# öğrenmeye çalışıyorum. Oyun için High-End denilebilecek bir sisteme sahibim, o yüzden alacağım laptopun oyun performansı önemli değil. Çok gerekli olursa GeForce NOW kullanabilirim.
Öncelikle almayı düşündüğüm bilgisayar kesinlikle MacBook Air M1'di. Fakat daha önce hiç macOS kullanmamış ve yazılım konusunda sıfır bilgiye sahip birisi olarak bu ekosistemde sorunlar yaşayabileceğimi fark ettiğim için vazgeçtim. Çünkü izlediğim kurslar Windows üzerinden anlatılıyor ve WindowsForm üzerinden çalışma gösterdiklerinden dolayı bunlar MacBook'da bulunmuyor. M1 işlemcide Bootcamp olmadığı için MacBook'a Windows kurabilmek için tek seçenek şu an için Parallels denilen uygulama ve oda yıllık 1000 lira civarında ücretlere alınabiliyor.(yaptığım araştırmalar neticesinde öğrendiğim.)

Bu sebeple şu an için Matebook'ların 2 modeli arasında kaldım.
D16:
-Alışılmış 16:9 ekran oranı
-3200MHz RAM Frekansı
-Wi-Fi 6 Desteği(Şu an için modemim WI-FI6 değil)
Gibi sebeplerden öne çıkıyor.
Fakat MB 14:
-Çok daha şık tasarım
-2K ekran
-Daha hafif
Gibi sebeplerden öne çıkıyor.
Sizce hangisini tercih etmeliyim? Bildiğim kadarıyla 14 modeli WI-FI6 desteklemiyor ona çok takılmıyorum ama RAM frekansı düşük geldi bana Ryzen işlemciler için 3200MHz önerilir genelde. Bu da çok önemli değil aslında sonuçta eğitim için bir şeyler yapacağım rekabetçi oyunlar oynamayacağım. Ama bu ekran oranına alışabilir miyim en çok onu düşünüyorum. Sizce hangisini tercih etmeliyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
D16 modelini çok inceledim sizin ile aynı sebeplerden dolayı her türlü yeterli performans verecek bir bilgisayar bence lisansa o kadar para vermeye gerek yok D 16 da gayet şık bir bilgisayar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı