İnceleme Matebook 14

Cihazı birkaç gün önce aldım. Ve kısa bir zamandır kullanıyorum. Genel deneyimlerime gelelim. Ekran olarak gayet iyi , çerçeveleri çok ince , renk doğruluğu ve parlaklığı gayet iyi. Dokunmatik panel olması işleri kolaylaştırıyor. Lakin karanlık ortamlarda çok az diyebileceğim bir şekilde sağ altta çok az ışık sızması var lakin IPS panel olduğu için normal bir durum. Bende bulunan donanım İ5-1240P , 16 GB RAM , 512 GB SSD. Bu özellikleriyle gayet tatminkar. Klavye dokunuşu ve geri tepkimesi gayet iyi ve konforlu bir kullanımı var. Ayrıca 14 inç bir laptop olduğu için numpad klavyede bulunmuyor. İki kademeli tek renk aydınlatmaya sahip. Klavyede tek sevmediğim şey kameranın klavyede olması bu yüzden yüzünüzü çok alttan çekiyor. Ve kamera kalitesi düşük 720P ve net bir görüntüsü yok. Giriş ve çıkış olarak, 1 adet type-c , 2 adet USB type-a, 1 adet HDMI ve 1 adet kulaklık girişine sahip. Type-a girişleri gerçekten kötü yani bir USB takarken çok sert bir şekilde takıp çıkarmak durumunda kalıyorsunuz. Laptop'un kasa malzemesi alimunyum ve premium hissiyata sahip. Hoparlörler cihazın alt kısmında yer alıyor ses kalitesi ideal. Mikrofonlar yine ortalama. Cihaz Windows 11 ile geliyor. Windows Hello ile parmak izi okuyucusu var güç tuşunda. Bu özellik iyi olmuş ve parmak izi okuyucu çok iyi algılıyor. Isınma sorunu kesinlikle yok. Çift fana sahip ve şunu söyleyebilirim, cihazı aldım ve kullanmaya başladım, şaşırtıcı bir şekilde hiç fan sesi yok hatta arada bir fanların çalışıp, çalışmadığından şüphe duyuyorum, bu derecede sessiz çalışıyor. Ürün bir ultrabook olduğu için, pil performansı benim için önemliydi. Bu yüzden ultrabook aldım. Bu cihazda bulunan pil beni üzmedi, lakin çok sevindirmedi. Ortalama tam şarj ile 8 saat civarı ekran süresi aldım. Kötü bir değer değil ama daha fazla olmasını beklerdim. Kutudan 65W gücünde bir adaptör geliyor ve bu şarj cihazı sanki bir telefon şarj cihazı gibi, zarif bir tasarımı var, eski laptop şarj cihazları gibi kalas değil. Ek olarak şunu da söyleyeyim bu şarj cihazı ile telefon, tablet vb. şarj edebilirsiniz, kablonun her iki ucu da type-c. Bu üründen oyun konusunda bir beklentiniz olmasin zaten harici ekran kartı yok. Ben su ana bir oyun indirdim o da Asphalt 9 , bu gibi oyunlarda iyi. Yani yuksek performans istemeyen oyunlari rahatlikla oynarsiniz ama ana amaciniz oyun oynamaksa baska cihazlari tercih ediniz. Zaten Matebook 14 'ün oyun konusunda bir iddiasi yok. Tabii , oyun konusunda iddiası olmaması hiç oyun oynamayacak anlamına gelmiyor , örneğin arastirmalarima göre bu donanimdaki bir bilgisayar GTA 5'de ortalama ayarlarda , ideal bir oyun deneyimi sunabiliyor.

Laptop 1.5 kilo ağırlığında, taşıması kolay, güven hissiyatı veriyor. Bütçe biraz daha yükseltilmesi durumunda rakip olarak M1 Apple Macbook Air var. İkisi arasında donanımsal olarak Huawei biraz daha önde. Pil performansı M1'in daha iyi. Benim Apple seçmeme sebebim Windows işletim sistemine alışmış olmam diyebilirim ve Apple'in benzer fiyatta daha az depolama ve RAM sunması.

İlerleyen aylarda cihazın uzun kullanım deneyimini de paylaşırım. Şu anlık kisa kullanım deneyimim böyle.

Özet olarak

İyi yanları:

  • Güzel Klavye
  • Çok güzel ekran
  • Dokunmatik Ekran
  • Tatmin edici performans
  • İyi Touchpad
  • Kaliteli yapı
  • İyi soğutma sistemi
  • Sessiz fanlar
  • Şık ve hafif şarj cihazı

Kötü yanları

  • USB Type-a girişleri biraz basit
  • Pil performansı biraz daha iyi olabilirdi.
  • Webcam'in konumu klavyede ve görüntüsü bulanık.
  • Tek renk seçeneği var.

Rakipleri: Asus Zenbook 14 , Lenovo Yoga Slim 6 vb.

Ürünü almak isteyenlere tavsiye edebilirim. Söyleceklerim bu kadardı. İyi sosyaller.
Ekran Görüntüsü (25).png
 
Son düzenleme:
Bilmediğim için soruyorum Huawei telefonlar yasaklandıktan sonra düşüş yaşamıştı bu yüzden Huawei markasından uzak duruluyor biligsayarlarda ambargonun pek etkisi yok mu?
Yok. Bütün, Google ve Windows özelliikleri kullanılabiliyor. Kısıtlama yok. O dediğin Huawei'nin telefon ve tabletlerinde var.

Huawei telefonlar yasaklandıktan sonra düşüş yaşamıştı.
Yasaklanmadı sadece Google uygulamalarını tam olarak kullanamıyor telefonları. Lakin harici uygulamalar ile kullanılıyor. Bilgisayarlarında ambargo yok. Her şeyi tam kullanılıyor.
 
Yok. Bütün, Google ve Windows özelliikleri kullanılabiliyor. Kısıtlama yok. O dediğin Huawei'nin telefon ve tabletlerinde var.

Yasaklanmadı sadece Google uygulamalarını tam olarak kullanamıyor telefonları. Lakin harici uygulamalar ile kullanılıyor. Bilgisayarlarında ambargo yok. Her şeyi tam kullanılıyor.

Android kısıtlaması mı vardı?
 
Android kısıtlaması mı vardı?
Huawei telefon ve tabletlerinde birkaç senedir zaten Android yok , Huawei'nin kendi geliştirdiği işletim sistemi var. Ama Huawei bilgisayarlarda , diğer markalarda olduğu gibi Windows var ve kısıtlama yok.

Android kısıtlaması mı vardı?
 

Geri
Yukarı