İnceleme Huawei Matebook 14 2024 ilk deneyimlerim

Herkese merhaba, Matebook 14 2024 modelini inceleyeceğiz bu ürünü kullanma deneyimim 1 gün oldu ve bu 1 günde bu cihazla neler yaşadım onları bahsedeceğim.
İlk tasarım:

20240630_104340.jpg

20240630_104326.jpg

Tasarımını gayet iyi buldum çok hafif ve inceliği gayet iyi 2 adet rengi var uzay grisi ve yeşil rengi bende yeşil rengi bulunmakta.
Genişlik 312.6mm
Derinlik 226.8 mm.
Kalınlık 14.5 mm.
Ağırlık 1.31 kg.
Güç tuşunda parmak izi okuyucu var.
Ekran:
14.2 inç.
2880×1920 pixel 2.8k çözünürlük verebiliyor.
450 nit parlaklık.
Ekranın OLED olması gayet iyi olmuş.
Ekran en boy oranı 3:2
Ve en güzeli bu ekran dokunmatik.
Performans:

20240630_104756.jpg

SSD performansı beni üzmedi ben normalde 6-7 GB boyutu olan dosyaları ayıklıyorum mükemmel bir şekilde en hızlı olarak ayıklamayı yapıyor.
İşlemciyi konuşmaya gerek yok Intel Core Ultra 7 155h Intel Arc grafik.
Oyun performansı.
PUBG emülatör 1080 de açıyor.
Fan sesi zorlandığında duyulabiliyor.
Eksiler:
Ekran tek elle açılmıyor iki elle açmanız gerek.
NumLock yeri yok(bana göre)
Performans konusunda hiçbir sorun yaşamadım alınabilecek bir cihaz bu arada yanında FreeBuds 5 veriliyor alınabilecek bir cihaz.

• İşlemciler 2024 olarak güncellendi. ( Gündelik kullanıcı için kayda değer fark yok )
10nm üretim sürecinden 7nm üretim sürecine geçilmiş yeni işlemcilerde. Bu verimliliği arttıran, ısınmayı engelleyen en önemli şeylerden biri olarak gösteriliyor genelde. Apple M1 işlemciler de 7nm ve normal kullanımda hiç ısınmıyor, M1 Air'ler fansız zaten. Tabi ARM ile x86 arasında çok fark var. Intel x86 olduğu için illa yine ısınacaktır, Windows tarafında gereksiz arkaplan işlemleri de ısınmaya sebep oluyor ve pil ömrünü de olumsuz etkiliyor. Bu şartlarda fansız zor olurdu, fan da konmuş.

Bir de Intel yeni nesilde ultra efficient core diye ayrı çekirdekler eklenmiş. Cihaz boştayken pil ömrünü etkileyebilir. Ama bunları karşılaştıran bir inceleme bulamadım. 125H vs 1240P diye aratınca çok bir çıkmadı.

OLED ekran da önemli bir fark aslında fiyat farkını da bu oluşturuyor gibi. OLED olunca 10bin artıyor fiyat sanırım. Daha uygun fiyata OLED cihaz var mı bilmiyorum.

Asıl yeni Core Ultra 200 serilerinde önemli gelişmeler olacak gibi duruyor TMSC üretimi 4nm olduğu için ama herhalde Huawei'de o cihazlar anca seneye gelir.

Son düzenleme:
ulta 7 155 bende hayal kırıklığı oldu. hiç beklediğim gibi çıkmadı. bir de huawei de sanki gizli bir ambargo var. mesela bende matebook 2024 u7 verisi yüklü bir whatsapp açtığında drop ediyor. sanki bilerek işlemci destekleyemiyor. ne yapatıysam tam istediğim gibi olmadı.

Ulta 7 155 bende hayal kırıklığı oldu. Hiç beklediğim gibi çıkmadı. Bir de Huawei de sanki gizli bir ambargo var. Mesela bende Matebook 2024 U7 verisi yüklü bir WhatsApp açtığında drop ediyor. Sanki bilerek işlemci destekleyemiyor. Ne yapatıysam tam istediğim gibi olmadı.

Bende yeni yeni fark ediyorum böyle pencereyi büyültüp küçültürken bir kasma oluyor ama şarja takıp performans moduna alınca hiçbir sorun yok.

Bende yeni yeni fark ediyorum böyle pencereyi büyültüp küçültürken bir kasma oluyor ama şarja takıp performans moduna alınca hiçbir sorun yok.
helal.. sonunda biri bu sorunu fark etti.
aynen dikkatli uzmansan fark edersin. etmişsin. işte o sorun en aşağıda yatan gizli bir sorun ne halt ettiysem geçiremedim ama minimuma indirdim. ama cihazdan soğudum. huawei defteri benim için kapanmıştır. eğer driver sorunu değilse. ya da boardlarında ki bir sorun

genel olarak disk ve ramler hızlı işlemci zaten intel. bir board uyumsuzluğu aklıma geliyor. ya da gizli bir ambargo vs var. çözmedim. çünkü bu cihaza yakışmıyor. m3 te var. 15 senedir de macta var. bunun ekranı m3 gibi fark yok. denyolar bu kadara yapmışlar acayip acayip hatalar. şarj aleti de deli ediyor yap şunu 1mt daha uzun kumaştan vs. tasarımı da güzel tuşlar vs m3 kullanmama rağmen özlemiyorum.

şu akıcılık takılma sorunu geçse süper olurdu. aşırı ramde kullanıyor. bıktım bıraktım.

Bugün yeni çıkan bios yükledim. Sanki daha iyi gibi oldu. Lakin bu drop sorunu biostan da olabilir. durun bakalım. dolu bir cihaz ile testleri bitirim yazarım.

Son düzenleme:
helal.. sonunda biri bu sorunu fark etti.
aynen dikkatli uzmansan fark edersin. etmişsin. işte o sorun en aşağıda yatan gizli bir sorun ne halt ettiysem geçiremedim ama minimuma indirdim. ama cihazdan soğudum. huawei defteri benim için kapanmıştır. eğer driver sorunu değilse. ya da boardlarında ki bir sorun

genel olarak disk ve ramler hızlı işlemci zaten intel. bir board uyumsuzluğu aklıma geliyor. ya da gizli bir ambargo vs var. çözmedim. çünkü bu cihaza yakışmıyor. m3 te var. 15 senedir de macta var. bunun ekranı m3 gibi fark yok. denyolar bu kadara yapmışlar acayip acayip hatalar. şarj aleti de deli ediyor yap şunu 1mt daha uzun kumaştan vs. tasarımı da güzel tuşlar vs m3 kullanmama rağmen özlemiyorum.

şu akıcılık takılma sorunu geçse süper olurdu. aşırı ramde kullanıyor. bıktım bıraktım.

Bugün yeni çıkan bios yükledim. Sanki daha iyi gibi oldu. Lakin bu drop sorunu biostan da olabilir. durun bakalım. dolu bir cihaz ile testleri bitirim yazarım.
hocam whatsapp drop sorununu nasıl yaşıyorsunuz? ben kullanırken ekran bir anda simsiyah oluyor ve geri gelmiyor. siz de buna benzer bir sorun mu yaşıyorsunuz? ve bios'u nasıl güncellediniz?

hocam whatsapp drop sorununu nasıl yaşıyorsunuz? ben kullanırken ekran bir anda simsiyah oluyor ve geri gelmiyor. siz de buna benzer bir sorun mu yaşıyorsunuz? ve bios'u nasıl güncellediniz?
o dediğiniz durum 1 defa başıma geldi sonra tekrar etmedi. tabi ben sistemi full değiştim. driverları artık intelden indiriyorum. winde özel ayarlı.

Bu arada whatsapp kasma olayı WA'dan da kaynaklı sanırım. aç kapa da düzeliyor. benim gibi bu sorunu yaşayanlar var webte yabacı forumlarda bu nedenle artık WA'da yavaşlamayı takmıyorum.

ama dediğim gibi benim sistem ayarları çok farklı şu an wa dışında tek sıkıntım bazen mouse ile tut bırak iptal oluyor 5 dk sonra geri geliyor gibi abuk bir sorun da var gerçi.

m3'ü özlüyorum ama bootcamp kapattıkları için geri dönüşüm zor. intel 3-4nm düştüğünde bu cihazı yenilerim. huawei almayacağıma ant içtim. Türkiye gen.md şikayet bıraktım aramadılar bile.

sıfır oyun(evdeki desktop dışında) oynuyorum. sadece iş için aldım. asus alsaydım ya da hp daha iyiydi demekten kendimi alamıyorum.

O dediğiniz durum 1 defa başıma geldi sonra tekrar etmedi. Tabii ben sistemi full değiştim. Driverları artık Intel'den indiriyorum. Win'de özel ayarlı.

Bu arada WhatsApp kasma olayı Wa'dan da kaynaklı sanırım. Aç kapa da düzeliyor. Benim gibi bu sorunu yaşayanlar var webte yabacı forumlarda bu nedenle artık Wa'da yavaşlamayı takmıyorum.

Ama dediğim gibi benim sistem ayarları çok farklı şu an wa dışında tek sıkıntım bazen mouse ile tut bırak iptal oluyor 5 dk sonra geri geliyor gibi abuk bir sorun da var gerçi.

M3'ü özlüyorum ama Bootcamp kapattıkları için geri dönüşüm zor. Intel 3-4nm düştüğünde bu cihazı yenilerim. Huawei almayacağıma ant içtim. Türkiye gen. Md şikayet bıraktım aramadılar bile.

Sıfır oyun(evdeki desktop dışında) oynuyorum. Sadece iş için aldım. ASUS alsaydım ya da HP daha iyiydi demekten kendimi alamıyorum.

Mouse durumu bende de var orj mousu bıraktım bu yüzden. Orj mouse sıkıntılı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı