Matematiği nasıl anlayabilirim?

poyriho

Hectopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Öncelikle şunu söyleyeyim. Matematiğim ciddi anlamda rezil rüsva. Yani kısacası yapamıyorum desem çok daha doğru olur galiba. Hani TYT de ki en basit çoğu soruyu bile yapamıyorum. AYT kısmında bir nebze bir şeyler yapabiliyorum ama yetmiyor ve bu artık cidden bende depresyona kadar gitmeye başladı bu durum. Sırf bir dersi yapamıyorum diye hayallerimden olmak istemiyorum. Diğer derslerle hiçbir problemim yok hepsi çok iyi ama şu matematiği halledemedim Temmuz'dan beri çalışmama rağmen.

Size sorum şudur: Matematiği nasıl anlayabilirim, matematik de ki en önemli konular nedir (bu sorum AYT için)? Kısacası matematik hakkında bir yardım istiyorum sizlerden.

Öncelikle şunu söyleyeyim. Matematiğim ciddi anlamda rezil rüsva. Yani kısacası yapamıyorum desem çok daha doğru olur galiba. Hani TYT de ki en basit çoğu soruyu bile yapamıyorum. AYT kısmında bir nebze bir şeyler yapabiliyorum ama yetmiyor ve bu artık cidden bende depresyona kadar gitmeye başladı bu durum. Sırf bir dersi yapamıyorum diye hayallerimden olmak istemiyorum. Diğer derslerle hiçbir problemim yok hepsi çok iyi ama şu matematiği halledemedim Temmuz'dan beri çalışmama rağmen.

Size sorum şudur: Matematiği nasıl anlayabilirim, matematik de ki en önemli konular nedir (bu sorum AYT için)? Kısacası matematik hakkında bir yardım istiyorum sizlerden.

Bol bol soru çözcen çözemediklerini hocalarına sorcan yine anlamadıysan soru çözüm videoları izleyerek anlayacan sonra bol bol soru çözcen.

Sizim konuları bilemem ama matematiği anlamanda yardımcı olabilirim bol bol kitap oku okuldan geldiğinde aç kitabını defterini o gün işlediğiniz konuyu tekrar et sonra git test çöz baktın yapamıyor musun bir daha konuyu tekrar et sonra yaparsın zaten.

Matematik cidden beceri işi anlamıyorsan cidden anlamıyorsun demektir. Temel kavramları öğreneceksin konulardaki yapabildiğini yapacaksın, nasip kısmet...

Derece için fazlasıyla geç kalmışın eğer hedefin yüksekse mezuna bırakmayı dene şu an için yabaliceğin şeyler MEB'in çıkmış soru mantığını çözmen.
Geç kalmış denmez. EA birisi icin matematiği fullemesine gerek yok kalan zamanda düzgün çalışma ile yapabilir.

Derece için fazlasıyla geç kalmışın eğer hedefin yüksekse mezuna bırakmayı dene şu an için yabaliceğin şeyler MEB'in çıkmış soru mantığını çözmen.
hedefim çok yüksek değil 130k sıralama falan fakat galiba mümkün değil gibi. mezuna kalırsam iş çok sıkıntıya düşçek zaten psikoloji falan kalmadı bende.

Türkiye müfredatındaki matematiğin zekayla alakası yok tamamen çalışma ile ilgili. Yaptığın her çalışmanın seni bir adım ileri götürdüğünün ve günün birinde bunun bayırı aşmış ve artık aşağı pedal çevirmeden inen bir bisiklet gibi hedefine ulaştıracağının farkında ol. En baştaki doğal sayılar konusundan integrale kadar matematik tamamıyla bir bütün çalışırken bunu aklından çıkarma. Fonksiyon çok önemli orayı özenle hallet. Yanlış yaptığın soruları biriktir ve tekrar tekrar çöz. 5 kere video çözümünü izlemene rağmen hala yapamadığın sorular olacak zaten seni onlar geliştirecek. En önemlisi kendini kandırma. Acele etme ve seviyene göre çalış her türlü yetişir rahat ol.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı