Matematiği nasıl sevebilirim?

LaCarry

Decapat
Fen derslerimde bir sıkıntı yok fakat sayısal için matematik sıkıntı oluyor. Aslında gelecek konulara bakınca büyüleniyorum ve matematiği sevmek istiyorum. Derse girince bu tamamen değişiyor. Nasıl matematiği eğlenceli hale getirebilirim ve severim?

Matematiği sevmeyen birinin kesinlikle temelde sıkıntısı olduğunun kanaatindeyim.
İlk öncelikle matematiğin temel kısmını halletmen gerekiyor. YouTube'daki kanallara göz atıp kendine temel atmanı tavsiye ediyorum, aşağıya bırkacağım kanalları.

Kolay bir soru bankası alıp bol bol örnek çözüp soruları pekiştirmelisin.
Matematik dinlenerek değil, soru çözülerek öğrenilebilen bir derstir.

Çözmen gereken kitapları aşağıya bırakıyorum.
Karekök Yayınları Karekök Matematik 0 | Trendyol (kolay).
Antrenman Yayınları Antrenmanlarla Matematik-1 | Trendyol (çok kolay).
Gelişim Serisi Matematik A Soru Bankası Birey Yayınları | 9786057900586 (kolay).
Bunlardan birisini tercih edebilirisin. İçeriği merak ediyorsan buranın altına bırakıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Antrenmanlar ile matematik)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

(Birey a)

(Karekök TYT 0).

Son düzenleyen: Moderatör:
Matematik öğrendikçe kolaylaşan bir derstir. 2-3 yıl önce matematiği yapabilmenin bir Allah vergisi olduğunu sanardım. Ama en temelden alıp abanınca her insan evladının yapabileceği bir ders olduğunu anladım.

Kolay kitaplardan başla. Mesela Antrenmanlarla Matematik gibi. Seni geliştirir, matematik hakkındaki ön yargılarını da kırar. Şahsen bu kitabı çözerek matematiğe dayalı ön yargımı kırmıştım.

Son düzenleme:
Fen derslerimde bir sıkıntı yok fakat sayısal için matematik sıkıntı oluyor. Aslında gelecek konulara bakınca büyüleniyorum ve matematiği sevmek istiyorum. Derse girince bu tamamen değişiyor. Nasıl matematiği eğlenceli hale getirebilirim ve severim?

Matematik size bayılmıyor hocam. Elinizden geleni yapın konu anlatımları izleyip soru çözün eninde sonunda seversiniz.

Üzerine gittikçe seveceksiniz hocam. Arkadaşların da dediği gibi kolay kitaplardan başlayın, üzerine koya koya ilerleyin. Benim matematiği sevmemin sebebi Okyanus ve Endemik yayınları olmuştur. Ancak temeliniz yoksa ağır gelebilir. Antrenman serisini çözmedim fakat çözsem mi diye düşünüyorum. Eskiden matematiği duydukça içime bi' sıkıntı çökerken, şimdi matematik çalışmak için zaman arıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı