Matematik dersini anlayamıyorum

Sınıfmı soranlar cevabımı vereyım 8. sınıfa geçtim.

Kral hiçbir şey için geç değil. Liseye temelim olmadan girdiğim için hala çok pişmanım. Ortaokulda sadece sınava 1 gün önce akşamdan video izleyip yüksek alır çıkardım. Sınavdan 1 hafta önce çalışssan emin ol çok yararı dokunur.

Kral hiçbir şey için geç değil. Liseye temelim olmadan girdiğim için hala çok pişmanım. Ortaokulda sadece sınava 1 gün önce akşamdan video izleyip yüksek alır çıkardım. Sınavdan 1 hafta önce çalışssan emin ol çok yararı dokunur.

Ayrıca LGS'yi kafana takmanı önermiyorum. Saçma sapan yeni nesil sorular falan çıkardılar. İyi bir üniversiteye sonuçta her türlü lisede gidebiliyorsun. Yeter ki ahlakını bozma ve güzel arkadaşlar edin.

Sınav önüme gelince kagıda boş boş bakıyorum aklıma hiçbir işlem gelmiyor yaptığım tek şey 1. sınıf gıbı sayıları toplayıp cıkartıyorum ve maxımum 35 puan alıyorum hoca tutucak gücümüz yok spora gıdıyorum ama kaderımıde dusunmem lazım YouTube'da iyi bir hoca var mı onerdıgınız sadeleştirme vs hiçbirini bilmşyorum.

Ezberleyerek öğreniyorsundur mesela Mutlak Değer'e herkes ''Ya kanka dışarıya pozitif olarak çıkıyor ya'' der ama aslında Mutlak Değer sayı doğrusunda herhangi bir sayının 0 a olan uzaklığıdır. Uzaklıkta negatif olamaz o yüzden sürekli pozitif çıkar. Tanımları iyi öğren hem de ezberden kaç dostum.

Ezberleyerek öğreniyorsundur mesela mutlak değer'e herkes "ya kanka dışarıya pozitif olarak çıkıyor ya" der ama aslında mutlak değer sayı doğrusunda herhangi bir sayının 0'a olan uzaklığıdır. Uzaklıkta negatif olamaz o yüzden sürekli pozitif çıkar. Tanımları iyi öğren hem de ezberden kaç dostum.

Kafaya takmıyordum aman boş ver böyle olur şöyle olur duzeltırım dıyordum 8 sınıf oldum artık matematiği iyi anlamam gerekiyor biliyorsun dünyanın temelı matematik ve matematik olmadan bir meslek sahibi olamıyorsun oluyorsun ama oda kötü bir meslek oluyor ben ileride kafamı rahat tutmaya çalşmak istiyorum bir öneriniz varsa paylaşır mısınız?

Sınıfmı soranlar cevabımı vereyım 8. sınıfa geçtim.

Geçen sene 11. sınıftayken matematikten 4 sınavın 4 ündende 100 almış birisi olarak söyleyebileceğim tek şey bolca soru çözüp dersi derste dinlemen gerektiği. Fakat anlamıyorsan diğerlerinin dediği gibi fazla zorlama gerçekten. Hangi derste iyi olduğunu belirle sonra onun üzerine yoğunlaş.

Sınav önüme gelince kagıda boş boş bakıyorum aklıma hiçbir işlem gelmiyor yaptığım tek şey 1. sınıf gıbı sayıları toplayıp cıkartıyorum ve maxımum 35 puan alıyorum hoca tutucak gücümüz yok spora gıdıyorum ama kaderımıde dusunmem lazım YouTube'da iyi bir hoca var mı onerdıgınız sadeleştirme vs hiçbirini bilmşyorum.

Rehber matematik var senin yaşlarında iken ben izlerdim eğlencelide gelirdi. Benim de sosyal bilgilerde ve Türkçede hep bir zayıflığım vardır ama kendime hiç ben bu dersi gayet iyi yapmalıyım diye bir zorunluluk tutmadım. Matematiğin yapabildiğin kadarını yap ama görmezden de gelme.

Kafaya takmıyordum aman boş ver böyle olur şöyle olur duzeltırım dıyordum 8 sınıf oldum artık matematiği iyi anlamam gerekiyor biliyorsun dünyanın temelı matematik ve matematik olmadan bir meslek sahibi olamıyorsun oluyorsun ama oda kötü bir meslek oluyor ben ileride kafamı rahat tutmaya çalşmak istiyorum bir öneriniz varsa paylaşır mısınız?

Ezber yapmadan mantığını anlamaya çalış anlamadığın konuların tekrar tekrar üstünden geç illaki bir süre sonra kavrarsın. Tabii ne kadar sürede kavrayacağın sahip olduğun temele ve sana bağlı.

Geçen sene 11. sınıftayken matematikten 4 sınavın 4 ündende 100 almış birisi olarak söyleyebileceğim tek şey bolca soru çözüp dersi derste dinlemen gerektiği. Fakat anlamıyorsan diğerlerinin dediği gibi fazla zorlama gerçekten. Hangi derste iyi olduğunu belirle sonra onun üzerine yoğunlaş.

Rehber matematik var senin yaşlarında iken ben izlerdim eğlencelide gelirdi. Benim de sosyal bilgilerde ve Türkçede hep bir zayıflığım vardır ama kendime hiç ben bu dersi gayet iyi yapmalıyım diye bir zorunluluk tutmadım. Matematiğin yapabildiğin kadarını yap ama görmezden de gelme.

Reıs iyi diyorsunda ben kendimi zorunlulukta tutmak zorundayım kaderimi masanın başında oyun oynayarak çöp etmek istemiyorum bol soru çöz diyorlar ama ilk başta konuyu anlamam lazım önerin varsa paylaşır mısın nasıl dınlemeliyim nasıl yoğunlaşabilirm.

Dostum önce matematiği anlamak için öğren gidip şu sınavı geçecek kadar öğreneyim dersen patlarsın ama sana kalkıp matematik şöyle çalışılır böyle çalışılır diyemem herkesin kendine has bir çözüm yöntemi var sonuçta. Ama herkes için klişe olan şeyler yapabilirsin en basitten başlamak gibi.

Dostum önce matematiği anlamak için öğren gidip şu sınavı geçecek kadar öğreneyim dersen patlarsın ama sana kalkıp matematik şöyle çalışılır böyle çalışılır diyemem herkesin kendine has bir çözüm yöntemi var sonuçta. Ama herkes için klişe olan şeyler yapabilirsin en basitten başlamak gibi.

Dogru dıyorsun ama calışmam yogunlaşmam için yardım istiyorum senin nasıl bir çalışma planın var mesela oyle yaparak bende anlayabilirim.

Önerende var önermeyende var ama ben zararı olacağını sanmıyorum. Antrenmanlarla matematik al 0'dan başlatıyor. İlk sayfalar toplama çıkarma falan. Ben bunları biliyorum geç buraları vs deme çünkü yaptıkça dersi seveceksin. 3 ayda falan bitiyor galiba kitap. Bence işine yarayacak.

Dogru dıyorsun ama calışmam yogunlaşmam için yardım istiyorum senin nasıl bir çalışma planın var mesela oyle yaparak bende anlayabilirim.
Valla ben 5. sınıfta sırayla matematikten 65 55 45 almış adamım hocamızda sağolsun beni sevmezdi pek bir de anlatır geçerdi garip birisiydi sonra 7. sınıfta başka bir okula geçtim oradaki hoca cidden mantığını anlatırdı olayların mesela üstteki Mutlak Değer tanımını bana da o yapmıştı. Sonra yavaştan temelim oturdu her şeyin mantığını çözmeye çalıştım ve daha da eğlenceli oldu. Her şey temel atma ve mantığını öğrenmekle alakalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı