Matematik temeli nasıl atılır?

Hocam videolu olması sizce zorunlu mu Antrenmanlarla Matematik var elimde onun videosu yok okuyunca daha iyi anlıyorum gibi bıyıklı matematiğin sıfırdan kampının kitabı da var sizce hangisi aralarındaki şeyi zaman bıyıklı matematiğin kampı 10 gün Antrenmanlarla Matematik 30 günde.

Hocam videolu olması zorunlu değil siz nasıl daha iyi anlıyorsanız o şekilde ilerleyin.

1. Youtube dan bir tane kurs bul dinle notlarını al.
  2. Sonra notlarını tekrar et. Tekrar ederken not aldığın soruları çözümüne bakmadan çözmeye çalış. Eğer yapamıyorsan o anda 5-10 dk boyunca gözünü kapatıp hoca bunu nasıl çözdü diye hatırlamaya çalış. Yine mi yapamadın. O zaman bak ama o soruya ertesi gün tekrar bak.
  3. soru bankasında test çözmeye çalış. Baktın sorularda kalem oynatamıyorsun. o zaman her bölümde 1-2 testi birisine(arkadaşın olur hocan olur farketmez) çözdür. Bunların çözümlerinin de notunu al. Sonra bunlar 2. adımdaki gibi çözümlerine bakmadan çözmeye çalış. İlk tıkandığında hemen çözüme bakma, yine o nasıl çözmüştü diye hatırlamaya çalış.
  4. Yanlış yaptığın soruları tekrar bak başkasına çözdürmeden önce. Yine yanlış yapıyor isen, boş bıraktığın soruşlar ile yardım al. Ve en önemlisi buradaki soruları kenara not et ve tekrar çöz. Bu sorular senin matematiğini geliştirecek.
  5. Diğer testleri kendin çöz.

1. Youtube dan bir tane kurs bul dinle notlarını al.
  2. Sonra notlarını tekrar et. Tekrar ederken not aldığın soruları çözümüne bakmadan çözmeye çalış. Eğer yapamıyorsan o anda 5-10 dk boyunca gözünü kapatıp hoca bunu nasıl çözdü diye hatırlamaya çalış. Yine mi yapamadın. O zaman bak ama o soruya ertesi gün tekrar bak.
  3. soru bankasında test çözmeye çalış. Baktın sorularda kalem oynatamıyorsun. o zaman her bölümde 1-2 testi birisine(arkadaşın olur hocan olur farketmez) çözdür. Bunların çözümlerinin de notunu al. Sonra bunlar 2. adımdaki gibi çözümlerine bakmadan çözmeye çalış. İlk tıkandığında hemen çözüme bakma, yine o nasıl çözmüştü diye hatırlamaya çalış.
  4. Yanlış yaptığın soruları tekrar bak başkasına çözdürmeden önce. Yine yanlış yapıyor isen, boş bıraktığın soruşlar ile yardım al. Ve en önemlisi buradaki soruları kenara not et ve tekrar çöz. Bu sorular senin matematiğini geliştirecek.
  5. Diğer testleri kendin çöz.
Merhaba yanıtınız için teşekkürler siz hangi hocayı ya da video gönderiyorsunuz şu anda bıyıklı matematiğin 10 günde temel atma kampına başlamayı düşünüyorum

Merhaba yanıtınız için teşekkürler siz hangi hocayı ya da video gönderiyorsunuz şu anda bıyıklı matematiğin 10 günde temel atma kampına başlamayı düşünüyorum
Merhaba,
Şu anki hocaları bilmiyorum.

Küçük bir araştırma yaptığımda (9.sınıf matematik konu anlatımı diye arattığımda) iki hoca çıktı ilk sırada. Rehber matematik ve bıyıklı matematik diye. İki hocanında derslerini dinleyebilirsin. İki farklı hoca sana farklı bir bakış açısı kazandır. Bir hocanın anlattığını diğerinden dinlediğinde pekiştirmiş olursun. Birinde anlamadığında diğerinde anlayabilirsin. Zaten bir dersi en az iki kere dinle. Çünkü temelim yok diyorsun.

Çalışma şeklinide anlattım. Konuyu anladıktan sonra, tek başına çok çalışman gerek. İlk başlarda zorlansanda zamanla, zorlanmaların azalacak ve iyi notlar/netler alacaksın. Sadece istikrarlı olman gerek. Sadece matematikte değil her şeyde.

Şunu da bilmekte fayda var; Beynin öğrenme metodu "tekrar" dır. Aynı şeyi defalarca tekrar edersen(kişiden kişiye göre değişir kimi 2-3 kere tekrar edince öğrenir kimi 10 kere tekar edince öğrenir ama öğreniseye kadar tekrar etmek zorundasın) öğrenirsin. Tekrar ederken de üzerine yeni bir şeyler katmaya başlarsan uzmanlaşırsın.

Benim tekrar etme metodum, dersteyken A4 lere notumu alır, eve geçince onu deftere temiz bir şekilde yazardım. Hem okuduğun hem de yazdığın için 2 kere tekrar etmiş oluyorsun ve deftere geçirirken de hocanın derste çözdüğü sorulara bakmadan çözmeye çalışır, tıkandığın yerde hoca bunu nasıl çözdü diye hatırlardım. hiç hatırlamıyor isem işte o zaman bakardım.

O yüzden verdiğim çalışma şeklinde 1-3. maddeleri yaptarsan, sana matematiği öğretecek, 4.5 maddeleri yaparsan matematiğin gelişecek. Her biri önemliyken en önemlisi 4.maddedir. Yapamadıklarını, yapmayı öğrendikten sonra senin notların/netlerin artıracak.

Bir soru çözerken, aklına ilk gelen çözümü yaz, yazmaktan çekinme buradan bu soruyu çözemem deme, 1. adımı yazmadan 2. 3. adımı göremeyebilirsin. Çok defa başıma gelmiştir bu yöntemle çözülmez dediğim halde çözdüğüm olmuştur ünideyken.

Doğru ve istikrarlı bir çalışmayla herkes başarabilir ve sende başarabilirsin. Unutma yapamıyorum anlamıyorum kelimelerini sil.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı