Matematik yapamıyorum

Glank

Hectopat
Arkadaşlar, matematik çalışıyorum son zamanlarda antrenmanlarla matematik aldım ve sıfırdan başladım. Başta güzel gidiyordu, gerçi ilk konular toplama çıkarma vs. ancak kitap ilerledikçe bazı sorularda çok zorlanmaya başladım ve şu an neredeyse karşıma çıkan hiçbir soruyu yapamıyorum. Daha en basit mutlak değer konusunu bile halledemiyorum. İleride karşıma trigonometri gibi zor konular gelecek. Bunda kötüysem diğerlerinde ne yapacağım diye kafamı parçalıyorum. Günde 4-5 saat çalışmama rağmen hala kendimi çok eksik ve yetersiz hissediyorum. Ne yapmalıyım? Sözel kısmım çok güçlü. 11'e geçiyorum bu sene. 10. sınıf denemelerinde veya testlerinde sözel kısımdan genelde hep yüksek netler yapıyorum. Mesela TYT Türkçe 30 netin altına inmedi hiç veya diğer dersler tarih vs. Kendimi sözele mi versem diye düşünüyorum ancak matematik olmadan hiçbir işe giremem. Sözel kısmında öğretmen olmaya çalışsam yine karşıma KPSS çıkacak. Matematik önemli hale gelecek :(. Önerileriniz nelerdir? Kendimi matematikte geliştirmek istiyorum ve çalışmaktan korkmuyorum ama doğru dürüst ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bu yollardan geçmiş abilerim, ablalarım, önerileriniz var mı? Çünkü gerçekten ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sözel bile isteseniz matematik çıkacak karşınıza TYT'de. Matematik bilenler önünüze geçecek.
En azından TYT'de 10-20 tane soru çözecek kadar matematik bilin bence.

Dershaneye kayıt olabilirsiniz eğer maddi durumunuz yeterliyse.
Bu arada KPSS istemeyen meslek yok neredeyse devlet istiyorsanız.

Arkadaşlar, matematik çalışıyorum son zamanlarda antrenmanlarla matematik aldım ve sıfırdan başladım. Başta güzel gidiyordu, gerçi ilk konular toplama çıkarma vs. ancak kitap ilerledikçe bazı sorularda çok zorlanmaya başladım ve şu an neredeyse karşıma çıkan hiçbir soruyu yapamıyorum. Daha en basit mutlak değer konusunu bile halledemiyorum. İleride karşıma trigonometri gibi zor konular gelecek. Bunda kötüysem diğerlerinde ne yapacağım diye kafamı parçalıyorum. Günde 4-5 saat çalışmama rağmen hala kendimi çok eksik ve yetersiz hissediyorum. Ne yapmalıyım? Sözel kısmım çok güçlü. 11'e geçiyorum bu sene. 10. sınıf denemelerinde veya testlerinde sözel kısımdan genelde hep yüksek netler yapıyorum. Mesela TYT Türkçe 30 netin altına inmedi hiç veya diğer dersler tarih vs. Kendimi sözele mi versem diye düşünüyorum ancak matematik olmadan hiçbir işe giremem. Sözel kısmında öğretmen olmaya çalışsam yine karşıma KPSS çıkacak. Matematik önemli hale gelecek :(. Önerileriniz nelerdir? Kendimi matematikte geliştirmek istiyorum ve çalışmaktan korkmuyorum ama doğru dürüst ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bu yollardan geçmiş abilerim, ablalarım, önerileriniz var mı? Çünkü gerçekten ihtiyacım var.

Eğer bir konunun her sorusunu çözemez durumdayken başka bir konuya geçersen bildiklerini de unutursun.
En iyi çözüm örneğin şu an nereye kadar geldiysen tekrar en iyi şekilde konuları öğrenerek gel ve bundan sonraki her konuya geçtiğinde önceki konuları hızlı bir tekrar edip ya da göz atıp geç.

Dostum matematiği yapamıyorum diye bir durum bu çağda söz konusu değil. Matematik diğer derslerden çok daha farklıdır. Mesela Coğrafya gibi oturup, okuyup, ezberlemelik bir ders değildir. Matematikte okuyup anlarsın eğer anlamadığını düşünüyorsan bir önceki konuda sıkıntın vardır o nedenden dolayı anlamazsın.
Bir konuyu okuyup anlayıp işin içinden de çıkamazsın gerekli çalışma ve pratiği o konu üzerine vermen gerekmektedir. Belli sınır noktaları var matematikte eğer o sınır noktalarını aşarsan ki aşmak öyle zor bir olay değil sadece vakit ayırıp üzerine düşeceksin matematiğin o zaman anlayacaksın aslında matematiğin aslında ne kadar kolay ve anlaşılır bir ders olduğunu. Ben bu durumu geometri dersinde farkettim ve keşke daha önceden farketseydim demiştim(Ayt geometri fulledim bu arada).

İnternetten konu anlatımı dinleyip bol soru çözersen halledersin bence çok çıkan konuların üzerinde daha fazla dur zamanla başarırsın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı